DESIGNER CONCEPT


FLOWER POWER

Every year, the S/ALON BUDAPEST design competition calls for national designers, studios and other artists to showcase their creative vision built around a specific topic. The theme of this year’s competition is Flower Power, which explores the relationship between nature and innovative interior solutions, as well as the importance of environmental awareness and ecological design in a different approach.

The exhibiting artists aim to spark interaction, and their installations are intended to create harmony of the soul. Visitors should prepare for a multisensory journey: scents, tactile objects and eye-catching spatial experiences await in the installations of the Flower Power competition.


The S/ALON BUDAPEST design competition has ended on July 31, 2022. The professional team of the exhibition has chosen the 12 designers or design teams who will have the opportunity to realize their concepts at the S/ALON BUDAPEST interior design fair on September 22-24, 2023 at the Budapest Arena.

WINNERS

This year, we offered 12 separate spaces for designers and design teams to arrange according to their own ideas: they can create thematic interiors or abstract installations as well. Get to know them and check out their concepts at S/ALON BUDAPEST!

BAGER NORA interior X f i l o c o n c e p t

Bager Nóra (balra) okleveles építész-tervező művész. Tervezésében a felfedező attitűd jellemző rá: keresi az izgalmas színeket, anyagokat, textúrákat, régóta foglalkoztatja a belsőépítészet és a kerttervezés kapcsolata.

Haberland Filoména (jobbra) lakberendező és stylist. Inspirációjának legfőbb forrása a természet, így fontosnak tartja környezettudatos szemléletmódot, ami nem csupán az időtálló berendezésben, a felhasznált és/vagy újrahasznosított alapanyagok magas minőségében mutatkozik meg, hanem a funkcionalitást, modularitást is szem előtt tartó tervezésben.

Bodrogi Fanni

Bodrogi Fanni belsőépítész, enteriőrstylist. Fanni számára fontos, hogy harmóniát hozzon a terekbe, színekkel, formákkal, felületekkel, tárgyakkal és növényekkel. Munkája sokrétű, az egészen aprólékos fotó stylingtól, a nagy közületi terek komplett megtervezésén keresztül, a privát otthonok belső tereinek a megtervezéséig.

Az, hogy valami „szép” szubjektív, de a jó térnek kisugárzása van, és ehhez sok hozzávalóra van szükség, vallja Fanni. A jó tér tehát: nem csak szép, kapcsolódik ahhoz, aki tartózkodik benne, üzenete van. Fanni közel 10 éve foglalkozik enteriőrtervezéssel, és immár 5 éve tanítja is a koncepciótervezést.

FUSION x LILISLILLIES

A Lilislillies egy multidiszciplináris design brand, melynek középpontjában a fenntartható, virágokkal való tervezés áll. Liliane több, mint virág designer; színkoordináció-freak, esztétikai irányultságú kreatív problémamegoldó.

A Fusion tervezőstúdió mikro-, kis- és középléptékű tervezés-kivitelezés projektek során a szükséges elégséges szemléletet az esztétikai értékteremtéssel kombinálva törekszik az asszertív megoldásra.

Koprodukciójuknak eredménye a fenntarthatóságot támogató progresszív gondolkodás.

D1 STUDIO

A D1 STUDIO egy design-és ügyfélorientált tervezőiroda, melynek tulajdonosa és vezető tervezője Koós-Fischer Dóra. Dóra a magyarországi és olaszországi enteriőrdesign világában szerzett több éves tapasztalat után 2022-ben alapította meg saját irodáját.

Főként lakossági projektekben, építészekkel és saját kivitelező csapattal együttműködve vállalják a megrendelők álmainak megvalósítását. Céljuk élhető otthonok, fenntartható, funkcionális terek harmonikus megalkotása.

Bálint Fanni

Otthonunk mindennapi életünk kiindulópontja. Nem csupán úti cél, amely a nap végén vár rád, hanem forrás is, ahonnan reggelente útnak indulsz. Teljes körű lakberendezéssel és számítógépes látványtervekkel Bálint Fanni segít neked, mert ez a forrás mindenhová elkísér és örökké veled marad. A Stúdió saját varrodájában pedig valóban egyedit alkothattok. Megismerheted a méretre készített függönyök varázsát, a kárpitok által nyújtott luxus érzését. A tapéták mindenható erejét, mitől különleges bátorságot nyersz el.

Etrea Interiors

Tóth Martina lakberendező és látványtervező. Az élet sokszínűsége, a művészetek szeretete és a kihívások inspirálják. Szenvedéllyel keresi a rendkívüli tárgyakat, melyek mások számára láthatatlanok.

