Portré
  /  2019.08.14.  /  

Kiállítói portré: Mobili Mania

A kizárólag eredeti, prémium bútorok és design megoldások forgalmazásával foglalkozó Mobili Mania több mint 20 éve segíti a design szerelmeseit a stílusos és elegáns terek kialakításában. A csapat tagjai az olasz és a skandináv design kiemelkedő márkáinak darabjait úgy válogatják össze bemutatótermükben és projektjeikben egyaránt, hogy azok időtálló harmóniában legyenek egymással. A S/ALON BUDAPEST Lakástrend Kiállításra is ennek szellemében készülnek, így megjelenésükben egy igazán ízléses és magával ragadó szelekcióra számíthatsz a high-end design márkák legjavából. Alábbi blogposztunkból kaphatsz egy kis ízelítőt, tarts velünk!

&Tradition – Enjoying old memories and creating new ones.

Az 1930-ban alapított &tradition portfóliójában található termékeket innovatív anyaghasználat, művészi kézművesség és kortárs formatervezői gondolkodás kombinációja jellemzi. A Verner Panton, Arne Jacobsen, Flemming Lassen és Jørn Utzon által tervezett bútorokat, lámpákat és kiegészítőket kortárs tervezők termékei egészítik ki, így alkotva egy egységes kollekciót, mely a múlt – jellegzetesen skandináv – hagyományain támaszkodva a jelen igényeinek felel meg, folyamatosan újragondolva a már meglévő anyagok és gyártási technikák használatát.

by Lassen – Good design lives on through new generations.

A 2008-ban alapított by Lassen vállalkozás azzal a céllal jött létre, hogy újra köztudatba emelje Mogens Lassen építész bútorait és kiegészítőit. A későbbiekben Mogens testvérének, Flemming Lassennek a munkáit is a kollekcióba emelték, melyet a by Lassen tervezői csapatának termékei egészítenek ki. A vállalkozás missziója a minőségi design képviselete, legyen az múltban tervezett vagy kortárs darab. A családi alapítású vállalkozásban a Lassen testvérek elfelejtett tervei jelentik a fő inspirációt a termékportfólió bővítése során, melyeket minden esetben minőségi anyagokból, helyi keretek között gyártanak le.

Cassina - Classic original

A világhírű márkát Cesare és Umberto Cassina alapította 1927-ben, az olaszországi Medában. A Cassina egy progresszív és intuitív vállalkozás, neve egybeforrott az ipari tervezés korszakának Olaszországba történő bevezetésével, jelezve az áttérést a kézművesmunkáról a sorozatgyártásra. A Maestri kollekciójában a Cassina a 20. század legjelentősebb építészeinek nagy klasszikusait, a modernitás ikonjait hozza újra forgalomba, a Contemporanei kollekciójában a kortárs design kiemelkedő tervezőinek munkái kapnak helyet.

Fritz Hansen – Exceptional in every way.

A Republic of Fritz Hansen™ kollekciójában világhírű klasszikus és kortárs bútorokat, lámpákat és kiegészítőket találsz. A dán cég története 1872-re nyúlik vissza, amikor a bútorasztalos-mester Fritz Hansen megkapta kereskedelmi engedélyét Koppenhágában. Ezt követően 1885-ben indította el bútorgyártó cégét, melynek már a kezdetektől fogva védjegye lett a magas minőségű bútorok gyártása. A családi vállalkozásként indult és nemzetközileg elismert, exkluzív márkává vált Fritz Hansen a tömegtermelés korszakában is megőrizte alapvető értékeit: a magas szintű kézműves mesterséget és prémium minőséget.

Gubi – Evolution is the essence.

A Gubit 1967-ben alapította Gubi és Lisbeth Olsen, ma fiaik, Jacob és Sebastian vezetik a lámpákat, bútorokat és kiegészítőket gyártó vállalkozást. A márka fókuszában a rég elfelejtett bútorok és design ikonok felkutatása és a korszellemnek megfelelő újragondolása áll. Mindemellett a Gubi kortárs tervezők új, formabontó munkáinak bemutatására és forgalmazására is törekszik. Az innovatív és tradicionális darabok eklektikus elegye a mindennapi élet luxusát hirdeti.

Rebel Walls – Claim your space.

A 2012-ben alapított svéd Rebel Walls termékeit a formabontó és újszerű mintákon túl az egyedi igényekre szabható méretezés teszi különlegessé. A digitális nyomtatással készülő tapéták minden falméretre egyénileg igazíthatók, ennél fogva garantált a makulátlan végeredmény. Kollekciójukban egyaránt találsz falfelületeket imitáló, virágmintás, térképes, városi vagy természeti látképet ábrázoló tapétákat, így a lehetőségeidnek csupán a képzeleted szab határt.

Viccarbe – Designed in the sun

A Viccarbe könnyed eleganciát megtestesítő bútorai Valencia városában születnek Spanyolországban. A mediterrán város évente több mint 300 napon át fényárban úszik, ami a színhasználatban, a meleg anyagokban és a kimunkált részletekben egyaránt megmutatkozik. A kortárs design kiemelkedő alakjai – mint például Patricia Urquiola, Jaime Hayon, Piero Lissoni vagy Jean-Marie Massaud – által tervezett letisztult bútorok megállják a helyüket bármely helyiségben: legyen szó magánlakásról, irodáról, hotelről, étteremről vagy éppen könyvtárról, a Viccarbe mediterrán ragyogással tölti meg a teret.

Az idei S/ALON BUDAPEST kiállítói csapata számtalan új taggal bővül, hogy a prémium design márkák egész tárházát hozza el neked a Budapest Arénába. Kövess minket folyamatosan frissülő honlapunkon, Instagramon és Facebookon, hogy naprakész legyél az izgalmas újdonságokkal és hírekkel kapcsolatban! 2019. szeptember 20-22. között pedig személyesen is átélheted a minőség formatív erejét az ősz leginspirálóbb eseményén. Tarts velünk!

2019.08.14.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!