Válogatás
  /  2018.11.28.  /  

Kiállítói panoráma: Független tervezők

A 2018-as S/ALON BUDAPEST kiállítói listájának összeállításakor kiemelten fontos szempont volt a hazai kreatív tervezői réteg sokszínű palettájának bemutatása. A meghívott önálló tervezők design szemlélete igazán sokféle, mégis közös bennük az alkotás és kreativitás iránt táplált rendíthetetlen szenvedély. Böngészd át a kiállítás izgalmas standjaiból összeállított válogatásunkat, és inspirálódj te is az alkotók különleges design megoldásai által!

Torma Beatrix - ACROSS

Torma Beatrix egy igazán sokoldalú alkotó, akinek munkásságában egyaránt megjelennek belsőépítészeti és styling projektek, csak úgy, mint a kreatív koncepcióalkotás és a fotográfia. Szinguláris tervezői nyelvezetét meghatározza a mindenkori építészeti értékek tisztelete, a tér és fény viszonyában való gondolkodás, és a klasszikus kézműves tárgyak természetes, emberközeli mivolta. Sokéves tapasztalatát nem csak tervezőként, de szerzőként és előadóként is kamatoztatja, elsősorban kulturális témákban. A S/ALON BUDAPEST kiállításra tervezett enteriőrjében központi helyen jelent meg a mai tervezői hozzáállás, valamint a hagyományos bútorok és kiegészítők kettőssége, így alkotva olyan teret, mely egyszerre idézi meg a feszültség és a harmónia érzeteit.

Hadnagy Tímea - Chez Elles

A Chez Elles belsőépítészeti stúdió munkáinak minden szegletét átjárja az alapító-tervező Hadnagy Tímea különleges, érzéki design szemlélete. Projektjeik középpontjában a mindenkori megrendelő igényei, vágyai és ambíciói állnak, melyeket a tervezőcsapat a lehető leghűbb módon képez le az enteriőrtervezés nyelvére. Az így készült terekben egyesülnek a legfrissebb design trendek, a komfortos funkcionalitás és a meleg otthonosság. Kiemelten fontos nekik az időtálló, minőségi anyagok használata, melyet a kiállításra tervezett enteriőrjük kifogásolhatatlan anyaghasználata és összeállítása is jól illusztrál. A hívogató otthonosság és a bohém sikk által meghatározott életteret a Konfetti&Co. által készített lufiinstalláció tette teljessé.

Varga Luca - Interiorlines

A Varga Luca építész-belsőépítész nevével fémjelzett Interiorlines projektjei közt egyaránt megtalálhatók otthonok, közületi funkciójú terek és irodák. Ami műfajtól függetlenül állandó, az Luca letisztult, érzelmekre fókuszált stílusvilága, mely az esztétikai megjelenés mellett a műszaki megvalósíthatóságra és az időtálló minőségre is nagy hangsúlyt fektet. A S/ALON BUDAPEST kiállításra tervezett formabontó enteriőrje az Y generáció folyamatosan formálódó térhasználati tendenciáira fókuszált, különös tekintettel a multifunkcionális téralkotás és a modularitás elvrendszereire. Az enteriőr kialakításának alapjait Nemes Orsolya generációkutatása adta, a tér végső formáját pedig Csontos Eszter, Varga Tamás és Kovács Máté Gergő munkája révén nyerte el, akik a szöveges és grafikai megjelenés elkészítésében dolgoztak együtt a tervezővel.

Hannus Tamás - Reklektik

A Reklektik kultúrája a belső békére és a váratlan megoldások harmóniájára épül. A formatervezőként végzett Hannus Tamás irányításával tervezett terekben kiemelten fontos a személyesség és a játékos, látványos megoldások inspiráló és felszabadító hatása, természetesen a logikus, funkcionális térszervezéssel összhangban. Az “Emlékek között” fantázianevű installációjuk központi témájaként a múltidézés szolgált, így klasszikus - javarészt dán tervezésű - darabok képezték az enteriőr sarokpontjait. A klasszikus, kézműves bútorokat és kiegészítőket új kontextusban tálalva mutatták meg, így alkotva egy hatásos, látványos, mégis otthonos teret, mely finom érzékkel szintetizálja a múlt és a jelen értékeit és tervezői hozzáállását. A Reklektik installációjáról még többet megtudhatsz a stúdió blogján megjelent részletes bemutatóból!

Ha szeretnéd felidézni a kiállítás legizgalmasabb pillanatait, látogasd meg a galériánkat, és kövess minket a Facebookon és az Instagramon, ahol hétről hétre további inspiráló tartalmakkal találkozhatsz!

2018.11.28.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!