Válogatás
  /  2019.09.10.  /  

Hello Magyar Design kiállítói panoráma

2. rész

Kiállítói szelekcióinkban olyan gyártókat és tervezőket ismerhetsz meg közelebbről, akik víziói és koncepciói nagy hatással lehetnek a magyar design szcénára és annak feltörekvő szereplőire. A cikksorozatban bemutatott alkotókban a design iránti elkötelezettségük mellett egy másik közös pont is van: a S/ALON BUDAPEST és szakmai partnere, a Magyar Divat és Design Ügynökség által életre hívott Hello Magyar Design program keretein belül mutatkoznak be szeptemberi lakástrend kiállításon.

A kezdeményezést az első, 2018-ban megrendezésre kerülő S/ALON BUDAPEST kiállításon alapoztuk meg. Ahogy tavaly, idén is 26 hazai tervező és márka kap megjelenési lehetőséget az ősz legizgalmasabb eseményén - a visszatérő partnerek mellett pedig új szereplőkkel is színesedik a kiállítói csapatunk. Maradj velünk a következő hetekben, és fedezd fel azokat a hazai fiatal tervezőket és sikeres márkákat, akikre valóban büszkék lehetünk!

Friss személyes projektek

A S/ALON BUDAPEST eseményen a nemzetközi szakkiállításokon nevet szerzett hazai márkák mellett lehetőséget biztosítunk a következő generáció bemutatkozására is. Alábbi szelekciónkban olyan személyes projekteket, illetve ígéretes tervezőket ismerhetsz meg, akik újonnan csatlakoztak a S/ALON BUDAPEST színes kiállítói csapatához.

Susu Keramika

Asbóth Szaffi és Bodnár Flóra kerámiái kézzel készülnek, így mindegyik saját történettel, saját “személyiséggel” rendelkezik: élők, ujjnyomosak, soha nem homogének, mégis letisztultak. Ketten ráadásul tökéletes párost alkotnak: ízlésük, személyiségük és stílusuk nagyon hasonló, így közös munkájuk gyümölcsöző, de pont annyira különböző is, hogy új ötleteikkel folyamatosan inspirálják egymást. Szeress bele a SUSU keramika egyedi termékeibe szeptemberben a Budapest Arénában!

Fogarasi Demeter

Fogarasi Demeter a bútorokra tereket benépesítő, azokat életre keltő és egyben megszemélyesíthető tárgyakként tekint. Karakteres darabjaiban megjelenik alkotás iránti szenvedélye és egyfajta gyermeki játékosság. Demeter szeret kísérletezni, munkáiban az érzelmek kiemelt hangsúlyt kapnak, és így tárgyai átmenetet képeznek műalkotás és termék között. Erről magad is meggyőződhetsz a szeptemberi S/ALON BUDAPESTEN!

Fészek Részek

A Bergovecz László által megálmodott Fészek Részek olyan lapra szerelhető bútorokat kínál a lakberendezés és a tárgyi kultúra világában, melyek környezettudatosak és otthon bárki által könnyedén összeszerelhetőek. Hulladékminimalizálással és csupa természetes alapanyaggal dolgozik, így létrehozva azokat a darabokat, amik hosszú évekig bolygó- és felhasználóbarát társként szolgálnak. A táblákon a pozitív és negatív elemek kiegészítik egymást, mint egy puzzle, ennek köszönhetően vágás után a hulladék 5% alatt marad. A bútorrészeket a fizika törvényei, azaz a csapolások tartják össze, így nincsen se csavar, se ragasztó az összeszerelés során.

 Franta Ági

A frantaagi márka 2010-ben egy álom hatására született. A sokak számára ismerős stAArlight lámpa 2013-as debütálása óta folyton csiszolódik, mára pedig mesés csempék és szőnyeg formájában is testet öltöttek a fiatal tervező ötletei. A "csillagcsalád" magyar manufaktúrák összefogásával készül természetes anyagokból, mint a fa, az agyag és a gyapjú.

Vándor Stúdió

A Vándor Studio létrejöttét a szövés szeretete inspirálta és az a meggyőződés keltette életre, hogy a természetes anyagokból készült lakástextilek segítenek a harmonikus otthon megteremtésében. Vándor Krisztina célja tervezőként, hogy az általa megálmodott textilek értéket képviseljenek, és hosszú távon tegyék kényelmesebbé és kellemesebbé használójuk életét. A termékek a kézi szövés hagyományaira alapozva, manufaktúrákban készülnek kisszériás módszerekkel. Krisztina jelenleg elsősorban gyapjú plédek és más lakástextilek tervezésével és készítésével foglalkozik, valamint egyedi megrendelésre különleges szövött-anyagok, öltözködési textilek és prototípusok kivitelezését is vállalja.

Wágner Ákos

Wágner Ákos 2018-ban szerzett diplomát a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező művész mesterképzésén. Elsősorban bútorok és lakáskiegészítők tervezésével foglalkozik, célja olyan tárgyak létrehozása, amelyek hosszantartók, minőségiek, és élményszerűvé teszik a lakótér használatát. A kiállításra saját tervezésű és készítésű bútorokkal, egy máshol korábban be nem mutatott kollekcióval készül.

Péni Brigitta

Péni Brigitta Anna idén diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező művész mesterképzésén. Elsősorban bútor és terméktervezéssel foglalkozik, inspirálja a változatos projektekben való részvétel. Munkájában fontosnak tartja, hogy az elkészített tárgyak formai megnyilvánulása ne pusztán öncélú döntések sorozata legyen, hanem a használatból vagy szerkezetből adódó lehetőségek határozzák meg a végső megjelenést. A kiállításon szemügyre veheted Brigitta UNITY névre keresztelt kollekcióját. A székcsalád az egyes darabok U profiljáról kapta a nevét, mely könnyedén alakítható a megrendelő igényei szerint, miközben a bútor többi eleme állandó.

Kele Sára

Kele Sára designerként a fenntartható fejlődés mellett köteleződött el. Tárgyait a tudatos felelősségvállalás alapján meghozott döntések mentén készíti, az ökológiai lábnyom, a környezetre és a közösségre tett hatások figyelembevételével, a hasznosságot és használhatóságot mindig szem előtt tartva. A funkcionalizmus hűvös minimalizmusa azonban távol áll tőle: terveiben mindig teret kap a játékosság, kedvesség. A termékek gyártási szakaszában nagy figyelmet fordít a lokalizmusra, a gyárakat ösztönzi a környezettudatosságra, és törekszik a hazai asztalosok kézműves tudásának kiaknázására.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a S/ALON BUDAPEST második évében számtalan új szereplő csatlakozott hozzánk, sokan pedig visszatérő kiállítóként mutatkoznak be 2019. szeptember 20-22. Között a Budapest Arénában. Cikksorozatunk 1. részében azokat a Hello Magyar Design program keretein belül megjelenő kiállítókat ismerhetted meg közelebbről, akik idén Milánóban képviselték hazánkat, a következő részben pedig további fantasztikus magyar gyártókat mutatunk be, akik formabontó szemléletükkel sikerre vitték az általuk megálmodott márkákat. Maradj velünk, csatlakozz Facebook és Instagram közösségünkhöz!

2019.09.10.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!