CzechTrade Design Centrum

Csehország méltán híres arról, hogy számos designer tevékenykedik berkeiben, akik közül sokan már nemzetközi elismertségre is szert tettek. A design fontosságát és jelentőségét egyre több cég ismeri fel, csak úgy, mint azt, hogy a minőségi és időtlen designnak köszönhetően jelentősen növelhetik versenyképességüket. Nem túlzás kijelenteni, hogy a cseh cégek nemzetközi sikerének receptje a kreativitás és az újító ötletek.

A CzechTrade, a cseh exportőrök külpiacokon való helytállását segítő állami ügynökség már több mint 10 éve foglalkozik professzionális szinten az ipari formatervezés témakörével. Tavaly a CzechTrade kezdeményezte a CzechTrade Design Centrum létrehozását, amely jelentősen erősíti a design nemzeti szintű támogatását. A Design Centrum feladata összekötni a cseh cégeket a formatervezőkkel, gondoskodni oktatásukról a design management terén, közvetíteni feléjük a nemzetközi trendeket és nem utolsó sorban népszerűsíteni a cseh designt külföldön. Számos eszköz fog mindehhez rendelkezésre állni, egyebek közt a cseh designerek egyedülálló online adatbázisa, www.designers-database.eu, amely idén új kreatív iparágakkal és nyelvi verziókkal is bővülni fog.  A CzechTrade hosszú ideje tagja a The Bureau of European Design Associations (BEDA) nemzetközi szervezetnek is.

A S/ALON Budapest örömmel köszönti kiemelt vendégként Csehországot, akit a jövőben további országszintű bemutatkozások is követnek majd az eseményen.  A cseh cégek megjelenését a CzechTrade Design Centrum szervezi, köztük új, Magyarországon még nem aktív márkák bemutatkozását és már sok éve itt tevékenykedő cégekét is. Az együttműködés izgalmas részleteit, a közös megjelenés cseh tervezőjét, a megjelenő márkákat a későbbiekben blogunkban, valamint social felületeinken is be fogjuk mutatni.