Kiállítás
  /  2024.06.23.  /  

Legyen FÉNY!

S/ALON BUDAPEST 2024 Tervezői Pályázat

Tervezők, lakberendezők, designerek figyelem!

Ahogy minden évben, most is kreatív bemutatkozási lehetőséget kínálunk egyszemélyes márkáknak, stúdióknak és növekedésben lévő műhelyeknek az ország egyetlen lakástrend kiállításán. Tervezői pályázatunk keretein belül idén 8 nyertes keltheti életre egyedi elképzelését a S/ALON BUDAPESTEN 2024. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában. A pályázat központi témája a fény, ezen belül szabadon szárnyalhat a képzelet: komplett enteriőröket és progresszív installációkat is meg lehet valósítani az év legizgalmasabb lakberendezési és design eseményén a szervezők támogatásával.

Felkeltettük érdeklődésed? Akkor olvass tovább, hiszen cikkünkből többet is megtudhatsz a kezdeményezés hátteréről, a tematikáról és a pályázás menetéről is!

Mydriaz Paris, Cube 4

Tematika: FÉNY

A fény alapvető eleme a érzékelésünknek, amely mélységet, karaktert és dinamizmust ad a térnek, legyen szó természetes vagy mesterséges fényforrásokról. Képes szokatlan élményt nyújtani vagy akár teljesen átrajzolni egy helyiség szerkezetének érzetét. Összetett és sokszínű jelenség, amely kreatív és innovatív megoldások széles tárházát kínálja.

Bal: Aqua Creations, Pyramid Lighting Sculpture, jobb: Laurent Fort, Polaris

Az installációkban teret kaphatnak a különböző fénytörési technikák, színes fényforrások, designer lámpák, irizáló felületek és okos világítási megoldások egyaránt. Olyan terveket szeretnénk megvalósítani, amelyek a fényt multifunkcionális eszközként kezelik, és merészen kombinálják a különböző technikákat és anyagokat.

Future Materiality, Pravda Bureau

A pályázat célja, hogy a fény kreatív és inspiráló alkalmazásával új dimenziókat nyisson meg a belsőépítészet és lakberendezés területén, bemutatva a fényben rejlő végtelen potenciált. Ennek szellemében olyan installációkat várunk, amelyekben a fény nem csupán világít, hanem narratívát is teremt.

Bal: Siemon & Salazar, Happy Pendant, jobb: Poetic Lab, Ripple

Páratlan megjelenési lehetőség

Idén 8 különálló térben 8 tervezőnek vagy tervezőcsapatnak biztosítunk megjelenési lehetőséget 10,5*4,5 méteres vagy 8,5*5 méteres terekben. 2024. július 31. éjfélig várjuk a koncepciókat és a konszignációt, a nyertes tervezőket pedig 2024. augusztus 10-ig értesítjük.

Bal: Sydney Cash, Atomic, jobb: Cerith Wyn Evans: The Illuminating Gas... (after oculist witnesses)

A pályázati anyag részeként rövid koncepcióleírást, moodboardot, méretezett alaprajzot, kézzel rajzolt és/vagy 3D látványtervet és bemutatkozást, valamint egy kitöltött nyilatkozatot kell benyújtani. A nyerteseknek ezt követően kell elkészíteniük a részletes látványterveket, a kiviteli terveket és a konszignációt.

one state street lobby, design: SOFTlab

Kiemelten fontosnak tartjuk a tervezői szakma élénkítését, ezért a megvalósítás finanszírozása mellett dedikált social és PR kommunikációval is támogatjuk a kiválasztott tervezők és munkáik bemutatását a honlapunkon, a hírleveleinkben és a hirdetéssel támogatott social media kommunikációnkban egyaránt. A nyertes pályázók ezen felül az esemény mindhárom napján személyesen is képviselik majd munkájukat, így a bemutatkozáson túl értékes kapcsolatokat is kialakíthatnak.

Bal: Eléonore Delisse, Day and Night Light, jobb: Prismania, Elise Luttik

Visszatekintés az eddigi pályázatokra

A pályázattal egy szép hagyományt folytatunk. A S/ALON BUDAPEST indulásakor, 2018-ban is izgalmas tervezői enteriőrök várták a látogatókat, az első hivatalos, tematikus tervezői pályázatunkat azonban 2019-ben hirdettük meg. A pályázat témája akkor a maximalista esszencia volt, melynek minden egyes megvalósult tér más-más arcát mutatta be. A nyertesek listáját és a megvalósult tereket bemutató cikkünk első és második részét megtalálod a blogon.

2021-ben Wendy Morrison egzotikus, kézzel csomózott szőnyege köré álmodtak meg fogadóenteriőr-koncepciót a jelentkezők, a 2022-es Hypnagogia tervezői pályázat enteriőrjei pedig a valóság és az álomvilág közti diffúz kapcsolódást ragadták meg, illetve ültették át realizálható installációkba.

A legutóbbi, 2023-as Flower Power terekben helyet kaptak élő és szárazvirágok, fenntartható, újrahasznosított és természetes anyagok, absztrakt koncepciók, kézzel készített, egyedi virágköltemények és dekorációk, mesterséges intelligenciával generált műalkotások, sőt, még egy búzamező is nőtt a kiállítói tér közepén. Összefoglaló cikkünkből megismerheted a tavalyi év 12 nyertesét, és felfedezheted az általuk megálmodott tereket helyszíni fotókon.

Váltsd valóra álmaid a S/ALON BUDAPESTEN!

Amennyiben szeretnél részt venni a tervezői pályázaton, olvasd el figyelmesen a pályázati kiírást (melyet ide kattintva letölthetsz), valamit a nyomtatványunkat! A nyilatkozatot a kiírásban megjelölt tervekkel együtt, kitöltve küldd el számunkra a kapcsolati e-mail címünkre!

Bal: James Turrell, jobb: Frank Gehry, Fish Lamps

A pályázati kiírásban szereplő képanyag inspirációként szolgál, nem elvárás az ott megjelenő ábrázolási formák, eszközök és megoldások átemelése. Az értékelés során elsősorban az eredetiséget, kreativitást, színharmóniát, részletgazdagságot és a koncepcióalkotást díjazzuk.

A legjobb pályázati anyagokat a S/ALON BUDAPEST szakmai csapata választja ki a pályamunka minősége, tartalma és alkalmassága alapján. A nyertes pályázók a S/ALON BUDAPEST 2024 csapatának és a kiállítók által felajánlott termékek segítségével koncepciótervüket a kiírásnak megfelelően a szeptemberi rendezvényen megvalósíthatják. Ne hagyd ki az egyedülálló lehetőséget!

Pályázati kiírás
Részvételi nyilatkozat

A pályázatok beérkezésének határideje: 2024. július 31. éjfél
Eredményhirdetés: 2024. augusztus 10.
S/ALON BUDAPEST: 2024. szeptember 20-22.

2024.06.23.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Studio Arkitekter Club Design Talks
/ Kiállítás

Studio Arkitekter Club Design Talks

Kerekasztal beszélgetések és inspiráló találkozások a design világában
Emlékképek a jövőből
/ Kiállítás

Emlékképek a jövőből

Hello Magyar Design 2024
mutass meg mindent!