Kiállítás
  /  2023.09.18.  /  

Hello Magyar Design az elemekre hangolva

Ismerd meg az idén bemutatkozó hazai tervezőket!

Ismert és feltörekvő hazai tervezők legújabb bútorai, lámpái, textilei és kerámiai várnak a most hétvégi S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás Hello Magyar  Design tárlatában.

2022-ben jelentek meg először átfogó kurátori terekben a magyar tervezők újdonságai. A koncepciót akkor a Bauhaus stílusjegyei és főként Anni Albers mesés textiljei inspirálták. Albers az anyagok kísérleti megközelítésével, a hullámzó vonalak és geometrikus minták ötletes kezelésével nemcsak a textilművészetet, hanem az absztrakt művészetet is előmozdította a ’20-as években.

A Hello Magyar Design tárlat idén a természet elemeire hangolva, a föld – víz – tűz – levegő négyesére építve mutatja be több mint 40 tervező tárgyait Tóth Tímea belsőépítész, enteriőrtervező tervei alapján.

A föld talán az egyik legkönnyebben integrálható szín és formavilágú elem a lakberendezésbe. Fa- és kő felületek használatával a természethez közel érezhetjük magunkat, otthonos miliőt teremthetünk. A víz élő és játékos, kékes árnyalataival könnyedén nyit meg bármilyen teret, nyugtató hatással bír. A tűz a legerősebb őselem. Ha nincs lehetőségünk egy hangulatos kandalló elhelyezésére, segítségül hívhatjuk a terrakotta, vörös, fekete és egyéb mély árnyalatú színeket, melyekből inspiráló kiegészítők sora vár az idei szelekcióban. Egy légies tér főként egyszerű és letisztult vonalaival hódít. Ebben a fehér szín, a kerámia, az üveg- és fém használata sokat segít. A S/ALON BUDAPEST Hello Magyar Design bemutatóján mindegyik elemre és hangulatra láthatsz olyan alternatívákat, melyeket akár saját otthonod berendezésében is hasznosíthatsz, ráadásul hazai designerek támogatásával. Ismerd meg őket közelebbről cikkünkből!

AKVA Wallpapers

Az AKVA Wallpapers egy 2022-ben indult designer tapéta márka, amely mögött Molnár Éva víziója áll. A megálmodott és elkészített tapétákban az enteriőr tervezésben szerzett tapasztalat, a természet iránti rajongás valamint az autodidakta módon elsajátított akvarellfestés és mintatervezés ölt egyedi formát. Wildflowers és Mexico tapétáit láthatod élőben az idei kiállításon.

At Least

Szilágyi Nóra, Guthy Máté és Kristóffy Róbert együtt diplomáztak a MOME formatervező képzésén 2022-ben. Közös projektjük az At Least - otthoni edzőpad, melynek célja, hogy segítse az edzés, a sport hétköznapokba illeszthetőségét. Az edzőpad amellett, hogy hatékony otthoni edzési lehetőséget nyújt, beilleszkedik bármely modern otthon enteriőrjébe.

Carcassné Hegyvári Bernadett

Carcassné Hegyvári Bernadett alkotói munkájának első szakaszában főleg casting technikával készített szétszedhető, kirakós-szerű, mindennapi tárgyakat, amelyeknek különböző állapotait az üvegben és az életben rejlő ellentmondások inspirálták. A csendélet sorozatának tárgy-képeit ugyanez a gondolat szövi át. Egyszerre léteznek a valós térben és a háttérrel együtt, síkban. Jelenleg ugyanezt a folyamatot megfordítva kísérletezik képek térbeli átalakításával a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasaként.

Darabos Anita

Darabos Anita üvegtervező iparművész szinte minden üvegfélével dolgozott már: a díszes, színes üvegablakoktól a szobrokon, kisplasztikákon át a dekoratív és látványos belsőépítészeti elemekig gyakorlatilag minden műfaját megízlelte már ennek az anyagnak. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola, illetve Főiskola mesterképzőjét elvégezve sajátította el a létező szinte összes üvegtechnikát a hideg megmunkálástól egészen a meleg üvegig.

