Portré
  /  2023.12.14.  /  

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!

Mi történik, ha a professzionális világítás terén megszerzett tudást dekoratív designlámpákkal kombináljuk?

Idén először köszöntöttük a Luminist a S/ALON BUDAPESTEN, a márka munkáival azonban számtalan helyen találkozhattál már: láthattad TV műsorokban, kiállításokon, színházakban és művészeti intézményekben is. A Luminis a professzionális világítás területén megszerzett több mint 20 éves tapasztalatát pedig az építészeti világítás és az enteriőrdesign területén is kamatoztatja. Ez a kompetencia dekoratív lámpatestekkel ötvözve nem csupán esztétikai, hanem minőségi fényélményt is eredményez, ami publikus és privát terekben egyaránt kulcsfontosságú.

Hiszen a fény jelentősége túlmutat a világítás funkcióján – az érzelmi, pszichológiai és esztétikai dimenziókat is magában foglalja.

Egy dinamikus és sokoldalú eszköz, amely befolyásolja jóllétünket, alakítja az érzékelésünket és a minket körülvevő tereket. Legyen szó építészetről, belsőépítészetről vagy művészetről, a fény komoly hatással van az élményeinkre és arra, ahogyan kapcsolatba lépünk a körülöttünk lévő világgal. Értő manipulálása ennek megfelelően szakértelmet kíván, amit a Luminisnél biztosan megtalálsz.

Irányi Palota

Olvass tovább, hiszen cikkünkből megtudhatod, milyen különleges lámpatestekkel találkozhattál a S/ALON Champagne & Coffee Bárban és a Porsche design garázsban a Luminis jóvoltából, megismerheted a márka történetét, különleges projektjeit, sőt, az építészeti világítási trendekre is kitérünk. Tarts velünk!

Breitner Ház

Technikai világítás és elegáns függesztékek párosa

Kezdjünk a design garázsban! A Porsche az esemény visszatérő autós partnereként rendre progresszív megjelenésű garázsfantáziákkal kényezteti a látogatókat, melyek bemutatják, hogy némi designérzékenységgel mi mindent lehet kihozni egy funkcionális térből. Ha a tér adottságai megengedik, ez a helyiség nem csupán járművédelmi szerepet tölthet be, hanem lounge pozícióként lehetőséget kínál a luxusautó térbe emelésére is. Az autó így járműből designtárggyá lényegül, amiben hosszan gyönyörködhetünk.

A Blushflow által megálmodott térben a Porsche Taycanra irányult a rivaldafény. A parketta a Fatik Parkettától érkezett, a Fritz Hansen Egg fotel, bútorok és kiegészítők a Mobili Maniától, az egyedi beton falburkolat a magyar Concrazy műve, a falfestmény Szabó-Lencz Péteré, a beton hatású falfestésért a San Marco Hungary felelt, a növényekért a Pálmaház Kertészet, az egyedi virágkompozícióért pedig Németh Attila Floristnak jár köszönet.

A stílusos enteriőrt a Luminis által biztosított lebegő BOMMA Dew Drops függeszték fogta össze, melyet a márka technikai világítással egészített ki. A harmatcseppek ismerős, mégis elbűvölő formája és részletei inspirálták ezt a kollekciót, ami az illékony szépséget önti kecses testbe. A kivételes esztétikai élményt nyújtó belső fényforrás által megvilágított, árnyalatnyi irizálással rendelkező kristálycseppek szorosan tapadnak az innovatív anyagból kézzel varrt szalagokhoz. A kollekció variálható installációs lehetőségeinek köszönhetően egyedi kompozíciókat hozhatunk létre – az eredmény mindig egy egyedi és művészi installáció, mely a tér minden szögéből ragyogva csillog.

Hangulatvilágítás a felejthetetlen pillanatokhoz

A S/ALON Champagne & Coffee Bar minden évben hívogató menedékként várja a látogatókat, hogy finom italok mellett dolgozzák fel, beszéljék meg az élményeket, egy pillanatra megpihenjenek, mielőtt folytatják inspiráló útjukat a designcsemegék között.

Idén a JAB Anstoetz Group függönyei és bútorkárpitjai keretezték a Sárközi-Varga Anikó (VAN Interior Design) által tervezett teret az Europarkett puha szőnyegével együtt, melyekhez szépen illeszkedett a Trilak Héra Ceramic falfesték. Az egyedi designkárpitozás a Kárpitos Group munkáját dicsérte, a növényeket és kaspókat pedig a Pálmaház Kertészet és Herbárium biztosította.

A pezsgő- és a kávépult felett különböző magasságban elhelyezett SLV Pantilo függesztékek füstös gradiensen átszűrt fénnyel teremtettek meghitt közeget.

“Az SLV a kezdetektől fogva kiemelt márkánk. A több ezer terméket számláló katalóguson és a kifogástalan minőségen túl a rendkívül gyors szállítási idő is különlegessé teszi az SLV-t. A változatos méretű, formájú és installációs lehetőségeket kínáló termékekből hatalmas raktárkészletet tartanak fenn, aminek köszönhetően szinte bármilyen igényt villámgyorsan ki tudnak elégíteni. Ez a legendás német precizitással együtt olyan szintű megbízhatóságot és szolgáltatásminőséget jelent, ami nem mindennapi ebben az iparágban.” - meséli Kauker Kinga, a Luminis marketing managere.

