Válogatás
  /  2023.05.29.  /  

Életre szóló design: nászajándék ötletek

Találd meg a tökéletes design tárgyat!

Küszöbön a nyár és vele együtt az esküvői szezon.

Szeretnéd családtagjaidat, barátaidat vagy kedves ismerőseidet egy igazán különleges, tartós és gyönyörű designer darabbal megajándékozni a neves napon? Alábbi szelekciónkban az alkalomhoz illő tárgyakat mutatunk: olyan dekoratív kiegészítőket, lámpákat és kisebb bútorokat gyűjtöttünk össze partnereink kínálatából, melyeket egy életen át díszítik az ifjú pár közös otthonát. Inspirálódj a POINT BUDAPEST, a Basic Collection, a Mobili Mania, a Solinfo, a NATURALii, a Roomba Home Culture, az Indagroup és a SIL Design válogatásából!

Vista Alegre Primavera

Szimbolikus: Marble Circles Sculpture / Kristina Dam Studio / Basic Collection

Két töretlen kör alkotja ezt a fekete márványszobrot, ami állítva, fektetve vagy egyensúlyozva is elhelyezhető bármely modern enteriőrben. A felbonthatatlan köteléket szimbolizáló, minimalista műalkotás esküvőkre és eljegyzési partikra egyaránt nagyszerű ajándék.

Kristina Dam Studio Marble Circles

Egyedi: Wooden Doll No. 9 extra nagy / Vitra / Solinfo, POINT BUDAPEST

Alexander Girard fából készült, kézzel festett babái egy emberi és állati karaktereket ábrázoló faragott termékcsalád tagjai, modellenként összesen 1000 darab készült belőlük. A Wooden Doll No.1 és No.9 „szupernagy” változat 4.15:1 méretarányra van felnagyítva, és körülbelül 80 centiméter magas.

Vitra Wooden doll

Kecses: Tulip / Slamp / Indagroup

A Tulip egy fantáziadús, légies, soha el nem hervadó virág. Az elegáns asztaldísz egyben lámpa is, melyet a Slamp standardjainak megfelelően kézzel formáztak, így mindegyik egyedi.

Slamp Tulip (bal), Accordèon (jobb)

Fodros: Accordèon, Clizia Mama Non Mama / Slamp / Indagroup

A Clizia Mama Non Mama egy fénylő csokorra emlékeztet. Ez a természet ihlette asztali lámpa vezeték nélküli és teljesen újratölthető, így könnyedén mozoghat egyik helyről a másikra, bentről a szabadba. Ugyanígy az Accordèon model is elkíséri a párt otthonuk bármely pontjára, egy töltéssel akár 60 órán keresztül világítva. Többedmagával stílusos kelléke lehet a kerti partiknak is.

Slamp Clizia Mama Non Mama

Ötletes: The Killing of the Piggy Bank / Moooi / Basic Collection

A The Killing of the Piggy Bank a készpénz csillagának leáldozását és a digitális pénz korának eljövetelét jelképezi – pontosan azt a pillanatot illusztrálja, amikor a malacperselyt feltörik. A Killing of the Piggy Bank a Royal Delftben készül, amely 1653 óta az emblematikus delfti kék kerámia eredeti gyártója, az egyetlen fennmaradt a 17. században Delftben alapított közel 32 kerámia műhelyből.

Moooi The Killing of the Piggy Bank

Illatos: Home Cosmetics / Vista Alegre / SIL Design

A porcelán étkészleteiről ismert portugál Vista Alegre márka a közelmúltban Home Cosmetics kollekcióval bővítette repertoárját. A világhírű parfümkészítő, Stéphanie Bakouche által kifejlesztett termékcsalád három exkluzív és jellegzetes illatot - Innocence, Pouvoir és Mystère - tartalmaz. A sokoldalú, dekoratív lakásillatosítók – gyertyák, spray-k és szappanok – vázaként, szappantartóként vagy dobozként is használhatók az idők végezetéig.