DBE Furniture

A DBE Furniture egy nyitott piactér fenntartható és innovatív design tárgyak számára. Egy új paradigmát hirdet, amellyel szeretnék megváltoztatni azt, ahogy látjuk, tervezzük, gyártjuk és forgalmazzuk a termékeket. A piacterükön kínált bútorok személyre szabhatók, fenntartható anyagokból készülnek és helyileg kerülnek legyártásra.

Deák Zsuzsanna Design

Deák Zsuzsanna 1996 óta foglalkozik az üveg megmunkálásával, vonzódása az anyaghoz azóta nemhogy gyengült volna, csak erősödött. Idén az EDIDA az Év fenntartható kezdeményezése kategóriájában jelölték Re-built Glass Door újrahasznosított üvegből készült tolóajtóit, mely az üveg és a kerámia fúziójából született.

Dorka Glass

Borbás Dorka feladatmegoldó designerként alkalmazott művészettel foglalkozik, így többnyire konkrét megrendelésekre dolgozik. Eleinte főleg építészeti üvegeket készített: felülvilágítók, térelválasztók, egyedi tükrök tervezésével, kivitelezésével bízták meg. Később egyre nagyobb igény mutatkozott az egyedi, exkluzív üvegdíjakra, melyek egy roppant változatos, izgalmas szakmai világot biztosítanak számára azóta is.

FészekRészek

A Fészek Részek olyan lapra szerelhető bútorokat kínál a lakberendezés és a tárgyi kultúra világában, melyek környezettudatosak és otthon bárki által könnyedén összeszerelhetőek. Hulladékminimalizálással és természetes alapanyagokkal dolgozik, így létrehozva azokat a darabokat, amik hosszú évekig bolygó- és felhasználóbarát társként szolgálnak, miközben ötvözik a felhasználhatóságot a designnal. A bútorrészeket a fizika törvényei, azaz a csapolások tartják össze, így nincsen se csavar, se ragasztó az összeszerelés során.

Fogarasi Demeter

Fogarasi Demeter a bútorokra a tereket benépesítő, életre keltő és egyben megszemélyesíthető tárgyakként tekint. Karakteres bútoraiban megjelenik az alkotás iránti szenvedélye és a gyermeki játékosság. A Hello Magyar Design bemutatón megjelenő Elephant in a Pond Table egy üveg kávézóasztal, amelyet Shiro Kuramata munkái ihlettek. Az átlátszó geometrikus formákat a fény játékossága kelti életre. A lábak robusztus formája ellentétben áll az anyag könnyedségével, így a tárgy egyszerre finom, ugyanakkor elegánsan erős.

GLASSFLOW

A Glassflow brand egyedi, luxuskategóriás, manufakturális eljárással készült, tükörreflexiós üvegburkolatokat, világító üveg objekteket és üveg műtárgyakat foglal magába. Tervezője és kivitelezője Soltész Melinda, a BKIK Magyar Kézműves Remek díjával kitüntetett tervezőművész. A brandet egyedi, reflexiós üveg műtárgyak és világító objektek színesítik, melyekkel a tavalyi S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon debütált a Glassflow.

Gyeviki Hajnal

Gyeviki Hajnal keramikusművész vezérelve az etikusság, szakmai célja a természetközeli életmód népszerűsítése. Saját márkája, a Hajnal Gyeviki design név alatt két éve gyárt kézműves használati kerámiákat és tervez ökologikus designtárgyakat otthonokba vagy cégeknek. Autonóm alkotóként konceptuális műalkotásokat készít, melyek gyakran a funkcionalitás és a funkcióvesztés határvonalán állnak. Inspirációs forrásai a talajtan és a természettudományok, a mezőgazdaság és a humánökológia.

Hannabi

A HANNABI személyre szabott, ergonomikus kanapékat készít, könnyedén - akár otthonról - tervezhető rendszerben. Minden kanapéjuk sorszámozott egyedi darab, mely gondos kézi munkával készül, az elsőtől az utolsó fázisig. Mint az a jól szabott öltöny, amitől sosem akarunk megválni. A Hannabit a Hello Magyar Design megjelenés mellett TOTHBORI Home-mal közös, különálló enteriőrben is megtalálod az eseményen.

