Trend
  /  2019.08.10.  /  

Világutazó stílus

A vérbeli kalandoroknak

A globetrotter enteriőr stílus lényege az egyéniség kompromisszummentes kibontakozása. Az utazások által inspirált terekben olyan izgalmas elemek fúziója jön létre, melyben könnyen találsz helyet a kalandozások közben beszerzett kincseknek is. Nem kell elköteleződnöd egy választott kontinens vagy ország mobiliái mellett, bátran vegyítheted a kultúrákat, mindegyikből átörökítve azt, ami számodra a leginkább imponál. Szabadjára engedheted fantáziád, és megvalósíthatod a legvadabb álmaidban megjelenő eklektikus tereket, így minden nap Csodaországban találhatod magad. Tarts velünk, és ismerkedj meg ezzel a vagány stílusirányzattal közelebbről!

Vintage és statement bútorok

Az antik bútorok, texturált vagy bőr kárpitok egyaránt jól mutatnak a világutazó otthonában. Az elmúlt években emlegetett mix and match trendnek köszönhetően újfent népszerűvé vált a különböző stílusú, anyagú és formájú bútorok, például székek együttes használata, amivel még tovább színesítheted a teret. Így nem kell letenned a voksod egy választott garnitúra mellett, ha pedig a nyaralás alatt beleszerettél egy kisasztalba, ottománba, építsd be azt is bátran a sokoldalú bútorcsoportba!

Dekoratív textilek

Legyen szó szőnyegről vagy fali textilről, a merészség ennél a stílusnál kifizetődő. Törzsi ihletésű minták, klasszikus arab technikákkal készült szőnyegek egész kavalkádjából válogathatsz online, vagy kirándulásaid során személyesen a helyi boltokban és vásárokban. A kézzel készített, „kistermelői” darabokon túl prémium design márkák kínálatában is találsz számtalan izgalmas szőnyeget és fali textilt, amivel meg- vagy éppen visszaidézheted az egzotikus élményeket. Ha közelebb állnak hozzád a natúr tónusok, a bohém életérzés vagy a DIY megoldások, az elmúlt években reneszánszát élő makramét neked találták ki!

Eklektikus kiegészítők

Talán ezeket tudod legegyszerűbben beszerezni és magaddal hozni felfedező útjaidról. A funkcionális és dísztárgyak változatos kombinációjával elérheted, hogy mindig legyen egy-egy részlet, amiben érdemes elmerülni a rohanó hétköznapokon is. A kézenfekvő antik földgömbön túl is varázslatos kultúrák lenyűgöző termékei várnak: díszes, kecses kínai vázák, marokkói rézlámpák, afrikai maszkok és a hindusztáni-félsziget szobrai mind megférhetnek az enteriőrben. A pszichedelikusabb hatásért használj vibráló, erős színeket, állatfigurákat vagy akár játékokat szokatlan hatású tárgycsoportokba rendezve.

Művészeti inspiráció

A világutazó menedékéből nem hiányozhatnak az izgalmas műtárgyak, festmények. Klasszikus darabok, elfeledett művészek remekei és kortárs műalkotások is díszíthetik a falakat, amiket akár egy vásárról is beszerezhetsz. A polcokat, szekrényeket töltsd meg könyvekkel és albumokkal, az sem gond, ha a lerakó asztalra is jut pár belőlük! A lényeg, hogy számodra kedves tárgyakkal vedd körül magad, így az inspiráció minden nap rádtalálhat.

Tarts velünk 2019. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában, ahol a színvonalas márkamegjelenéseken túl 8 kiemelt stílust illusztráló moodboardok is életre kelnek, bepillantást engedve többek közt a misztikus globetrotter irányzat esszenciájába is!

2019.08.10.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!