Trend
  /  2022.03.07.  /  

És egyszer csak... New Yorkban találod magad

Lesd el a sorozat legjobb lakberendezési megoldásait!

Az idei év tévés szenzációja a Szex és New York hőseinek képernyőre való visszatérése volt.

A készítők ezúttal nem csak a trendi ruhákra és kiegészítőkre figyeltek oda, hanem a karakterek lakásainak enteriőrjére is nagy hangsúlyt fordítottak. Az immár ötvenen túli szereplők otthonára (is) igazán elegáns stílus jellemző, és mindhárom főszereplőtől meríthetsz ötletet, ha saját szobáid dobnád fel.

Eltérő színű, hangsúlyos fal

Az angol nyelvterületen „accent” vagy „featured” falnak nevezett megoldás az, mikor a lakás egy-egy helyiségben csak egy fal vagy falrészlet színe, anyaga, mintája tér el a többi faltól. Ez – ahogy Carrie nappalija esetén is láthattuk – nagyon kifinomult jelleget adhat otthonodnak, ráadásul magad is bátran belevághatsz a kiválasztott fal kiemelésébe. A hangsúlyozáshoz festéket, tapétát, faburkolatot, téglát is használhatsz. Bármilyen színt, textúrát vagy mintát választasz, arra mindenképp ügyelj, hogy harmonizáljon a többi fal színével!

Fali lámpa a franciaágy fölött

Több hely marad az éjjeliszekrényeden, ha olvasólámpából inkább a falra szerelhető verziókat részesíted előnyben. Ebben az esetben azért az a legbiztosabb, ha villanyszerelőt hívsz, ám ha házilag is könnyen felszerelhető lámpatestet választasz, akkor a kábeleket mindenképp az ágy támlája mögött vezesd el az esztétikusabb hatás érdekében. Ahogy Charlotte hálószobájában is láthattad, a szemmagasságban elhelyezett világítás igen mutatós.

Tartsd meg a régi parkettát, amíg csak lehet!

Miranda brooklyni lakása New York hagyományos építészetének egyik csodálatos lenyomata, ami részben a melegbarna padlójának köszönhető. Bár manapság szebbnél szebb laminált padlók közül válogathatunk, egy hagyományos, fából készült parketta az örökkévalóságig szolgálja otthonodat, ha megfelelően ápolod és egyszer-egyszer átcsiszolod. Ehhez magad is beszerezhetsz minden eszközt, de ne feledd, a csiszolás sok porral jár!

Maximális helykihasználás a gardróbban

Carrie gardróbja már az eredeti szériában is irigylésre méltó volt, az immár nagyobb lakáshoz pedig természetesen hatalmas ruhatároló is dukál egy vérbeli divatőrültnek. Akinek van gardróbja, az tudja, hogy ennél csodálatosabb módja nincsen a ruhák rendszerezésének, ám még többet hozhatsz ki belőle, ha sok-sok polcot és fiókot is felszerelsz. Ha sok ruhát vagy nehezebb darabokat (cipők, táskák) szeretnél tárolni a polcokon, akkor válassz minél masszívabb fát, például mahagónit!

Építkezők és lakásfelújítók számára számos további megoldással és elképesztő változatossággal készülnek 2022. szeptember 23-25. között a S/ALON BUDAPEST kiállítói. A hazai design lakberendezési szakma kiemelt szereplői téged is várnak a Budapest Arénában!

2022.03.07.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!