Godzsák Dávid

Programozóként Dávid rengeteg időt tölt a számítógép előtt, amit imád, de nem meríti ki a kreatív energiáit, melyek gyerekkora óta különböző formában kísérik. 2018-ban kezdte el az agyagot mint médiumot használni. Munkáit a kísérletezés jellemzi, minden alkotása újabb ötletekhez vezeti. Dísztárgyai a Koppenhágában töltött éveiből táplálkoznak. Az egyszerű, letisztult formák és ezek torzításai foglalkoztatják. A dán főváros - azon kívül, hogy a skandináv design központja - rengeteg érdekes graffitit rejt. Ezeket is felidézi dísztárgyai felületén: a graffitizéshez használt szprék neon és króm színeivel díszíti a vázákat.

HORA

Horák Debóra, a HORA design tervezője keramikus munkássága során arra törekszik, hogy alkotásai reflektáljanak a vizuális trendek materializálódására a tárgyi világban. Az általa tervezett használati tárgyakat az ipari épületek, gyárkémények, csövek ihlették – az indusztriális építészet stílusát reprezentáló formavilág, a monumentális terek, izgalmas egymás mellett sorakozó tartályok impozáns rendszerei inspirálták.

Itthon Design Stúdió

Az itthon. célja az eltűnő kézműves örökségünk felelevenítése és közelebb hozása a modern élethez. Király Adrienn és Szalai Bálint formatervezők, közös márkájuk az itthon., mely a Vajdaság kisipari hagyományaira támaszkodva az ott élő mesteremberek lehetőségeit kívánja szélesíteni. A termékeik olyan kisszériás otthoni kiegészítők, melyek finoman vegyítik a hagyományos kézműves technikákat a mai formavilággal. A márka legújabb öntöttvas főzőedény kollekciója az Év Terméke kategóriában is jelölést érdemelt az idei EDIDA-n.

Kata Brinkus Atelier

Brinkus-Vándor Kata közel 20 éves tapasztalattal a háta mögött 2022-ben új alapokra helyezte a márkáját. Ebből a megújulási folyamatból született meg a KATA BRINKUS ATELIER. A kreatív műhely az egyedi tervezési feladatok mellett kisszériás szőnyegek és kisebb lakberendezési tárgyak gyártásával is foglalkozik. A különleges és testreszabott Handtuft technológiával készített egyedi darabok egytől egyig mind művészi alkotások, melyeket a tervező változatlan minőségben készít, és juttatja el a megrendelőhöz a világ bármely pontjára.

Kilim

A Multifelt az ezerarcú nemez művészi feldolgozását képviseli Magyarországon. Magas gyapjútartalmú filceikből csodálatos tárgyakat készítenek évtizedek óta, a Co&Co csapatával közösen pedig 2023-ban közös fejlesztésbe kezdtek, aminek eredménye a Kilim lámpacsalád. Egy természetes, natúr anyag esetén szinte kívánjuk annak tapintását, így a fizikai kapcsolatteremtésre helyezték a hangsúlyt a tervezési folyamatban.

Komár Sabrina

Komár Sabrina képzőművész 2020-ban végzett textiltervezés mesterszakon, emellett pedig az experimentális fotográfia területén is alkot, a két terület nála gyakran metszi is egymást. Textiltervezése során szívesen ütközteti a hagyományost a modernnel, ezzel is reflektálva a világra, amelyben élünk. Természetes alapanyagokból készült egyedi szőnyegeit és textiljeit geometrikus formavilág, egyedi megoldások és dopaminszint növelő színek jellemzik. A Hello Magyar Design bemutatón a Hypnopompia 03 és 05 textileket nézheted meg közelebbről.

Komok

A komok egy építészek által alapított kollaboratív bútormárka, ami időtálló kisszériás és egyedi bútorokat készít. Válogatott tervezőkkel és műhelyekkel együttműködve fenntartható, funkcionális, egyszerű tárgyak létrehozására törekszenek. Az építészettel való szoros kapcsolatuk alapvetően meghatározza a tervezői hozzáállásukat: figyelnek a szerkezeti és műszaki részletekre, keresik az ésszerű funkcionalitás és a színvonalas megjelenés egyensúlyát. Az idén nyáron megjelent Struktúr bútorkollekció, valamint a Kapszula lámpacsalád új tagja, a d390 a S/ALON BUDAPEST Hello Magyar Design bemutatóján tekinthető meg először élőben.

