Portré
  /  2019.08.28.  /  

Marc Ange

Egy rendkívüli művész és tervező

Marc Ange An Extraordinary World, azaz ’Egy rendkívüli világ’ címet viselő kiállítása hidat képez művészet és design között: mindennapi tárgyak, terek és bútorok formatervezését járja körül. A Rómában született majd Párizsban nevelkedő tervező alkotásai a valós és valótlan, tökéletesség és tévedés, harmónia és véletlen közötti örök egyensúlyt jelenítik meg, az alkotó tudatalattijának gyönyörű megtestesülései. 2019. szeptember 20-22. a Budapest Arénába költözik Marc nem mindennapi univerzuma, addig is tarts velünk, és ismerd meg a tervezőt, aki álomszerű bútoraival és kiegészítőivel az elmúlt években rendre lenyűgözte a nemzetközi design szcénát!

Luxusautók tervezésével egészen 2008-ig foglalkozott, amikor is úgy döntött, kibővíti alkotói profilját és megnyitotta stúdiója, a Bloom Room kapuit, mely mára az egyik legkeresettebb design ügynökség lett Franciaországban. Marc ezen kívül olyan ikonikus márkáknak tervezett termékeket és tereket, mint a Jean Paul Gaultier, a Christian Louboutin, a Paco Rabanne, a Prada, a Louis Vuitton, a Ferrari, a Moet et Chandon, az Orient Express, és még sokan mások.

Marc Ange vezetésével a Bloom Room Európát és Ázsiát, majd 2016-ban Los Angelest is meghódította, ahol a stúdió különleges helyszínek és terek tervezésére fókuszál. Marc jelenleg Los Angeles-i magánotthonokra dolgoz ki design koncepciókat, miközben nem csak használja, de újra is értelmezi a Los Angeles-i építészet ismert fordulatait. Emellett tervezői munkásságát éttermekre és szállodákra is kiterjesztette.

A francia-olasz művész és tervező jól ismert arról, hogy lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. a 2019-es Milánói Design Héten An Extraordinary World című kiállításával jelent meg, melynek a pompás Palazzo Cusani adott otthont, egy impozáns 17. századi palota a Fuorisalone központjának is nevezhető Brera Design Kerület szívében.

2019. szeptember 20-22. között pedig a Budapest Arénában lesz megtekinthető a varázslatos menedék. A magával ragadó enteriőrben helyet kap Le Refuge de la Nuit heverő, a Refuge álló és asztali lámpák variációi, az Astral dohányzóasztal, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is, melyek Marc gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.

Érdemes figyelemmel kísérni a designer munkásságát, hiszen decemberben az olasz luxusmárkának, a Visionnaire-nek készít limitált kiadású kapszulakollekciót, mely az állatvilág által inspirált átmenet művészet és formatervezés között, és amit a 2019-es miami Art Baselen mutatnak be a Visionnaire bemutatóteremben még ugyanabban a hónapban.

A tervezővel 2019. szeptember 20-22. között személyesen is találkozhatsz a S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításon a Budapest Arénában. Szerezd be még ma kedvezményes árú belépődet, csatlakozz hozzánk Facebook és Instagram oldalunkon, hogy ne maradj le a legfrissebb hírekről és tudnivalókról!

2019.08.28.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!