Portré
  /  2022.03.11.  /  

Képzőművészeti alkotások minden felületre

Innovatív Inkiostro Bianco tapéták

Az Inkiostro Bianco kreativitástól és művészettől túlcsorduló grafikái egytől egyig egyediséget sugároznak, egészen extrém térszervező erővel alakítják környezetünket.

A változatos kollekciókat művészek és designerek álmodják meg, különböző stílusokat ötvözve, melyeket innovatív technológiával keltenek életre, hogy a végeredmény ne csupán mutatós, hanem igazán tartós és praktikus is legyen. Az olasz márka tevékenységével új alapokra helyezte a tapétákról alkotott elképzeléseinket, és elsősorban azokhoz szól, akik kedvelik a rendhagyó megoldásokat, és otthonuk különböző tereit egyedi burkolatokkal szeretnék különlegesebbé tenni. Cikkünkben tengernyi inspirációt és hasznos tanácsokat is találsz, amivel kiemelheted otthonod meglévő karakterét, vagy egészen új identitással töltheted meg azt. Ismerd meg partnerünk, a pointone / pointzero által képviselt márka lenyűgöző tapétáit!

Trendkövetés helyett egyediség és minőség

Az évek során átalakult a trend fogalma: korábban egy-egy minta, motívum vagy színvilág kapott kitüntetett figyelmet, az Inkiostro Bianco kreatív tervezőcsapatának és széles portfóliójának köszönhetően viszont már bárki megtalálhatja az ízlésének megfelelő, illetve az enteriőrhöz illeszthető kollekciót, így az anyag különleges megjelenése került előtérbe, nem pedig a trendekhez való igazodás.

Minden kollekció rendelhető vinyl és üvegszálas kivitelben is, tulajdonképpen bármilyen helyiségbe - közületi terekben, szállodákban, éttermekben, kávézókban, cukrászdákban, sőt irodaépületekben is remekül mutatnak, legyen szó padlók és falak szakaszos vagy folytatólagos burkolásáról.

EQ avagy üvegszálas tapéta

A hagyományos hidegburkolat alternatívájaként egyre népszerűbbek a vízálló tapéták, melyek a pompás esztétikai hatás mellett számos praktikus előnnyel is rendelkeznek. Az úgynevezett EQ egy teljesen vízálló tapéta, mely a rendkívüli kopásállóságának köszönhetően alkalmazható olyan helyiségekben is, amelyek komolyabb igénybevételnek vannak kitéve: használható konyhák, fürdők, vizes blokkok falain és padlóin egyaránt.

A szövet szerkezetű EQ•dekor keresztirányban összefont üvegszálakból készül, amely jóval stabilabb és rugalmasabb, mint a hagyományos tapéták. A gyártó által javasolt egykomponensű víz- és poliuretán bázisú ragasztóval, valamint a FINISH 58 simítóanyaggal installálva garantáltan hatékony és strapabíró borítást kapunk.

Káprázatos felületek és minták

A különleges anyaghasználat már önmagában izgalmassá teszi a felületet, melyet a kialakításból adódó rendhagyó textúra és a selyemfényű megjelenés emel magasabb szintre, amit még tovább fokozhatunk a megfelelő, grafikus elemekkel és motívumokkal gazdagított variáció kiválasztásával.

Például a printelt technológiával készített Architecture kollekció képes térbeli tömeg megidézésére a tapétán látható építészeti elemek (oszlopok, boltívek) segítségével. A márka számtalan különleges és egyedi kollekcióval rendelkezik, melyek mindegyike kérhető üvegszálas (EQ) kivitelben is, így a lélegzetelállító vizuális élményt sokáig és sokféleképpen élvezhetjük.

Tapintható különbség

A Decor Floor, pointone, pointzero márkacsalád széles kínálati palettáján remek megoldások kapnak helyet, melyeket nem csupán fotókon, de életnagyságban is szemügyre vehetünk a showroomokban.

Az üvegszálas tapéta évek óta nagy kedvencünk sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően.

Számtalan kiemelkedő referenciánk bizonyította, hogy milyen rendkívüli hatást lehet elérni az Inkiostro Bianco egyes kollekcióival. Pointone és pointzero bemutatótermeinkben testközelből is megcsodálható az üvegszálas tapéta, előbbiben például a padlóra burkolva, remekül tükrözve a tapéta más burkolatokkal való tökéletes kapcsolódását. Az Architecture kollekció pedig igazán izgalmas hangulattal tölti meg a teret - mintha kibővülne a szoba, és létrejönne egy új helyiség a helyiségben.” - mesélte Ress Tirza marketingvezető.

Tanácsok és alapelvek

Az üvegszálas tapéták elemeit szorosan egymás mellé kell helyezni, rések nélkül úgy, hogy a szélek ne takarják egymást. A tapéta pontos méretre vágása a felhelyezés után történik, mert a legyártott elemek magassága az előre megadott méretekhez képest csupán 10 cm-rel hosszabb, amire felhelyezés közben a mintázat igazításához szükség van. Így az alul-felül keletkező felesleget utólag szükséges eltávolítani.

A kivitelezésnél fontos a megfelelő szakember kiválasztása, az installálási útmutató követése és a gyártó által ajánlott segédanyagok használata, ez eredményezi a hosszantartó, makulátlan megjelenést. Természetesen a tapéta felhelyezés előtt szükséges a burkolandó felület előkészítése: az esetleges egyenetlenségek eltüntetése, sík felület létrehozása, fehér alapozás, a tapéta alá megfelelő színű Primer anyag felhordása, ezt követi a ragasztás, majd a záró réteg felvitele.

Vizes helyiségekben a burkolásra szánt fogadó felületeknek vízzárónak kell lennie.

A kivitelezési folyamat fontos mozzanata az egyes tapéta elemek illesztési sorrendjének felállítása még a felhelyezés megkezdése előtt, figyelembe véve a mintázatot.

Egy-egy karakteres tapétakollekció esetén érdemes a meglévő bútorok stílusát és a burkolni kívánt helyiség adottságait alaposan felmérni, hiszen egy ilyen markáns tapéta meghatározza majd a tér hangulatát, öltözteti az egész helyiséget. A hatalmas kínálatnak köszönhetően meglévő enteriőrbe is kiválóan beilleszthető egy gondosan kiválasztott üvegszálas tapéta, mindenféle kompromisszum nélkül.

Az Inkiostro Bianco szakértelmének és a gyártási folyamatoknak köszönhetően a tapéták bármilyen mérethez igazíthatók. Tervezéskor mindenképpen érdemes figyelembe venni az egyes mintázatok jellegét, valamint a tapétázandó helyiség méreteit, adottságait, funkcióját, hogy a kiválasztott mintázat érvényesülni tudjon a térben.

Ha téged is elvarázsoltak az Inkiostro Bianco innovatív megoldásai és szemet gyönyörködtető mintái, fordulj bizalommal a pointone és pointzero csapatához, ahol szakértői segítséggel választhatod ki a tökéletes tapétát otthonodba vagy a következő projektedhez! Szeptember 23-25. között pedig szeretettel várunk a Budapest Arénába, ahol az enteriőrdesign legjavával készülünk, immár 4. alkalommal.

2022.03.11.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!