Válogatás
  /  2019.09.03.  /  

Hello Magyar Design kiállítói panoráma

1. rész

Kiállítói szelekcióinkban olyan gyártókat és tervezőket ismerhetsz meg közelebbről, akik víziói és koncepciói nagy hatással lehetnek a magyar design szcénára és annak feltörekvő szereplőire. A cikksorozatban bemutatott alkotókban a design iránti elkötelezettségük mellett egy másik közös pont is van: a S/ALON BUDAPEST és szakmai partnere, a Magyar Divat és Design Ügynökség által életre hívott Hello Magyar Design program keretein belül mutatkoznak be szeptemberi lakástrend kiállításon.

A kezdeményezést az első, 2018-ban megrendezésre kerülő S/ALON BUDAPEST kiállításon alapoztuk meg. Ahogy tavaly, idén is 26 hazai tervező és márka kap megjelenési lehetőséget az ősz legizgalmasabb eseményén - a visszatérő partnerek mellett pedig új szereplőkkel is színesedik a kiállítói csapatunk. Maradj velünk a következő hetekben, és fedezd fel azokat a hazai fiatal tervezőket és sikeres márkákat, akikre valóban büszkék lehetünk!

Milánóból Budapestre

A nemzetközi designipar színe-java minden év tavaszán Lombardia régió központjába vándorol, hogy a szakma mértékadó rendezvényén, a Salone del Mobile kiállításon és a Milánói Design Hét változatos helyszínein töltekezzen tudással és inspirációval. 2019-ben a Fuorisalone központjának számító Brera negyed egyik legizgalmasabb helyszínén 13 magyar márka képviselte a hazai designt, akik közül néggyel személyesen is találkozhatsz az őszi eseményen!

Komonka Textile

Kovács Móni textiltervező álmodta meg a Komonka Textile-t, mely különleges anyaghasználatával egyedi módon képezi le a természet utánozhatatlan hangulatát. Fényes és matt, puha és kemény felületek ütköztetésével, valamint fém szálak és pamut fonalak látványos kombinációjával gyönyörű fényjátékot hoz létre, mely a nap ragyogását és a víz tisztaságát idézi meg az otthon zárt falai között.

Studio Nomad

A Studio Nomad az ellentétek világa: formavilága pragmatikus, mégis posztmodern, funkcionális, mégis absztrakt, játékos, mégis szigorúan geometrikus. Pásztor Bence, Pongor Soma és Tarcali Dávid stúdiójának középpontjában a frissesség és a koncepcionális tervezés áll. Ez az ellentmondásos, mégis egyedi és hatásos design koncepció különleges színfoltja az idei S/ALON BUDAPEST kiállításnak, ahol az építészeti hátterű stúdió már ismert termékei mellett új bútorok is helyet kapnak szeptemberben.

Brinkus Design

A szőnyeg, mint alkalmazott textil ma már sokkal több, mint egy dekoratív padlódísz vagy egy alárendelt szerepű lakberendezési tárgy. A különböző innovatív megoldások és technológiák alkalmazásával a Brinkus Design Rug Art egy életérzést sugároz, melynek stílusa összetéveszthetetlen. A márka mögött álló Brinkus-Vándor Kata szőnyegtervező a kárpit egyedi, nem mindennapi megjelenési formáját különleges, olykor meghökkentő formában képes megmutatni. A 25 éve Hand-Tufting technikával készült gyapjú szőnyegei egyfajta kitörést képviselnek a geometria szigorú szabályaiból és a merev, szögletes formákból.

Hannabi

Visszatérő kiállítónk, a Hannabi lenyűgöző, játékos darabjai jó ízléssel ötvözik a designt és a képzőművészetet, a progresszív anyaghasználatot és a klasszikus technológiákat. Termékeik és projektjeik fókuszában az egyén igényei állnak, így művészetek által inspirált kanapéik kialakításakor az esztétikum mellett a funkcionalitásra, az ergonomikus megoldásokra is kiemelt figyelmet fordítanak. Konzultatív tervezési folyamataiknak köszönhetően olyan testreszabott megoldásokat kínálnak, melyek egy életen át jó szolgálatot tesznek tulajdonosuknak. Az idei kiállításra egy kis méretű, kis lakásokba ajánlott mobil kanapéval készülnek, ami kivehető belső felületének köszönhetően vendégágynak és vendégvárásra is alkalmas.

Maradj velünk, hiszen cikksorozatunk következő részében olyan fiatal tervezőket és tervezőpárosokat mutatunk be, akikkel tavalyi eseményünkön még nem találkozhattál! Addig is kövess minket Facebookon és Instagramon, ahol friss tartalmakkal és inspirációval várunk minden nap!

2019.09.03.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!