Válogatás
  /  2018.09.20.  /  

Kiállítói panoráma: A magyar design hírnökei

Korábbi blogposztunkban azokat az ígéretes, fiatal magyar tervezőket mutattuk be, akik formatív szereplői lehetnek a hazai design szakmának a jövőben. Mostani kiállítói szelekciónkban pedig néhány olyan gyártót ismerhetsz meg közelebbről, akik tapasztalatuknak és szemléletüknek köszönhetően utat mutathatnak a feltörekvő pályakezdők számára. Ahogy korábbi válogatásunk tagjai, jelen cikkünk szereplői is szoros együttműködésben állnak a Magyar Divat és Design Ügynökséggel, melynek elsődleges célja az országimázs erősítése a divat- és designipar, mint globális kommunikációs eszköz fejlesztésén keresztül. Lássuk hát azokat a hazai gyártókat és tervezőket, akik nevet szereztek maguknak itthon és külföldön egyaránt, így innovatív, egyedi termékeikkel öregbítik a magyar design hírnevét!

IVANKA

Az Ivánka Katalin és Ivánka András által alapított stúdió és üzem több mint 15 éve kutatja a beton innovatív felhasználási lehetőségeit. Homlokzati rendszereik, belsőépítészeti megoldásaik, kültéri és köztéri bútoraik mellett egyedi kivitelezésű beton termékeik ma már 5 kontinensen képviselik az magyar designt. Izgalmas termékpalettájuknak éppúgy része felsőkategóriás beton hangfal, mint a világ első cement-textil kollekciója, vagy éppen olyan biobetonból készült rendszer, mely kiváló minőségű ivóvízzé alakítja át az esővizet. A márka történetét végigkísérik a mesteri kollaborációk, melynek legújabb fejezetét a S/ALON BUDAPEST kiállításon te is megtekintheted, hiszen bemutatkozik az Ivanka és a Herman Miller együttműködéséből született asztal!

IVANKA

Hannabi

A Hannabi lenyűgöző, játékos darabjai jó ízléssel ötvözik a designt és a képzőművészetet, a progresszív anyaghasználatot és a klasszikus technológiákat. Termékeik és projektjeik fókuszában az egyén igényei állnak, így művészetek által inspirált kanapéik kialakításakor az esztétikum mellett a funkcionalitásra, az ergonomikus megoldásokra is kiemelt figyelmet fordítanak. Konzultatív tervezési folyamataiknak köszönhetően olyan testreszabott megoldásokat kínálnak, melyek egy életen át jó szolgálatot tesznek tulajdonosuknak. Ha igazán egyedi kanapéra vágysz, a Hannabi csapatára biztosan számíthatsz!

hannabi

Edelholz

Nincs még egy olyan izgalmasan karakteres, mégis természetazonos alapanyag, mint a fa, mely egyszerre sugározhat otthonos melegséget és kortalan luxust. Az Edelholz gyönyörű tölgyfa padlói ezt a sokoldalúságot ragadják meg, és formálják időtálló felületekké. A tradicionális fafeldolgozó manufaktúra a nemes magyar tölgy ismeretének, a folyamatok optimalizálásnak és professzionális csapatának köszönhetően ma már kizárólag magas minőségű, prémium fapadlók gyártásával foglalkozik. Termékeik éppúgy megállják a helyüket egy stílusos magánlakásban, mint egy történelmi kastélyban.

Edelholz

iamart

Az iamart cement- és terrazzolap manufaktúra korabeli, kézműves technikákkal készített termékei a modern és klasszikus színeket, motívumokat elegyítik tökéletes harmóniában. Színes márvánnyal vagy üveg őrleménnyel készült, apró szemcsés felszíneiket ráadsául ízlésed szerint is díszítheted, hiszen vásárlóként a minták és a színvilág rendszerét is kedved szerint alakíthatod. Egy csepp kreativitással autentikus, mégis az egyéniségedhez illő felületekkel öltöztetheted fel otthonod.

iamart

Fenti szelekciónk a nívós magyar design vállalkozásoknak csupán egy kis szeletét szemlélteti. Gyere el hétvégén a S/ALON BUDAPEST kiállításra, és hagyd, hogy ámulatba ejtsen a színek, anyagok, felületek, innovatív megoldások magával ragadó kavalkádja!

S/ALON Budapest
2018.09.20.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!