Portré
  /  2021.12.10.  /  

Európa új design központja

D Studio, a legjobb olasz és dán márkák otthona

A történetek elengedhetetlen szerepet játszanak a jó designban.

A kézművesség hagyományai, a fa évmilliókra visszanyúló történelme és egy adott kor lenyomata mind történeteket mesélnek. Az olasz design legfontosabb képviselői 2019-ben álltak össze először Design Holding néven, hogy ezt a történetet közösen, egymást felerősítve adhassák át a design szerelmeseinek. Alig fél évvel ezelőtt felépítették első nagyszabású bemutatótermüket, hogy ügyfeleik egy valódi design élménynek lehessenek részesei. Ez a D Studio, ahol az olasz és dán design prémium márkái nem önálló bútorokat, hanem egy pontos vízió mentén megalkotott, élő és lélegző teret hoztak létre. Az elképzelés különösen közel áll a szívünkhöz, hiszen a S/ALON BUDAPEST enteriőrjei is hasonló szemléletben születnek: a szinguláris márkamegjelenések helyett kompletten berendezett terek mutatják be az enteriőrdesignban rejlő lehetőségek széles tárházát. Hogy pontosan milyen márkák alkotják ezt a különleges stúdiót, és hogy miben rejlik egy ilyen koncepció ereje az alapítók szerint, azt a továbbiakból megtudhatod.

2021. júniusában Koppenhága városa egy vadonatúj kezdeményezésnek adott otthont: megnyitott a D Studio első bemutatóterme, hogy a legkiválóbb olasz és dán márkákat egy fedél alá gyűjtse, méghozzá nem akármilyen okból.

“Minden városban azzal a céllal hoztuk létre a D Stúdiót, hogy a bútordesign új központja legyen”.

A D Studio azonban több, mint egyszerű üzlet, ahol egymás mellett sorakoznak a prémium termékek. A komplex enteriőrökben elhelyezett olasz és dán bútorok

“segítenek vásárlóinknak abban, hogy felismerjék a termékekben rejlő legtöbb lehetőséget.”

A D Studiónál így a márkák egymást segítve és felerősítve mutatják az európai design modern arcát.

Milánó és Koppenhága, a két város, ahol a D Studio idén otthonra lelt, első hallásra talán nem is lehetne különbözőbb egymástól. Ahogy a stúdió tartja, “Az utak és az esztétika, amit körbejárnak, valóban eltérnek, de a jó design iránti szenvedélyük és elköteleződésük azonos”. Ez nem jelenti persze azt, hogy a D Studió olasz és dán központjai teljes mértékben azonos koncepció köré rendeződnének.

“Koppenhágában például a tradicionális dán építészeti kontextust és az újragondolt skandináv luxust a jól ismert olasz pompával és helyi stílusokkal vegyítettük.”

A D Studiót alapítói nem egyszerű showroomnak álmodták meg, hanem egy kulturális találkozási pontnak, ahol a városi designrajongók és a szakma nélkülözhetetlen szereplői szabadon cserélhetnek ötleteket és inspirációt. Ehhez nyújtanak színes és energikus hátteret a D Studio szigorúan megválogatott, az olasz és dán designt legjavát megtestesítő prémium márkák, a B&B Italia, Flos, Louis Poulsen, Maxalto, Azucena és Arclinea. Ahogy a különböző városokat, úgy a változatos márkákat is összekötik a legerősebb designhagyományok.

Ahogy a D Studio fogalmaz, termékeikben “a kortárs, innovatív és szofisztikált formatervezés az egyes márkák kézműves örökségének egyéniségével találkozik. Mindegyik márkában közös a design iránti szenvedély. A B&B Italia szellemiségében egyesül múlt és jelen, a Maxalto lifestyle kollekciója az időtlen eleganciára és a kézműves hagyományokra épít, az Arclinea egyet jelent a legmodernebb, személyre szabott konyhai megoldásokkal, az úttörő fénytechnikai megoldások olasz mestere, a Flos költői formával és előremutató gondolkodással nyűgözi le ügyfeleit, a Louis Poulsen pedig az egyik legikonikusabb dán brandként gyakorolja több évtizedes szakértelmét a világítás területén.”

Miután Milánót és Koppenhágát meghódította, a D Studio nem elégszik meg ennyivel és földkörüli turnéra indul: terveik szerint 2022-ben már az Amerikai Egyesült Államokban is találkozhatnak az európai design legkiválóbb termékeivel. S ha addig is szeretnéd testközelből is megtapasztalni a legjobb olasz és dán hagyományokat, érdemes egy pillantást vetned a CODE Showroomba, ahol a B&B Italia és Arclinea kollekciói mellett még számos prémium márkával találkozhatsz, csak úgy, mint a következő S/ALON BUDAPESTEN, amely 2022. szeptember 23-25. között vár a legfontosabb magyar és nemzetközi enteriőr- és bútortervezők lenyűgöző munkáival.

2021.12.10.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!