Vista Alegre Home Cosmetics

Romantikus: Soft Heart fotel / Moroso / Basic Collection

A Ron Arad által a Moroso számára tervezett Soft Heart egy kis karosszék, aminek acél vázát gyönyörű, piros borítású poliuretán habszivacs tölti meg. Az eredmény egy bájos, szív formájú szék, ami tökéletesen illik az alkalomhoz.

Moroso Soft Heart

Italos: Vizio cup holder / Living Divani & Tumbler / Baxter / Roomba Home Culture

A Living Divani Vizio pohártartója és a Baxter Tumbler kerek zsúrkocsija remek választás azoknak, akik kedvelik a minőségi italokat. A légies megjelenésű Vizio vékony vázának és kis térigényének köszönhetően hátradőlve kortyolgathatunk a kanapé vagy fotel ölelésében.

Living Divani Vizio (bal), Baxter Tumbler (jobb)

Hazai tervezésű: Ritmo / Vista Alegre / SIL Design

A Vista Alegre Ritmo kollekció olyan, akár a balett: a technika, a fegyelem, a szenvedély és a kreativitás harmóniája ölt benne testet. A Hegedűs Ágnes által tervezett kollekcióban két vázát és egy asztaldíszt találsz.

Vista Alegre Ritmo (bal) és Papillion Noir (jobb)

Kristály: Papillon Noir / Vista Alegre / SIL Design

Az időtlen, romantikus hatású kristályvázákon egy-egy apró, fekete pillangó pihen. A kristály fényessége és a fekete üvegdísz közötti kontraszt karaktert ad ennek a finom, feminin tárgynak.

Nosztalgikus: Flowerpot / &tradition / Mobili Mania

A Flowerpot tervezője, Verner Panton az 1960-as években útjára indult Flower Power mozgalomból inspirálódott: a konvenciókkal való szakítás egy olyan modern, nyitott felfogás elterjedését eredményezte, mely a béke és a harmónia fontosságát hirdette. A termék hordozható, az otthon bármely pontján tetszőlegesen elhelyezhető, sőt, dimmelhető is.

&tradition Flowerpot, Como

Organikus: Apple Tree Candle Holder / Polspotten / Basic Collection

Az Apple Tree egy galvanizált alumíniumból készült gyertyatartó, amelyet Svédország őshonos erdei fái ihlettek. Melegséggel tölti meg a hétköznapokat, kivételes formatervezésének köszönhetően pedig remekül párosítható bármilyen szezonális dekorációval is.

Polspotten Apple Tree Candle Holder

Reflektív: Vitrail / Magis / Point Budapest

Inga Sempé, a francia tervező egy magával ragadó tükör kollekciót tervezett a Magisnek. A négy különböző forma vízszintesen, függőlegesen és átlósan is használható, így hagyományos funkcióján túl tündöklő dekoreleme lesz az enteriőrnek.

Magis Vitrail

Ezüstfényű: Cloud / Tom Dixon / Solinfo

A Cloud tálca magasfényű, csiszolt alumíniumból készül Indiában, szakképzett kézművesek kezei között. A felületen látható mélyedések a fém megmunkálásából, nyújtásából keletkeztek. A tál mellett tálca, valamint egy alacsony és egy magas váza is megtalálható a kollekcióban.

Tom Dixon Cloud

Cirmos: Splash Vase / Hay / Basic Collection

A Splash váza különleges üvegfúvási technikával, kézzel készül. Több rétegben színes üvegpöttyök öltöztetik, ami lágyan örvénylő hatást kelt. Virágokkal, de azok nélkül is szemrevaló kiegészítő.

HAY Splash

Csipkés: Marokkói fém lámpa / NATURALii Concept Store

A NATURALii Concept Store egyedi, egzotikus mintázatú marokkói rézlámpái különleges hangulatot teremtenek. A lámpabúrán átszűrődő fény mesés mintázatokat fest a falakra és a mennyezetre, alul pedig nyitott, így lefelé irányuló fényt is ad.

Marokkói fém lámpa

Tüzes: Emma Companion set, Emma basket / Eldvarm / Roomba Home Culture

Az Emma Companion set egy összefüggő tűzszerszám-készlet, amelyet öröm használni, hosszú ideig tart, és amely bármely kandalló mellett lenyűgözően mutat. Az Emma kosarat bár tüzifa tárolására tervezték, de törölközők, magazinok, játékok, sőt, akár növények tárolására is alkalmas.

