Kiállítás
  /  2019.10.01.  /  

3 nap inspiráció

S/ALON BUDAPEST 2019 összefoglaló

A 2019. szeptember 20-22. között megrendezett 2. S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállítás végtelen inspirációval, a legfrissebb trendekkel és prémium márkákkal várta az enteriőr design szerelmeseit a Budapest Arénában. A nemzetközi színtéren is páratlan esemény immár második éve kápráztatta el a látogatókat, és értelmezte újra a kiállítás fogalmát. A korábban jellemző szinguláris márkamegjelenések helyett komplex koncepciók elevenedtek meg, melyek közös alkotófolyamat eredményeként születtek -  profi tervezők segítségével, a kiállítók közti kollaboráció által. Az idei újításoknak köszönhetően az esemény megőrizte frissességét és innovatív jellegét, méltó folytatást biztosítva ezzel az első évben állított színvonalnak. Ismerd meg az idei kiállítás legizgalmasabb részleteit!

Marc Ange

Az olasz-francia háttérrel rendelkező, jelenleg Kaliforniában élő és alkotó tervező, Marc Ange mesés kollekciója először járt Magyarországon a S/ALON BUDAPEST alkalmából. Az Extraordinary World darabjaiban az olasz romantika, a finom francia szürrealizmus és a ragyogó kaliforniai álmok egyvelege ölt testet. Az installáció az idei Milánói Design Héten debütált, a bemutató második állomásának a S/ALON BUDAPEST adott otthont. A Szendrey Zselyke által tervezett, magával ragadó enteriőrben helyet kapott Le Refuge de la Nuit heverő, a Refuge álló és asztali lámpák variációi, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is.

Fogadó installációk és tervezői enteriőrök

2 nagyszerű bejárati installáció és 12 kortárs tervező önálló enteriőrje fogadta a látogatókat a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon, melyek a maximalista esszencia sokoldalú értelmezését mutatták be egyedi koncepciókon keresztül. A támogatásunkkal megvalósuló projektekben a tervezői pályázat nyertesei a megjelenő kiállítók és márkák termékeit használták fel.

Nyertesek: Architres Studio, Békefi Lilla, Blushflow Design, Chez Elles, Kincses Tímea, Kónya Hajnalka, Papp Linda / CasaLinda Studio, Pont Co.Lab, The Designory, Torma Beatrix, Zámbó Tímea / Zestilo, Zsuzsics Renáta

Bejárati installációk: Supercolor Delicates, The entrancing shapes of Marc Ange, tervező: Szendrey Zselyke

Stílusterek

A S/ALON BUDAPEST a Lakberendezők Országos Szövetsége és a 0614 Design közreműködésével 8 meghatározó stílust keltett életre formabontó installációk által. A letisztult Északi Nyár, a játékos Memphis, a harmonikus Wabi-sabi, a természetközeli Biophilia, a nőies Feminin, a ragyogó Charmeur, a nyers Indusztriális és az álomszerű Traveller stílusok progresszív módon mutattak be aktuális trendeket, inspirációt nyújtva a látogatóknak. A tervezőkből és stylistokból álló kreatív csapat az irányzatok esszenciáját ragadta meg a kiállításon megjelenő márkák termékeinek szelekcióján keresztül.

S/ALON Champagne Bar és S/ALON Specialty Café

Az idei kiállításra két stílusos pop-up bárral készültünk. A S/ALON Specialty Café kézzel festett falai közt a Kaffeine Espresso Bar kávéspecialitásai várták a látogatókat. A S/ALON Champagne Bárban pedig exkluzív hangulatot teremtettünk a FineWines különleges pezsgőivel, márvány felületekkel, aranyló, sárgaréz színű részletekkel. A teret az Anna Amélie márka alapítója, Oláh Anna művész és tervező pénteken élőben festette meg védjegyévé vált, kifinomult vonalaival.

Illatosítás és zenei aláfestés

A szeptemberi kiállításon a Budapest Aréna hatalmas csarnokát varázslatos illattal töltöttük meg, amihez 80 liter kiváló minőségű parfümöt használtunk fel, speciálisan erre a célra kifejlesztett technikával. Magyarországon először került sor arra, hogy egy akkora légterű épületet illattal töltsenek fel, így az izgalmas feladatra a Lakásparfüm.hu szakértőivel hónapokon át készültünk. A páratlan illatfelhő mellett élő DJ-set gondoskodott a minden érzékszervre ható, komplex élményről. Numbred összesen 24 órán át tartó zenei összeállítását hamarosan te is meghallgathatod a SoundCloudon.

Hello Magyar design

A S/ALON BUDAPEST és szakmai partnere, a Magyar Divat és Design Ügynökség által életre hívott Hello Magyar Design program keretein belül 26 hazai tervező és márka mutatkozott be idén is. Ha olvastad korábbi Hello Magyar Design cikksorozatunkat (1., 2., 3. rész), és/vagy jártál az eseményen, akkor olyan gyártókat és tervezőket ismerhettél meg közelebbről, akik víziói és koncepciói nagy hatással lehetnek a magyar design szcénára és annak feltörekvő szereplőire. A idei lakástrend kiállításon a 4MS, Bárány Anna, Brinkus Design, Fészek Részek, Fogarasi Demeter, Franta Ági, Fruzsina Fülöp Design, Fű Borbála, Hannabi, IO, Kele Sára, Komonka Textile, Manooi, Paper Up!, PDSIGN, Péni Brigitta, Planbureau, Plydesign, Shelfie, Studio Nomad, Susu Keramika, UPLUX, Vándor Studio, Viaplant, Wágner Ákos, Yoza márkák termékeit ismerhetted meg.

A S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállítás 2020. szeptember 25-27. között harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Budapest Arénában. Érdemes követni a kiállítás hivatalos felületeit a jövő évi eseményig is, ahol fontos információk, újdonságok és inspiráló érdekességek várnak!

2019.10.01.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!