Komonka

KOMONKA Textile tervezője Kovács Móni. Kézzel szőtt textiljeit az egyedi felületi megmunkálás és a különleges anyaghasználat jellemzi. A kiállításon látható MOMENT Textile / turquoise című munkája a pillanatot kívánja megörökíteni összegyűrt felületével. A textil struktúrája a fényes és a matt, a puha és a kemény szálak ütköztetésével jött létre. A fém szálak fénye és a pamut fonalak találkozása különleges fényjátékot alkot, mely a nap ragyogását, a víz tisztaságát idézi meg az otthon zárt falai között.

Koodform

Koós Daniella formavilága minimalista, jellemzően a funkciók és a tárgyon belüli méretarányok esztétikus megjelenítésére épít, de nem nélkülözi a praktikumot erősítő játékos megoldásokat sem. Tavaly az Üveg Nemzetközi Éve együttműködésnek keretein belül két új kollekcióját is láthattad az eseményen, idén pedig kompakt ülőkéit tekintheted meg.

Line & Round

A bútor-, tér- és formatervezéssel foglalkozó IO Studio 2022-ben mutatta be az első független kollekcióját, a Burnt Geometryt. Bella Gábor és Hevesi Annabella vezető tervező közös márkája az ellentétek egyensúlyára épült, a kollekció 4 termékcsaládja pedig a geometria, a funkció és a régi mesterek előtt tisztelgett.

Lukácsi Glass

Az üvegszobor szépsége sokszor az egyszerűségében rejlik: az azonos elemek ismétlődése együttesen bontakozik ki egy egésszé, ami üvegből elkészítve plusz dimenziót nyer.

Lukácsi László a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett 1985-ben, azóta üvegszobrászként dolgozik, jelenleg fiával, Lukácsi Boldizsárral közösen. Nemzetközi kiállításokon vesz részt és workshopokat vezet szerte a világon. A Hello Magyar Design bemutató fényét egy többrétegű, csiszolt szoborral emeli majd.

LVG

Az LVG márka Lőrincz V. Gabi textilművész egyedi és kisszériás tervezésű szőnyegeit, szöveteit, fali textilképeit ajánlja lakossági, belsőépítészeti és kereskedelmi projektekhez szerte a világon. A kísérletezés örömén alapuló komoly szakmai munka eredménye minden LVG textil. A több mint 30 éves szakmai tapasztalattal rendelkező designer a legjobb kézzel készített szőnyegeket kínálja hazai, valamint nagy múlttal rendelkező külföldi gyártókkal való együttműködéssel.

Meander Kerámia Manufaktúra

Bárczi Imre munkájában fontos szerepet kap a Kárpát-medencében több ezer év folyamán létrejött kultúrák kincseinek feldolgozása, mai korhoz illő alakba ültetése. Ezek a rusztikus formák ékes díszei lehetnek modern és autentikus építészeti tereknek egyaránt. Esztétikai érték mellett mesélhetnek az ábrázolásokban megbúvó többletjelentés-tartalmakról, így nem csak dekorációs, de meditációs elemként funkcionálnak majdani tulajdonosaiknak, hovatartozást, gondolkodásmódot fejezhetnek ki.

Norna Design

A NORNA 2022-ben mutatkozott be. A tervezési folyamatokat ketten - Pinezits Petra és Takács Alexandra - alakítják, a márkát a kortalan bútorok iránti közös rajongásuk hívta életre. Az EDIDA Év Terméke jelölt NÁMI pihenőágyuk a posztmodern sci-fi filmek tárgyi környezetéről mesél, amire egyszerre jellemző a pesszimista látásmód és a fenséges, a lenyűgöző megidézése, ami a grandiózus terekben jelenik meg. A témára született bútor teret kíván magának, az íves formák alkotják a fekvőfelületet, ami szinte “kiemeli” magából a felhasználót, ezzel is utalva egyfajta eltávolodásra, dehumanizációra.

