Kiállítás
  /  2019.09.17.  /  

OUD ROYAL BOIS

Páratlan illatfelhő vár a Budapest Arénában

Grandiózus vállalkozásra készülünk az idei S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon. Tervünk nem kevesebb, mint a Budapest Aréna hatalmas csarnokának megtöltése egy varázslatos illattal, amihez 80 liter kiváló minőségű parfümöt használunk majd fel, speciálisan erre a célra kifejlesztett technikával. Készülj fel a minden érzékszervedre ható, lenyűgöző élményre!

Magyarországon először kerül sor arra, hogy egy akkora légterű épületet illattal töltsenek fel, így az izgalmas feladatra a Lakásparfüm.hu szakértőivel hónapok óta készülünk. A Budapest Aréna az ország egyik legnagyobb rendezvényhelyszíne, amely 8000 négyzetméteren fogadja majd a látogatókat, beltere 30 méter magas, így összesen 240 ezer köbméternyi tér vár arra, hogy különleges aroma lengje be. A Lakásparfüm.hu tulajdonosa, Schwindl Endre elárulta, egy ekkora volumenű vállalkozáshoz olasz partnercégük segítségét kérték, hiszen Magyarországon ekkora beltéren még soha nem végeztek ilyen műveletet.

- A hatalmas teret 12 gép és az Aréna saját szellőzőrendszerének segítségével fogjuk megtölteni az illattal, amely egyébként nem lesz mellbevágó, sokkal inkább egy finom, diszkrét érzésre számíthatnak a látogatók - árulta el a szakember. - Az olasz partnercégünk segítségével, 12 általuk ajánlott géppel dolgozunk majd, és mintegy 80 liternyi illatesszenciával készülünk. Nekik van ebben tapasztalatuk, ők dolgoznak többek között a párizsi Lafayette áruházban, vagy Milánó hatalmas üzletházaiban is.

Galeries Lafayette, Párizs

A választott Oud Royal Bois illat karakteres lesz és elegáns. Ízelítőnek pedig nem is kell több, mint Lipovszky Csenge illatesztéta, a Scent Poetry alapítójának elemzése.

- Az ibolya szirmának bársonyossága, a termőföld sötét és megtartó ereje. A sáfrány és a dohánylevél aranyló melegbarnája. Ha behunyod a szemed, érzed.  Milyen szépségeket és kincseket raktározol el nyárról? Mit mentesz el magadnak inspiráció gyanánt az őszre, amikor a kiáradás után a befelé figyelés időszaka jön el?  Az otthonod ünneplésének ideje érkezett el, miért ne használnád az illatok varázs erejét? A bútoraink és használati tárgyaink esztétikáját még tovább finomítja egy olyan illat, amilyen ez a térparfüm; előkelőséget és eleganciát sugárzó, mégis melegséget keltő esszencia. Érzéki, de nem túlzó, méltóságteljes, de mégsem rideg - magyarázta Csenge. - A tömjénes-ámbrás – ezáltal kissé füstösnek ható kompozíció karizmát nyer a fák gyantájának szikárságától, és a bőr karakterességétől, de szépen ellágyul az ibolya és a vanília puhaságától. Az illatok kultúrtörténetében az oud, a sáfrány és a tömjén is a bőséggel és a jóléttel asszociálódott. Az arany szinonimájaként létezett, és nem csupán átvitt értelemben, hiszen fizetőeszközként is számon tartották őket a fűszerek és a gyanták között - tette hozzá.Csatlakozz hozzánk 2019. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában, ahol nem csupán a mesés enteriőrök, de a mámorító illat által is inspirálódhatsz! Addig is tarts velünk, ismerd meg színes kiállítói és tervezői csapatunkat, meríts ihletet Instagram oldalunkról, és tudj meg többet az ősz legizgalmasabb eseményéről Facebook oldalunkon!

2019.09.17.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!