Eldvarm Emma Companion set és Emma kosár

Játékos: Flower Power I Banana Guys / Sancal / Basic Collection

A Flower Power egy eredeti, művészi illusztrációkkal díszített textilváza-kollekció. A vázák nem csupán vászonként szolgálnak az Estudio Sancal és az együttműködő művészek illusztrációi számára, de a műanyag palackoknak is új életet adnak.

Sancal Flower Power

Rugalmas: Shuffle lerakóasztal / &Tradition / Solinfo

Mia Hamborg az &Tradition számára tervezett Shuffle lerakóasztala régi, festett fajátékok ismerős formáinak felhasználásával született. Teljes mértékben testre szabható, az egyes elemek sorrendjének változtatásával és összeillesztésével módosítható az asztal formája és magassága is.

&Tradition Shuffle

Érzéki: Coté Bougie gyertyák / NATURALii Concept Store

A tradicionális gyártási folyamatok során születő gyertyák utazásra invitálnak Marokkó mesebeli tájaira. A Coté Bougie gyertyákhoz 100%-ban növényi eredetű viaszt és kézzel font kanócokat használnak, az illatkompozíciók természetes alapanyagai pedig Grasséból, az illatok és a virágok fővárosából származnak.

Coté Bougie

Klasszikus: Alvar Aalto vázák / Iittala / Mobili Mania

Alvar Aalto ikonikus vázáinak megalkotásakor szülőhazája, Finnország természeti kincseit vette alapul. A hullámzó, aszimmetrikus, puha ívek a művész védjegyévé váltak, építészetében és üvegtárgyain is megannyiszor visszaköszön ez a vonalvezetés.

Iittala Alvar Aalto

Absztrakt: Découpage vázák / Vitra / Point Budapest

Ronan és Erwan Bouroullec kézzel, agyagból készített Découpage vázái szeszélyes összhatást keltenek. A vázák mindegyike egy öntött hengerből áll, amelyhez egy sor agyagból készült absztrakt tábla és rúd tartozik, amelyek a vázához rögzíthetők vagy a váza belsejébe helyezhetők.

Vitra Découpage

Praktikus: Vipp655 puff / Vipp / Solinfo

​​A Vipp655 puff igazán sokoldalú, extra ülőhelynek vagy lerakóasztalnak is kiváló. Egyedi hexagon formája szoborszerű, mégis fesztelen és friss megjelenést biztosít.

Vipp655 puff

Egzotikus: marokkói teaasztal / NATURALii Concept Store

Egy hagyományos, marokkói teaasztal utánozhatatlan kiegészítője lehet az otthonnak. A tradicionális fémbevonatnak és a kézműves technikának köszönhetően minden darab egyedi és megismételhetetlen.

NATURALii Concept Store Marokkói teaasztal

Stabil: Interconnect Candle Holder / MENU / Roomba Home Culture

A Colin King által tervezett Interconnect gyertyatartót egyszerű geometriai forma jellemzi: egy gömb és egy kecses vonal egyesül tökéletes egyensúlyban. A polírozott sárgaréz vagy festett acél kivitelben kapható gyertyatartó túlmutat rendeltetésszerű használatán: szoborként is megállja a helyét.

MENU Interconnect gyertyatartó

Mobil: Carrie / MENU / Mobili Mania

A MENU Norm Architects tervezőstúdióval közösen tervezett Carrie lámpája a Hygge életérzés megtestesülése. Éjjeli vagy asztali lámpaként, de akár étkezőasztalra helyezve gyertyák alternatívájaként is felhasználható.

MENU Carrie

Csatlakozz hozzánk Facebookon, és kövess minket Instagramon, ahol a teljes gyűjteményt megtalálod! Szeptemberben pedig várunk a Budapest Arénában, ahol az ajándékötletek mellett saját otthonod berendezéséhez is tengernyi tippel készülünk!

Borítókép: Vista Alegre Emerald / SIL Design

2023.05.29.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!