Oleant

Az Oleant filozófiája épp olyan egyedülálló, mint világítótestei. Kifinomult ügyfélkörük kreatív látásmóddal rendelkező csapatot, minőségi termékeket és kifogástalan ügyfélszolgálatot vár el tőlük. Éppen ez az oka annak, hogy ezek a tényezők képviselik vállalatuk alappilléreit.

Paper Up

Koralevics Rita a Paper Up! márkával 2013 óta a papír újrahasznosításának és újragondolásának szenteli magát, az anyagban rejlő lehetőségek és felhasználási formák után kutatva. Kézműves jegyeket magukon hordozó tárgyak mindig egy új arcát képesek megmutatni a papír sokszínűségének.

Patinás Lámpa

A Patinás Lámpa 1981 óta foglalkozik rézlámpák gyártásával. Minden egyes darabot a megrendelő kívánsága szerint készíti el, legyen az csillár vagy falikar. Sok hazai és külföldi megrendelésen kívül Magyarországon büszkélkedik a legszebb referenciákkal, ahová egyedi, az adott korszakhoz illő lámpákat gyártottak vagy újítottak fel - ilyen a teljesség igénye nélkül a Zenekadémia, az Opera, a Pénzmúzeum vagy az Országház könyvtára. A családi vállalkozás a jól ismert klasszikus, szecessziós és art deco lámpakölteményeken túl idén modern darabokkal is vár a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon, önálló enteriőrben is.

Rácz Rebeka

Rácz Rebeka design- és művészetelméleti tanulmányai után autodidakta módon kezdett kerámiázni. Tárgyai a design és a művészet határterületén állnak, egyszerre szobrok és használati tárgyak. Az egyik legősibb technikát, a szalagfelrakás módszerét alkalmazza: a tárgyak egyszínű, homogén felületén látható a készítés folyamata, a kézi felrakással járó szabálytalanságok láthatóak maradnak, amelyeket az alkotó szándékosan nem tüntet el. A színes mázak kiemelik a változatos és megismételhetetlen textúrákat. Az apró szabálytalanságokban bővelkedő tárgyai egyediek, mindegyikből csak egy darab készül.

Reble Design

REBLE első kollekciója, a Table R a történelem és innováció harmónikus ötvözete, mely a márvány és kőlapok újrahasznosításából született. A termék formavilága az építkezések alapelemeként is szolgáló egyszerű, ősi tömbből indult ki, de a zárt elemet megbontva, a belső struktúráját is felfedő tárgy keletkezett, amely egyik oldalról nézve egy tömör idomot, míg a másikról egy légies vázat mutat. Az acél kiegészíti, és egyszerre kontrasztot képez a márvánnyal, szimbolizálva egy költői párbeszédet az ember által alkotott anyagok és a természetes kövek között. A hordozó acéllemez egyszerre segít megőrizni a márvány rajzos felületét és biztosítja a tárgy stabilitását. Az EDIDA Év fenntartható kezdeményezése kategória jelöltjét a S/ALON BUDAPEST mellett a Szépművészeti Múzeumban is kiállítják a szezonban.

Ruzicska Tünde

Ruzicska Tünde a hazai gasztro-kerámia kiemelkedő alkotója. Magas minőségben készít egyedi tervezésű tálaló kollekciókat fine-dining, Michelin-csillagos éttermek és újhullámos bisztrók, teázók, kávézók számára. Fontos számára a személyes megszólítás, a megrendelői igények és a saját alkotói karakter együttes megtartása. Emellett párhuzamosan alkot autonóm, képzőművészeti projektekben is. Hagyományos kézműves módszerekkel készíti el saját maga a kerámiákat, mert szilárdan hiszi, hogy a kézzel készült tárgyak időtlen értékükkel segítenek lelassulni, és megélni a pillanatot. Számára a design az anyag, a forma, a funkció, az esztétika és a fenntartható technológia harmonikus egyensúlya.

Sáfrán Anett

Sáfrán Anett porcelánból és magas tüzű agyagból készít tárgyakat otthoni használatra, illetve vendéglátó egységek számára. Tervezői munkáját a természet csodálata és a városi felfedezések egyaránt formálják. A kerámiák esszenciája így a modern, geometrikus formák és az organikus felületek ötvözésében rejlik, melyek a felfedezés és tapintás örömét közvetítik.