Akusztikával az atmoszféráért

A bárban a SLV Pantilo függesztékek mellett a Estiluz innovatív Revolta termékcsaládjával is találkozhattál, aminek levegőbe rajzolt, nyitott köreit hangtompító szövetpanelek egészítették ki. A Revolta a hangelnyelő habból készül, ami egyedi és dekoratív megoldást kínál a helyiségek zajának tompítására, valamint a tér tagolására is.

Egy ideje egyértelmű, hogy az akusztika és a világítás összefonódik.

Elsősorban irodai környezetben jelent ez hatalmas különbséget, ahol az akusztikai panelekkel jelentősen tudjuk csökkenteni az atmoszférikus zajokat, így olyan környezetet tudunk létrehozni, ami nem csupán kellemesebb, de a hatékonyság növeléséhez is hozzájárul.

Díjnyertes terek

A hatékonysági, design és wellbeing szempontok együttes beépítése szükséges egy igazán különleges tér kialakításához. A Luminis referenciái között ennek szellemében nem csupán stúdiókat, galériákat, hoteleket, sportlétesítményeket, klinikákat és magánlakásokat, de a 2022-es Év Irodáját és Év Közösségi Terét is megtalálod.

MadDog Hangár, tervező: Hitka András, fotó: Erdőháti Áron

Az Év Közösségi Terének választott MadDog Coffee Hangár kialakításánál fontos szempont volt a szeparálhatóság, a multifunkciós tér és a modularitás, ami a világítás tervezését is befolyásolta. A lokáció ismerős lehet, ha jártál már a Dózsa György út és a Váci út sarkán, hiszen a tér ikonikus eleme egy mennyezetre függesztett, 700 kilós Kamov KA-26 típusú helikopter, ami saját világítást kapott.

MadDog Hangár, tervező: Hitka András, fotó: Erdőháti Áron

A hatalmas, íves üvegfronttal rendelkező épületbe rengeteg természetes fény árad, ezt egészítették ki az igényeknek megfelelően sínes világítással, spotokkal, függesztékekkel, állólámpákkal és színes LED szalagokkal.

Irányi Palota, tervező: Pyxis Nautica

Az Év Irodája díjazott Irányi Palota egy nagyszabású felújítási projekt eredménye, mely a Pyxis Nautica tervei szerint és irányítása alatt valósult meg. A Publicis Groupnak otthont adó, klasszikus és modern elemeket vegyítő grandiózus épületben több funkció is helyet kapott: bálterem, kávéház, konyha, iroda és stúdió is kialakításra került. Az Irányi Palota belső és teljes külső homlokzati világítását is a Luminis szállította.

Irányi Palota, tervező: Pyxis Nautica, fotó: Jaksa Bálint

Emberközpontú megoldások

A Luminis egyik legfrissebb irodai projektje – a daganatos betegségekre generikus, személyre szabott gyógyszereket és terápiákat fejlesztő Turbine AI irodája - is komplex világítástechnikai megoldásokkal büszkélkedhet. A Paradigma Ariadné tervezői egy szabálytalan alakú és nagy alapterületű irodából barátságos, mégis fegyelmezett teret hoztak létre. Világítás szempontjából több kihívás is adódott a projektben, melyekre a Luminis egyedi világítástechnikai megoldásokat adott, saját tervek alapján.

Turbine AI iroda, tervező: Paradigma Ariadné, fotó: Gulyás Attila

A dekoratív lámpák mellett szükség volt kifejezetten funkcionális megvilágításra is, elsősorban a labor helyiségekben, ahol a szokásosnál magasabb világítási érték, a káprázásmentesség és a lehető legjobb színvisszaadás kiemelten fontos.

"Az irodák között hullámzó tér mennyezete különböző rögzítésű lámpákat igényelt, ám az SLV Numinos lámpacsalád alkalmazásával mind a sínes, mind a függesztett és a mennyezetre szerelt spotlámpák stílusban egy egységet képviselnek, összekötve az azonos designnal rendelkező lámpákkal a mennyezet ritmikusan változó felületeit. A tárgyalókban a funkcionalitás mellett az esztétikum is fontos volt, a gyűrűs lámpák a portugál Brilumen gyártó szakértelmét dicsérik."

Turbine AI iroda, tervező: Paradigma Ariadné, fotó: Gulyás Attila

A Luminis Építész utcai bemutatótermében nem csupán a széles kínálatról tudhatsz meg mindent, de izgalmas workshopokon is részt vehetsz. Akár saját otthonodba, akár következő projektedhez keresel partnert, érdemes figyelemmel kísérned a munkásságukat. Ha pedig szeretnél többet tudni az enteriőrdesign világáról, iratkozz fel hírlevelünkre, kövess minket Facebookon és Instagramon!

2023.12.14.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Otthoni edzés stílusosan?
/ Portré

Otthoni edzés stílusosan?

Tervezd meg saját fitness központodat!
mutass meg mindent!