Martina művészetek iránti szeretetéből született meg az Etrea Interiors lakberendezési stúdió. Magas szintű kreativitással, egyedi bútorok tervezésével a figyelemre méltó belső terek létrehozása érdekében, az ügyfelek igényeire szabottan, a funkcionalitást szem előtt tartva dolgozik minden projekten.

freeform x Szauder Dávid

Bolgár Eszter és Csitári Tímea, a freeform alapítótagjai és kreatívjai. Szerteágazó tudásuk és hátterük a belsőépítészetben ér össze. Eszter művészettörténész, kulturális menedzser és szakújságíró, Timi munkatér specialista és gazdasági tanácsadó. Szabad alkotói formációjuk egyik célja és motivációja az együttműködés hozzájuk hasonlóan sokoldalú és nyitott gondolkodású alkotókkal. DREAM COME TRUE című koncepciójukat Szauder Dávid, Berlinben élő magyar médiaművész munkáihoz hangolták. 

Balla Péter & Szűcs Kamillla

Balla Péter virágkötő, dekoratőr, régiségkereskedő 8 éve kezdett el rendezvénydekorálással foglalkozni. Kezdetben hobbinak indult, majd idővel egyre több felkérést kapott és a hobbiból vállalkozás lett. Társa, Szűcs Kamilla, akinek gyerekkora óta élete fontos részét képzi az alkotás. Az anyagok és textúrák közötti összhang keresése fél éve a lakberendezés irányába vezette, jelenleg is ezen a területen folytatja tanulmányait. Az erdélyi duó több sikeres kollaboráció után döntött úgy, hogy együtt indul a SALON BUDAPEST Flower Power pályázatán. Hasonló gondolkodásmódjuk, elhivatottságuk és perfekcionista munkamoráljuk kovácsolta egy csapattá őket.

THE INTUITIVE SPACES

A The Intuitive Spaces alapítója és kreatív tervezője, Kriskó Andrea, építészmérnök, budapesti székhelyű belsőépítészeti stúdióját 2017-ben alapította.

Munkája során olyan funkcionális és felhasználóbarát belső terek és építészeti koncepciók létrehozására specializálódott, amelyek természetes és könnyed esztétikumot idéznek a felhasználók számára. Nagy hangsúlyt fektet a színkompozícióra és a prémium anyaghasználatra, amelyek egyedülálló stílust eredményeznek a harmónia és az időtlen design jegyében. A tervező célja, hogy olyan tereket alkosson, amelyek intuitív módon igazodnak a megrendelő életstílusához és igényeihez, esztétikusan vonzóak, ugyanakkor előmozdítják és támogatják azok felhasználóinak jólétét és kényelmét.

Bali/Bara Design

Barabás Henriett és Bali Bettina a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem harmadéves formatervező hallgatói. Számos közös tervezési feladatot tudhatnak maguk mögött az elmúlt évekből. A 2022-es MOME Social Impact Hackathon ötletversenyen második helyezést értek el csapatukkal. 

Henriett egyéni projektjei között főként terméktervek szerepelnek, az IKO kültéri csobogó a legutóbbi megvalósult munkája. Bettina érdeklődésének fókuszában a kiállítás- és tértervezés áll, emellett pedig építészettörténeti kutatással foglalkozik.

Fonciere & Kolonaad

5 hazai alkotó - Hertzka András, Dénes Petra, Kecskés Orsolya, Schuller Mária, Uzsaly Márton, Varga Flóra - inspiráló együttállásából született meg a Foncière Art and Design Studios 2021-ben Budapest szívében, az Andrássy úton. A helyszín 2023-ban store branddé alakult, aminek célja, hogy határfeszegető kínálattal hozzon új színt a hazai design és képzőművészeti életbe.

A KOLONAAD Designt 2021-ben alapította Berkes Ádám Csanád és Berkes Áron Kolos. Ikertestvérekként munkájuk és érdeklődésük az átlagosnál mindig is jóval szorosabban összefonódott. Korábban több közös projektben vettek részt, tervezőként és kivitelezőként egyaránt.

Flowerhands

Hantos Eszter szabadúszó virágkötő, csipkekészítő, Kerezsi Anita virágkötő, festő, Partick Réka Noémi virágkötő mester, tanár, a Namu Flowerstudió megalkotója, Strassz A. Ciri virágkötő mester, Magyar Bajnok, a Ciri szerint a Virág és a Sevengrass megalkotója, Vrskovetz Maja szabadúszó virágkötő mester és Blum Dávid grafikus, képzőművész ismeretsége régre nyúlik vissza.

A csapat női tagjai hosszú évekig dolgoztak vagy dolgoznak az Arioso Budapest virágüzleteiben, az egyetlen férfi pedig férj titulusban keveredett a csapatba és lett a grafikus.

marble