Salamon Dávid

Salamon Dávid interdiszciplináris tervezőt alkotásaiban a technológia és a költészet párosítása érdekli. 2014-ben szerzett informatikai BSc diplomát a Budapesti Műszaki Egyetemen, 2023-ban pedig MA diplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, mint formatervező művész. Tervezői gyakorlatában collectible design tárgyakat, interaktív múzeumi kiállításokat és kinetikus installációkat készít. Művészeti és mérnöki háttérrel egyaránt rendelkező, sokoldalú tervezőként a designt a költészet és a technológia találkozásaként határozza meg.

SARAKELE STUDIO

A SARAKELE STUDIO izgalmas, de időtlen szépségű, minimalista tárgyakat és belső tereket alkot, a fenntarthatóságot mindig szem előtt tartva. Kísérletező, előremutató szemlélete a formákon túl az anyaghasználatra és a gyártási metódusokra is kiterjed, törekszik a kézműves mesterek tradicionális tudásának ötvözésére kortárs és innovatív megoldásokkal. Nagy figyelmet fordít a lokalizmusra, a gyárakat ösztönzi a környezettudatosságra és a közösségre tett hatások figyelembe vételére.

A Concrazyvel közösen megalkotott REPETA kollekció vendéglátóipari egységekbe kínál belsőépítészeti betontárgy kollekciót, bejárattól a mosdóig, kül- és beltérre egyaránt. Az EDIDA Év fenntartható kezdeményezése jelölt kollekció válogatott darabjait a Hello Magyar Design tárlatban is megtalálod, a GEOM kollekcióval egyetemben. Utóbbiban az innovatív és tartós anyag újszerű felhasználása jelenik meg - a váza kagylótörmelékből készült természetes kőből és újrahasznosított üvegből készült, az asztal lenrost alapú biokompozit anyagból. A kollekció a stúdió, a Boutures d’objet francia márka és Marion Duzan kollaborációból született meg.

Sárkány Bence

Sárkány Bence egyedi tömörfa bútorok alkot. A kényelem és funkcionalitás kombinációjával, letisztult formákkal generációkon átívelő értéket hoz létre. Az emberek nagy része, ha egy hintaszékre gondol egy idős nagypapát lát maga előtt, ahogyan lassan ringatózik benne. Bence legutóbb ezt a képet szerette volna újragondolni, és egy hagyományos hintaszék helyett valami olyat alkotni, mely nem csak időtlen, de nosztalgiája minden nemzedékhez elér. Így született meg a Ringa.

Fotók: Erdős Dénes

SHELFIE

A SHELFIE egy DIY design bútor család. Egy építőszekrény jellegű polcrendszer, melynek tervezésekor a legfőbb cél az volt, hogy azok a fiatalok is tudjanak egyéni és különleges kinézetű bútort vásárolni a lakásukba, akik a design bútorok árát nem tudják vagy nem akarják megfizetni. Elemeit szinte végtelen variációban lehet összeépíteni, a függőleges tartópanelek pedig mindig keskenyebbek a polcoknál, ami különleges 3D megjelenést biztosít a kész szekrénynek.

Strohner Jázmin

Strohner Jázmin egyedi, korongozott étkészleteket készít megrendelésre. Leginkább minimalista, szögletes forma,- és visszafogott színvilágban szeret tervezni, ám ha a projekt úgy kívánja, a lágyabb, természetesebb vonalvezetésű elképzeléseket is kellő eleganciával, ízléssel valósítja meg. Jelenleg egy kerámia stúdió designere és kivitelezője Zürichben. A korongozás mellett egyre szívesebben tervez öntött porcelán tárgyakat is, melyek a technika különbözősége miatt teljesen más gondolkodásmódot és formai megközelítést igényelnek. Jázmin az idei EDIDA jelöltje volt „Az év fiatal tehetsége” kategóriában, de a közeljövőben is friss és izgalmas újítások várhatók tőle. 

