SARAKELE STUDIO

A SARAKELE STUDIO izgalmas, de időtlen szépségű, minimalista tárgyakat és belső tereket alkot, a fenntarthatóságot mindig szem előtt tartva. Kísérletező, előremutató szemlélete a formákon túl az anyaghasználatra és a gyártási metódusokra is kiterjed, törekszik a kézműves mesterek tradicionális tudásának ötvözésére kortárs és innovatív megoldásokkal. Nagy figyelmet fordít a lokalizmusra, a gyárakat ösztönzi a környezettudatosságra és a közösségre tett hatások figyelembe vételére.

A REPETA kollekció vendéglátóipari egységekbe kínál belsőépítészeti betontárgy kollekciót, bejárattól a mosdóig, kül- és beltérre egyaránt. A projektben a fenntarthatóságra való törekvés anyagi és eszmei síkon egyaránt jelen van. Egyrészt egy anyagötvözeti kísérlet, hulladéknak ítélt anyagoknak új életet adva az öntött beton kiegészítéseként. Másrészt a geometrikus alapformákból építkező tárgyak felületét vászonként értelmezve, építészeti múltunkból táplálkozó absztrakt alkotások díszítik.

A GEOM kollekcióban két új, innovatív és tartós anyag újszerű felhasználása jelenik meg - a váza kagylótörmelékből készült természetes kőből és újrahasznosított üvegből készült, az asztal lenrost alapú biokompozit anyagból. A kollekció a stúdió, a Boutures d’objet francia márka és Marion Duzan kollaborációból született meg. A letisztult, időtlen vonalak kiemelik a fenntartható anyagok nyers szépségét, a Boutures d’objet tárgyak hagyományát követve. A formák a Bauhaus mozgalomból és a szuprematizmusból merítettek ihletet. A hiányos kör szimbolikája arra utal, hogy új lehetőségek nyílnak meg előttünk.

A COTANGENS egy közösségi kültéri  bútorcsalád,  mely a nagysikerű TANGENS kollekció testvére. A TANGENS office home bútorcsalád stílusos válasz napjaink változó munkafolyamataira: a home office megszokott kényelmét csempészi az agilis irodai terekbe. A COTANGENS kültéri terekre, az együttlétre fókuszál,  az íves formák, a variálhatóság, a mobilitás jellemzi. Mindkét bútorcsalád fenntartható szemlélettel készült: kiváló minőségű, strapabíró, természetes és újrahasznosított anyagokból, modern sorozatgyártási technológiákkal. A bútorok számos nemzetközi elismerést tudhatnak magukénak, többek között a Red Dot Award Best of the Best díját.

Weboldal

sarakele.com

Elérhetőség

hello@sarakele.com
https://www.instagram.com/sarakele_studio/
https://www.facebook.com/sarakeledesignstudio

 

marble