Trend
  /  2020.07.16.  /  

Út az álomkonyhához

2020 konyhatrendjei

Az elmúlt években egyre meghatározóbbá váló holisztikus tervezési szemléletnek köszönhetően átalakult a modern konyhák felé támasztott követelményrendszer. Az ergonómiai szempontok mellett fontos, hogy a konyhád harmonikus egységet alkosson otthonod többi helyiségét is átfogó enteriőr koncepcióval, sőt, önálló térként is megállja helyét. A friss és megnyerő újdonságok tárháza folyamatosan bővül, hiszen a prémium gyártók és design brandek pontosan tudják, hogy egy konyhában a funkció és forma tökéletes egyensúlyának kell létrejönnie. Blogposztunkban az idei évet uraló trendek, trükkök és megoldások színes világából hoztunk némi ízelítőt, ami inspirációként szolgálhat saját konyhád kialakításához.

Az örök márvány

Egy természetes kőfelület nemcsak markáns megjelenésével, de időtálló minőségével is különleges színfoltjává válhat konyhádnak. A kvarc és gránit felületek mellett kiemelkedik az örökérvényű márvány, ami a helyiség különböző pontjait boríthatja. Ez a nemes és kifinomult anyag nem csupán a kortalan luxust testesíti meg, de változatos mintázata miatt sosem válik unalmassá. Az igazán egyedi hatásért fedd be a munkapultot és a hátfalat ugyanazzal a márvánnyal, és hagyd, hogy a tér nyers vizuális ereje elvarázsolja a konyhádba látogatókat! Ha visszafogottabb végeredményre törekszel, könnyen lazíthatod ezt a klasszikus felületet más anyagokkal és színekkel.

A képen látható termék: Acerbis Maxwell márvány asztal

Az év színei

A nagy népszerűségnek örvendő fehér konyhákba idén újra visszatérnek a színek. A jelszó a bátorság: nem kell tartanod az élénk színek feltűnő elhelyezésétől, hiszen ezektől válik a tér energikussá és élettel telivé! 2020 slágerszínei között találod a zöld szinte minden árnyalatát: a mély, intenzív zöldek eleganciájától kezdve egészen a hűvösebb, visszafogott tónusokig játszhatsz az “élet színével”. Akik pedig valami nem szokványosra vágynak, gazdag, mélykék árnyalatokkal, bordóval, terrakottával, okkersárgával, vagy akár az egyre népszerűbb púder rózsaszínnel is kísérletezhetnek. A konyhai bútorok és konyhagépek gyártói hatalmas színválasztékkal gondoskodnak arról, hogy a falfestés mellett más ötletes megoldásokkal is lendületessé tehesd új konyhádat.

A képeken látható termékek, balról jobbra: 1. Magnet Dunham konyhabútorok / márvány konyhapult / sárgaréz kiegészítők 2. Jan Cray Werk moduláris konyhabútor

Természetes minőség

A környezet védelme, a fenntarthatóság és a tudatosság az új évtized legfontosabb kérdései, melyek a tervezőket és gyártókat is foglalkoztatják. Ennek nyomán az elmúlt években egyre nagyobb teret nyertek maguknak az otthonokban a természetes anyagok. A már említett kőfelületek mellett különös figyelmet érdemelnek a fa megoldások – ezen organikus matériákat ráadásul egymással is játszi könnyedséggel kombinálhatod, beleértve a fémet, betont és az üveget is. A diófa telt színével, finom erezetével és elegáns megjelenésével például látványosan hozza harmóniába a kompromisszummentes minőséget a fenntartható, tudatos megoldásokkal. 

A képen látható termékek: Riva 1920 tömörfa konyhabútor

Lebegő szigetek

A konyhai térszervezés egyik kedvelt megoldása a konyhasziget, mely 2020-ban szintet lép: elemelkedik a padlótól. Ennek a látványos kialakításnak köszönhetően a helyiség jóval szellősebbé, nagyvonalúbbá válik, ami nemcsak esztétikai szempontból nyújt sokat a térben, de közösségi funkcióját is megtartja. Hogy milyen mértékben akarod elválasztani a szigetet a padlótól, rajtad áll: a sziget aljára szerelt LED-sor például egyenesen futurisztikus hatást tud kelteni. A célt viszont nem érdemes szem elől téveszteni: anyagában mindig olyan megoldásra törekedj, mely természetes és strapabíró, miközben illeszkedik konyhád modern arculatába!

A képeken látható termékek, balról jobbra: 1. Passeig de Gràcia / tervezte: Katty Schiebek 2. Bruno Moinard Obumex konyhabútor

Minimalista fogantyúk

A belsőépítészeti tervezés egyik fontos aspektusa a letisztultság. Túl azon, hogy az egységes vizuális koncepciót erősíti, segít a térben való egyszerű, hatékony eligazodásban is, ami elsődleges szempont a forgalmas konyhákban. Ennek a törekvésnek az eredményeképp jöttek létre a fogantyú nélküli bútorok, melyek integrált nyitási megoldásai, valamint változatos formái az átgondolt beltéri design új dimenzióit nyitják meg. A bemart, vagy a bútorzat színével egybeolvadó fogantyúk mellett pedig a legújabb push-open és touch-to-open megoldások biztosítják stílus és innováció tökéletes egyensúlyát, melynek köszönhetően konyhádon senki sem talál majd fogást!

A képeken látható termékek: SieMatic Pure SE3000 R konyhabútor / SieMatic Pure kollekció

Tarts velünk 2021. szeptember 24-26. között a S/ALON BUDAPESTEN a Budapest Arénában, és találj rá az álomkonyhádra! Addig is kövess minket hivatalos Facebook és Instagram oldalainkon a legjobb design ötletekért, tippekért és inspirációért!

A cikk elkészítésében szakértő segítségünk Szendrey Zselyke volt.

2020.07.16.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!