SZETT

Válassz magas minőségű, egyedi szőnyeget, lakástextilt professzionális, magyar textilművészektől!

A SZETT missziója a kortárs magyar szőnyegtervezés unikális világának erősítése. A képzett designerek termékeiket egyedi és sorozatgyártásban saját maguk vagy gyártókkal együttműködve készítik el. A szőnyegtervezés sokszínűségét, szépségét, innovatív eredményeit hivatottak képviselni, de egyéb lakástextil kiegészítők és akusztikai megoldások is szerepelnek repertoárjukban.

A SZETT Stúdiójában rendszeresen szerveznek szakmai bemutatókat, workshopot, előadásokat. Társszervezői a RUG ART FEST Kortárs Szőnyegtervezők Találkozójának. Az immáron 5. alkalommal megrendezésre kerülő RAF termékbemutatón rendhagyó módon a SZETT tervezőinek kreativ textiljei kerülnek a fókuszba, amelyből most ízelítőt kaphatnak a S/ALON BUDAPEST látogatói. Megismerkedhetnek a designerekkel és a textil sokoldalúságával a kiállításra kerülő szövött, csomózott, handtufting, nemezelt, szálfestett, moduláris, strukturális és a fenntarthatóság jegyében készült termékeikkel.

Weboldal

​www.szettrugart.com

Elérhetőség

www.rugartfest.hu

https://www.facebook.com/szonyegtervezoktarsasaga
https://www.instagram.com/szett.rugart/

ITT Találod

MAXCity Lakberendezési Áruház
Törökbálint 2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a., 2. emelet 228

KIÁLLÍTOTT MÁRKÁK

Bokányi Nóra Textile

2019-ben végezte el a Moholy- Nagy Művészeti Egyetem textilművészet mester fokozatát. Egyetemi évei alatt számos projekje a cirkularitásra épült. Ötleteit jelenleg az MMA ösztöndíjasaként fejleszti tovább. Termékei megálmodása és kivitelezése során legtöbbször használaton kívüli anyagokat hasznosít, kiemeli őket passzivitásukból és aktivizálja azokat egy új textil felületen. Meglévő készletekből, szabászat által leesett darabokból is építkezik. Minden alkotásával az ember, a természet és a tárgyak világának tiszteletét helyezi előtérbe.

Weboldal

www.bokanyi.hu

Dreaming Threads

Textiljeik a kortárs design iránti elkötelezettségükről és a textilkészítés iránti szenvedélyükről mesélnek. Magukon viselik a népművészet értékes elemeit, a tervezésben rejlő játékosságot és a színek nyújtotta felszabadultságot. Olyan plasztikus, puha és színes textileket alkotnak az otthonok számára, melyekkel öröm együtt élni. Szőnyegeiken és lakástextiljeiken a tradicionális magyar népi motívumokat ötvözzük a kortárs designnal.

FANNER&Co

A FANNER&Co személyes motivációból jött létre, egy fenntartható alternatívát kínálva ezzel az esztétikában és egyedi méretekben nem bővelkedő ágyneműhuzat kínálatra. A saját tervezésű mintáik környezetkímélő eljárással kerülnek a prémium minőségű pamutvászon alapanyagra, ami az egyik legtermészetesebb érzést nyújtja a bőrnek alvás közben. A termékpalettán megtalálhatóak még különböző kézzel készült díszpárnák, amik színeiben tökéletesen kiegészítik az ágyneműket.

KOMONKA

KOMONKA Textile tervezője Kovács Móni. Kézzel szőtt textiljeit az egyedi felületi megmunkálás és a különleges anyaghasználat jellemzi. Fémtextil kollekciójával a naturát kívánja leképezni, melyet a fényes és a matt, a puha és a kemény felületek ütköztetésével ér el. A fém szálak fénye és a pamut fonalak találkozása különleges fényjátékot hoz létre, mely a nap ragyogását, a víz tisztaságát idézi meg az otthon zárt falai között. A textilek mindegyike egyedi és az adott tér arculatához illeszkedő.

LVG Textile Art and Design

Az egyedi tervezésű szőnyeg, függöny, párna, falikép a tér éke és fénypontja lesz, nemcsak tökéletesen illeszkedik világodhoz, hanem kézzelfogható remekmű, amelyet érezhetsz és láthatsz nap mint nap, és amely műalkotássá varázsolja padlódat, faladat. A Lőrincz V. Gabi tervező nevével fémjelzett LVG Textile Art and Design márka különleges alkalmakra is tervez szőnyeget: esküvőkre, születésre, jelentős évfordulókra, események megörökítésére.

Nature Lab

Veres-Veszprémi Lili munkássága a természet spontán és kiszámíthatatlan mivoltát igyekszik megragadni, ahogyan az az alkotói érzékenység szűrőin keresztül textíliákban és a vizuális kultúra különféle médiumaiban megnyilvánulhat. A tervezés természetes alapanyagokra épít (gyapjú, pamut, len), kísérletező és nyitott. Eredményeit illetően, magában foglalja az egyedi tervezési és gyártási lehetőségeket, de a kis szériában gyártható tárgyak előállítását egyaránt.

VIVOID

A VIVOID termékei akusztikai falburkolatok, faliszőnyegek, falpanelek, párnák és egyéb design elemek - moduláris technikával képzett textil struktúrák felhasználásával. A VIVOID az angol ’vivid’ és a kövirózsafélék latin neve, a ’sempervivoidea’ (jelentése: örökké élő) szavakból származtatott fantáziaszó, ami hűen tükrözi a márka esszenciáját: a természet formavilágából inspirálódó, egyszerre geometrikus és mégis organikus design, ami a természetet idézi meg a belső terekben. Elsődleges alapanyaga az élő, természetes gyapjúfilc.

Vandor Studio

A Vandor Studio kortárs textilműhely, amely hagyományos kéziszövéssel és manufakturális gépi szövéssel készült lakástextileket tervez, fejleszt és állít elő a mai kor igényei szerint, magas minőségi kritériumok mentén. Kisszériás és egyedi megrendelésre készülő szőnyegei, plédjei, díszpárnái, ágyneműi és konyhai textiljei iparági tradíció és évtizedes tapasztalat közvetítői.

 

marble