Kiállítás
  /  2023.07.01.  /  

Flower Power

S/ALON BUDAPEST 2023 tervezői pályázat

Tervezők, lakberendezők, designerek figyelem!

Ahogy minden évben, idén is kreatív bemutatkozási lehetőséget kínálunk egyszemélyes márkáknak, stúdióknak és növekedésben lévő műhelyeknek az ország egyetlen lakástrend kiállításán. Tervezői pályázatunk keretein belül idén 8 nyertes valósíthatja meg egyedi elképzelését a S/ALON BUDAPESTEN 2023. szeptember 22-24. között a Budapest Arénában.

Felkeltettük érdeklődésed? Akkor olvass tovább, hiszen cikkünkből többet is megtudhatsz a kezdeményezés hátteréről, a tematikáról és a pályázás menetéről is!

Hypnagogia, The Up Design

Egy népszerű kezdeményezés új fejezete

A S/ALON BUDAPEST indulásakor, 2018-ban is izgalmas tervezői enteriőrök várták a látogatókat, az első hivatalos, tematikus tervezői pályázatunkat azonban 2019-ben hirdettük meg. A pályázat témája akkor a maximalista esszencia volt, melynek minden egyes megvalósult tér más-más arcát mutatta be. 2021-ben Wendy Morrison egzotikus, kézzel csomózott szőnyege köré álmodtak meg fogadóenteriőr-koncepciót a jelentkezők, a 2022-es Hypnagogia tervezői pályázat enteriőrjei pedig a valóság és az álomvilág közti diffúz kapcsolódást ragadták meg, illetve ültették át realizálható installációkba. A pályázat a kreatív képzelőerő, az álomszerű látomások, a pszichedelikus élmények, az optikai illúziók és a szabad asszociáció fogalmai köré szerveződött.

Hypnagogia, Lightcore

A 2023-as tervezői pályázattal folytatjuk ezt a kezdeményezést: idén 8 különálló térben 8 tervezőnek vagy tervezőcsapatnak biztosítunk megjelenési lehetőséget.

Tematika: Flower Power

2023-as témánk a Flower Power, mely a növények sokoldalú szimbolizmusát és a tárgykultúránkban betöltött szerepét helyezi fókuszba. Az élő dekorációk, organikus motívumok, mintázatok és fenntartható anyagok formájában egyaránt megjelenő virágok olykor rejtett potenciáljára összpontosít. Arra, hogyan lehet a növények és virágok különleges világát összekapcsolni a belsőépítészeti tervezéssel és a lakberendezéssel.

Hassan Ragab

Az idei témaválasztás emellett a környezettudatosságra és az ökologikus design fontosságára is fel kívánja hívni a figyelmet. A tervezői pályázatban olyan koncepciókat várunk, amelyek ezt a sokszínűséget kompletten berendezett enteriőrrészletben vagy formabontó installációban mutatják be.

Bal: Wolfgang Betke, Paravent 2015, jobb: kristáygyanta tálca, Katerina Marchenko, Artashes Sardaryan

A pályázati kiírásban szereplő képanyag inspirációként szolgál, nem elvárás az ott megjelenő ábrázolási formák, eszközök és megoldások átemelése. Az értékelés során elsősorban az eredetiséget, kreativitást, színharmóniát, részletgazdagságot és a koncepcióalkotást díjazzuk.

Bal: Influorescent RoseMD, jobb: Scarlet & Violet

Jelentkezz!

Amennyiben szeretnél részt venni a tervezői pályázaton, olvasd el figyelmesen a pályázati kiírást (melyet ide kattintva letölthetsz), valamit a nyomtatványunkat, utóbbit pedig a kiírásban megjelölt tervekkel együtt, kitöltve küldd el számunkra a kapcsolati e-mail címünkre!

Sarah Meyohas Speculations

A legjobb pályázati anyagokat a S/ALON BUDAPEST szakmai csapata választja ki a pályamunka minősége, tartalma és alkalmassága alapján. A nyertes pályázók a S/ALON BUDAPEST 2023 csapatának és a kiállítók által felajánlott termékek segítségével koncepciótervüket a kiírásnak megfelelően a szeptemberi rendezvényen megvalósíthatják.

Jobb: Janie Molster Designs, fotó: Carmel Brantley

A nyertes pályázók ezen felül az esemény mindhárom napján személyesen is képviselik majd munkájukat, így a bemutatkozáson túl értékes kapcsolatokat is kialakíthatnak. Tarts velünk!

Pályázati kiírás
Nyomtatvány

 

A pályázatok beérkezésének határideje: 2023. július 31. éjfél
Eredményhirdetés: 2023. augusztus 7.
S/ALON BUDAPEST: 2023. szeptember 22-24.

2023.07.01.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!