Szentgyörgyi Szandra

Formatervezőként elsősorban belsőépítészeti munkákban vesz részt fényinstalláció, grafikaiüveg, valamint épület szignalizáció tervezőként. Eddigi munkái során a fényforrások használata különböző anyagokkal – fémmel, furnérral, nemeskővel, akrillal vagy üveggel – ötvözve jelent meg, mindig új fényeffektusokat eredményezve. A Hello Magyar Designon bemutatkozó Möbius elnevezésű fényinstalláció egy azonos elemek összefonódásából álló rendszer legkisebb egysége, amely elsősorban középületi terekben való installálásra alkalmas. Lényege a bővíthetőség, amely számtalan variációra ad lehetőséget.

Vandor Studio

A Vándor Studio létrejöttét a szövés szeretete inspirálta és az a meggyőződés keltette életre, hogy a természetes anyagokból készült lakástextilek segítenek a harmonikus otthon megteremtésében. Vándor Krisztina célja tervezőként, hogy az általa megálmodott textilek értéket képviseljenek és hosszú távon tegyék komfortosabbá használójuk életét. A termékek a kézi szövés hagyományaira alapozva, manufaktúrákban készülnek kisszériás módszerekkel.

VPI

A VPI fő profilja a köztéri betonbútorok tervezése és gyártása. A közterek innovatív megközelítésére törekszenek folyamatos kísérletezéssel és új utak keresésével. Magyarország piacvezető beton utcabútor gyártója, emellett több európai országban, illetve az USA-ban is forgalmazzák termékeiket. Legutóbbi, Varga Péter István és Nagy-Mihály Márk által tervezett, MONÓ névre keresztelt mobil biciklitárolójuk a kerítések, villanypóznák és stoptáblák konkurenciája. Kis helyigényű és gyors megoldás egy vagy két bicikli biztonságos elhelyezésére, ugyanis könnyen telepíthető, nem kell rögzíteni és nincs szükség hozzá nagy térre.

VUUV WORKS

A VUUV Works művészeket és kézműveseket egyesítve alkot limitált példányszámú és egyedi tervezésű bútorokat, otthoni kiegészítőket. Mindeközben nagy hangsúlyt helyez a friss esztétikára, az etikus munkakapcsolatokra, a fenntartható és lokális anyaghasználatra, gyártásra és szállításra. Közösségük 14 művészből és kézművesből áll, akik egymás munkáját kiegészítve, vagy teljesen önállóan alkotnak. Céljuk bemutatni, mennyire vonzó és aktuális a közép-európai kézművesség. Az idei Hello Magyar Designon megjelenő darabok készítői Lébényi Anna intarziás és tervező, Pattantyús Gergely üvegművész, Nagy Ádám János asztalos, Köpf Jenő faesztergás, Simon Krisztián asztalos és Szilágyi Eszter kéziszövő.

YOZA Design

YOZA high-end design bútorok és lakáskiegészítők különleges szerkezeti megoldásokkal, a design funkcionális/minimalista megközelítésével, magas minőségű anyagok felhasználásával kínálnak alternatívát a nagyobb szériában gyártott, ismert design márkákkal szemben. A felsőkategóriás termékek a slow design és a digitális kézművesség jegyében készülnek: formailag és előállítási technológiájukban is a hagyományos bútorművesség legkorszerűbb eszközökkel való megjelenítését képviselik.

ZeBúra Design

2021-ben született meg a gondolat egy fiatal asztalos lány, Zelenai Eszter lány, hogy az egyedi, törékeny, de annál értékesebb fafurnérok képesek önmagukban is teljes értékű bútorként testet ölteni. A fél miliméter vastag természetes furnér képes csak úgy átereszteni a fényt, hogy közben a fa erezete, mintázata, színvilága minden apró szépségével együtt érvényesülhet. A függő-, álló-, és asztali lámpák különböző fafajokból készülhetnek, mint például ezüst juhar, nyír, bükk, szatén dió és indiai alma. Egy ZeBúra Design lámpa tehát a fa és a fény érdekes összjátéka, amely az esztétikai értékén túlmenően nyugodt, természetes hangulatot kelt.

Ismerd meg és támogasd a hazai designkultúrát: látogass el hozzánk szeptember 22-24. között a Budapest Arénába, ahol a tehetséges tervezők és felelős manufaktúrák termékeit gyönyörű installációkba rendezve mutatjuk be. Addig is szerezd be kedvezményes árú belépődet elővételben itt, kövess minket Facebookon és Instagramon!

2023.09.18.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!