Válogatás
  /  2018.08.27.  /  

Kiállítói panoráma: önálló gyártók

Kiállításunk a lakberendezés és az enteriőr design legfontosabb hazai képviselőinek nyújt majd lehetőséget a bemutatkozásra, egyben egy gondolatébresztő és inspiráló párbeszédet indít a tervezők és a S/ALON BUDAPEST látogatói között.

Külön öröm számunkra, hogy a legnívósabb nemzetközi brandek mellett számos hazai és regionális márka is képviselteti magát egyéni és izgalmas saját készítésű termékeikkel. Munkáikban egyszerre fedezhetőek fel tradicionális és újító elemek, merészségük pedig új perspektívákat nyit az enteriőr design világán belül. Az alábbi gyűjtésben kiválasztottunk a S/ALON BUDAPEST kiállítói közül 4 igazán ígéretes, önálló gyártói márkát.

Meonin

A Meonin Furniture 2015 nyarán, egy asztalos műhely kialakításával született meg. Az alapító Bognár Máté restaurálási munkák során ismerte meg a bútorkészítés nüanszait, miközben kialakult saját designer szemlélete is: letisztult tervezés, a rend harmóniája, esztétikai minimum.

“A Meonin ember és bútor kapcsolata, a forma és a funkció másodlagos.

Hitvallásuk szerint bútoraik lényege nem abban rejlik, hogy életvezetésünkből fakadó igényeinket kielégítsék, hanem sokkal inkább a kínálatukat átható minimalista szemlélet nyújtotta lehetőségekben. Bútoraik egy olyan rendszert alkotnak, amely elenged minden olyan dolgot, amire nincs szükség, hogy így arra fókuszálhassunk, ami igazán fontos: egymásra és a közös élményekre.

Blum & Wolf

Különleges világítótesteikről ismerhetjük a Blum & Wolf-ot, Albert Virág építész és Pongrácz Farkas formatervező közös márkáját. Filozófiájuk lényege, hogy lámpáik ne csak alap funkciójukat lássák el, hanem jelenlétükkel önmagukban alakítsanak környezetük hangulatán, ezzel válva a tér meghatározó részévé, sötétben fényükkel, nappal inspiráló megjelenésükkel.

Kimondott célkitűzésük, hogy termékeik művészi hatást keltsenek, és hogy egy kis “varázst” csempésszenek a megszokott életterekbe. Legyen szó akusztikai fénytestről vagy függőlámpáról, a Blum & Wolf-ra jellemző légiesség minden enteriőrnek megfoghatatlan harmóniát kölcsönöz.

MobilaDalin

A kárpitos bútort gyártó MobilaDalint egy fa-, bútor- és szövetiparra szakosodott mérnökcsalád alapította Romániában. 1992-es indulásuk óta termékeik minőségi biztosítékát a részletekre való odafigyelés, valamint a felhasznált anyagok szigorú minőségi és esztétikai szempontból való megválogatása jelentik. Termékportfóliójuk három fő területét a kanapék, a székek és az ágyak alkotják, ezek mellett kiegészítőket és egyéb kárpitozott bútorkellékeket is készítenek. Mind a kényelemre, mind a tartósságra külön figyelmet fordítanak, de bútoraik megjelenésére is gondosan ügyelnek.

Egyéniségük egyik sarokköve, hogy olyan szakemberekkel dolgoznak együtt, akik segítenek a hagyományos román bútorok által ihletett kollekciók tervezésében, ezzel építve be a különböző román területek esztétikai és kulturális értékeit saját stílusukba.

ADAMLAMP

A digitális technikának köszönhetően ma már olyan formatervezési megoldások kivitelezésére is lehetőségünk van, amik hagyományos technikákkal túlzóan időigényesek vagy egyenesen lehetetlenek lennének. Ezt használja ki az Adamlamp is, akik digitálisan tervezett geometriai szerkezeteken alapuló sík elemekből állítják össze világítótesteiket. A moduláris szerkezeti elemeket különböző geometriai szabályok mentén alakítják ki, végül pedig ezekből az elemekből egyedileg, kézzel fejezik be lámpáikat.

“Az ADAMLAMP az egyszerűséget ötvözi a bonyolultabb geometriai szerkezetekkel és formai játékokkal. A lámpák visszafogottak, mégis uralják a teret. 

Az Adamlamp lámpák talán legizgalmasabb ismérve az összekapcsolt és átfedő elemek hatására kialakuló fény-árnyékhatás. Az uralkodó fehéren kívül a fémes felületek használata és az áttört felszín is egyaránt jellemző.

Már a fenti négy kiállító bemutatásából is látszik, milyen ámulatba ejtő és szerteágazó módon lehet megközelíteni a belsőépítészet, illetve a bútorok témakörét. Egy lámpa nem csupán fényt ad, de önmagában meghatározó dekoratív elem is lehet; a digitális technika alkalmazásával eddig megvalósíthatatlan tárgyak váltak elérhetővé; tudatos tervezéssel készült bútoraink pedig akár személyiségünk és életszemléletünk jegyeit is magán hordozhatják. Fedezd fel te is a saját készítésű berendezési tárgyak ötletes és újító világát a S/ALON BUDAPEST Lakástrend kiállításon szeptember 21-23. között a Budapest Arénában!

 
S/ALON Budapest
2018.08.27.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!