TERVEZŐI PÁLYÁZAT


HYPNAGOGIA

A hipnagógia az ébrenlétből az alvásba való átmenet állapota, mikor egyszerre vizionálunk és gondolkodunk. Az ébrenlét és az alvás határvidéke, ahol különféle érzetek, víziók és hallucinációk jelennek meg az elménkben, azonban még nem szakadtunk el teljesen a racionalitástól, nem merültünk el egészen az álmok tengerében.

Az idei tervezői pályázat keretein belül olyan koncepciókat vártunk, melyek a valóság és az álomvilág közti diffúz kapcsolódást ragadják meg, illetve ültetik át egy realizálható installációba vagy enteriőrbe. A pályázat a kreatív képzelőerő, az álomszerű látomások, a pszichedelikus élmények, az optikai illúziók és a szabad asszociáció fogalmai köré szerveződött.


A 2022-es S/ALON BUDAPEST tervezői pályázat 2022. augusztus 22-én lezárult. Az esemény szakmai csapata remekül kidolgozott, izgalmas pályamunkák közül választotta ki azt a 7 tervezőt vagy tervezőcsapatot, akik végül megvalósíthatják elképzeléseiket a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon 2022 szeptember 23-25. között a Budapest Arénában.

NYERTESEK

Idén 7 különálló térben 7 tervezőnek és tervezőcsapatnak biztosítunk megjelenési lehetőséget egy-egy térben, melyet a nyertesek saját elképzeléseik szerint rendezhetik be: tematikának megfelelő enteriőrt vagy absztrakt installációt is létrehozhatnak. Ismerd meg őket közelebbről!

LightCore Stúdió

A LightCore Stúdió hiperexkluzív lámpái összetett technológiai eljárások révén újraértelmezett növényi struktúrák. A gyűjtésükkor felvillanó gondolatokkal indul az a folyamat, amely szabad asszociáción, aprólékos műszaki kísérletezésen és spirituális munkán keresztül vezet el átlényegülésükig. A nappal szuggesztív hatású totemek, melyek a természet erői és a gondos kidolgozás révén öltehettek új alakot, éjszaka további metamorfózison esnek át. A változás magja a világítás, ami előhívja a néző belső világának képeit, és tág szellemi régiókkal kommunikál. Minden egyes darab külön történet, külön út, külön üzenet, egyszeri és megismételhetetlen együttállás. Ezt a 100%-ban egyedi hatást a stúdió olyan installációkra is kiterjeszti, amelyek fenntartható belsőépítészeti vagy event koncepciót támogatnak szokatlan hangulatvilágítási elemekkel, természetközeli megoldásokkal.

The UP Design

A THE UP DESIGN egy design orientált kreatív cég, amely különböző jellegű enteriőrök koncepcionális tervezésével és megvalósításával foglalkozik. A koncepciónak mindig egyedi mondanivalója van, legyen szó belsőépítészeti térről, filmes vagy fotózással kapcsolatos díszletekről, retail designról vagy event designról. A projektek során mindig fontos szempont, hogy valami egyedit és formabontót alkosson, feszegesse a határokat és megmutassa mindig helye van az új dolgoknak, ötleteknek. Szereti keverni a különböző stílusirányzatokat, valamint a klasszikus és modern elemeket. Nem kell mindig a trendek felé haladni, ha maga is alakíthatja új trendeket.

Zsaklin Interior Design

A Zsaklin Interior Design belső terek tervezésével és kivitelezésével foglalkozó cég, melynek alapítója Szőke Zsaklin lakberendező, enteriőrtervező. A multinacionális környezetet váltotta le a lakberendezési pályára, mely számára igazi szerelem, így nem kizárólag munka, hanem hivatás, melyet szívvel-lélekkel végez. Magánházak és üzleti jellegű ingatlanok tervezésével, berendezésével, 3D látványtervek készítésével egyaránt foglalkozik. Zsaklin számára kiemelten fontos az egyediség és különlegesség, így egyedi bútortervezéssel is megfűszerezi a tereket. Fontosnak tartja, hogy a design és a funkció kéz a kézben járjon, valamint a stílusnak megfelelő összhang és harmónia kialakítására is nagy hangsúlyt fektet.

PaalArt
Paál Zsuzsanna

Paál Zsuzsanna grafikus tervező művész a MOME-n diplomázott animáció és grafika szakon. Az Academy Minerva Groningen és Edinburgh College of Art művészeti akadémiák hallgatója is volt. Több éves művészet elméleti kutatás és tanítás áll mögötte. A művészettörténeti korok ismerete, azoknak a 21.századi vizuális nyelvbe való átirata közel áll hozzá. Inspirálónak érzi a klasszikus építészeti motívumkincseinek az átmentését a modern enteriőrbe. Tervezői gyakorlata révén, olyan lakás textileket és tapétákat tervez, melyeket Magyarországon lehet kinyomtatni. Így nem szükséges importálni a lakás berendezéséhez szükséges drapériát és tapétát, hanem a hely adottságainak és igényeknek a figyelembevételével egyedi anyagok kerülhetnek az enteriőrbe.

Csapó Gabi Interior Design

Csapó Gabi a 2021. Év Lakberendező Pályázat, Novacolor Különdíjasa. Ez cseppet sem véletlen, mert a színek és formák szerelmese. Üvegműves, 3D látványtervező, lakberendező. Mindig eléred célod, ha fogja a kezed. Vezet, utat mutat, legyen szó konyhatervezésről, stílusokról, vagy a színek kánonjáról. Személyes, intim élettered, az otthonod kialakításában nyújt támaszt.  Kreatív megoldásaival habkönnyű utazás lesz. Megtalálja a hangod, felfedezi a benned rejtőző mintákat. 

KE Team

Két Kriszti és két Eszti. Csapatuk négy szabadúszó lakberendező társulása, akik több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a lakberendezés, és a belsőépítészet területén. Mindannyiuk önálló lakberendezési vállalkozást épített az elmúlt években, azonban nagyobb projektek esetén tudásukat, tapasztalatukat összeadva összefognak és közösen valósítják meg céljaikat. Portfolióikban a lakossági szolgáltatások mellett éttermek, kávézók, hotelek, irodaházak, fitnesztermek és egyéb szolgáltató egységek is megtalálhatóak. A csapattagok - Szilágyi Krisztina, Soós Krisztina, Melkovicsné Tóth Eszter és Gulyás Eszter - rangos pályázatokon számos díjat nyertek, vagyis a szakma elismerését is magukénak tudhatják. 

RAS Design

A RAS - Design Kft építészeti stúdió tervezői csapatában Pados Melinda, Rosta S. Csaba, Peter Weiler és Mindák Gergely álmodták meg a S/ALON BUDAPEST 2022 tervezői pályázatának egyik nyertes koncepcióját.

marble