Trend
  /  2019.03.13.  /  

Stílusos kertek

2019 kerti életmód trendjei

Igazán stílusos teret nem csak a négy fal között tudsz kialakítani: teraszod vagy kerted berendezésénél is ugyanolyan fontos, hogy gondosan válogatott, minőségi darabokkal tervezz, mint a nappalid esetében! Ez izgalmas kihívás, hiszen a kültéri bútorok és felületek esetén mindenképpen számításba kell venned a praktikus szempontokat, viszont a jó hír, hogy 2019 trendjei között nem csupán tartós és kényelmes, de esztétikus megoldásokat is találsz, amelyekkel valóságos design oázist varázsolhatsz otthonodba.

Közösségi terek a kertben

Az igazán otthonos életterek alkalmazkodnak az életmódodhoz. Ennek szellemében egyre fontosabbá válik, hogy a kertben kialakított terek is maradéktalanul betöltsék mind az egyén igényeit kiszolgáló, mind pedig közösségi funkciójukat. A kertről részben leválasztott kisebb-nagyobb építmények népszerűségének oka is ebben rejlik: nem csupán a környezeti viszontagságoktól óvnak, de olyan privát szférát képeznek, mely egyszerre idézi meg a zárt terek jellegzetes atmoszféráját és a kert nyújtotta szabadságot, miközben pihenésre és társas összejövetelekre is egyaránt alkalmasak.

Az épített kerti pozíciók olykor teljesen zárttá is tehetők több oldalon lehelyezett üveg tolóajtóknak köszönhetően. A természetes anyagokból készített tető borítás pedig izgalmas fényjátékkal színesíti a teret, és átlátszó borítással kombinálva még az eső miatt sem kell aggódnod. Ha hosszú távon fenntartható és sokoldalú kertre vágysz, alakíts ki több kisebb kültéri bázist, melyek kiszolgálják minden igényedet: legyen az munka, pihenés vagy szórakozás!

Növényrendezés mesterfokon

A rusztikus, buja kertek kedvelői, a színes virágok szerelmesei és a letisztult kompozíciók hívei számára is akad olyan megoldás, amivel bearanyozhatják a kertben töltött perceket. Az enteriőröket ékesítő, hatalmas levelű és egzotikus hatású zöldek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a kertekben is, hiszen könnyen alkothatsz velük pompás kompozíciókat.

Ha a rusztikus, buja vadont szeretnéd megidézni a kertedben, a vadvirágok ezerarcú palettájából alkothatsz eklektikus kavalkádot. Emellett egyre népszerűbbek a szárazságtűrő növényválogatások, amikben a pozsgásoké, kaktuszoké a főszerep, így akkor sem kell lemondanod az átütő hatásról, ha a növények gondozása eddig nem tartozott az erősségeid közé.

Nappali a szabad ég alatt

A nappalok egyre hosszabbak, az éjszakák egyre izgalmasabbak: itt az idő, hogy kiköltöztesd a nappalit a kertedbe! Strapabíró, szaturált színű textíliák, szőnyegek és ülőbútorok, étkező- dohányzó- és lerakóasztalok ezernyi színben és formában állnak rendelkezésedre, hogy kertedben is megteremtsd a keleti kényelmet.

A pasztell tónusok helyett idén válassz merészebb színeket a kertedbe: a piros, lila, sárga és kék árnyalatai remekül működnek otthonod zöld övezetében! Díszítésként pedig hibátlanul helyt állnak a design kaspóban elhelyezett cserepes növények.

Változatos anyagok

A szokatlan kövezési megoldások - mint például eltérő színű kövek, szabálytalan formájú lapok - 2019 egyik legnagyobb trendjének számítanak, segítségükkel könnyen alakíthatod igazán a saját szájízedre a kerted vagy teraszod. Ha pedig szívednek kedves a szabályos geometria, de szeretnéd élőbbé tenni függőleges felületeidet, a sánckas falak keretét megtöltő természetes kövek organikus elrendezése igazán egyedivé teheti határolóidat.

A klasszikus fa mellett a különböző fémek is egyre nagyobb szerepet kapnak a külső terekben, például határolófalként, járófelületként vagy árnyékoló strukturák részeként. Az indusztriális hatású beton felületekkel pedig letisztult és könnyen díszíthető tereket alkothatsz.

A kerti életmód ezerarcú világában évről évre egyre izgalmasabb megoldásokkal találkozhatsz, így többé nem kell kompromisszumot kötnöd funkció és megjelenés között. Ha építkezés, felújítás vagy kertrendezés előtt állsz, látogass ki 2019. március 22-24. között a Budapest Arénába, és térképezd fel az aktuális trendeket és megoldásokat a Gardenexpón!

2019.03.13.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!