Kiállítás
  /  2019.08.22.  /  

Megelevenednek a trendek

8 stílus, amit ismerned kell!

Az idei S/ALON BUDAPEST kiállításon a 2018-ban kitűzött minőségi tervezés és progresszív szemlélet értékeit visszük tovább, és emeljük egy új szintre. Számtalan tervezővel és új hazai márkával bővül a kiállítás csapata, nagy örömünkre külföldi szereplők is csatlakoznak hozzánk. Tervezői pályázatot hirdettünk maximalista esszencia jeligével, melynek 12 nyertese támogatásunkkal megvalósíthatja önálló tervezői vízióját a kiállításon megjelenő prémium márkák termékeinek felhasználásával. A Lakberendezők Országos Szövetségének közreműködésével pedig 8 enteriőr design stílust ismerhetsz meg közelebbről formabontó installációkon keresztül.

A 8 kiválasztott stílus egy-egy aktuális trendet mutat be újszerű megközelítéssel. Nem komplett enteriőrök kerülnek kialakításra, hanem az adott stílusirányzat esszenciáját megragadó víziók, moodboardok kelnek életre. Ismerd meg az Északi nyár, Memphis, Wabi-sabi, Biophilia, Feminin, Charmeur, Nyers és Világutazó irányzatok központi gondolatait az alábbi összeállításból!

Wabi-sabi

A wabi-sabi középpontjában a tökéletlenség és a változás elfogadása, valamint az ember és környezete közti harmónia állnak. Lényege az egyszerűség, a nyugalom és egy autentikus, természetközeli élmény megteremtése. A stílusirányzat tipikus karakterisztikái, mint az asszimetria és a befejezetlen vonások megjelennek, de kevésbé rusztikus összképre törekszünk. Különböző kerámiák, textilek (például lenvászon), természetközeli elemek közvetítenek egy fenntartható és funkcionális, sallangmentes esztétikai minőséget. A dekorációban száraz növények (nádak, füvek), falvédők, hűvös árnyalatok és felületek vegyülnek letisztult, urbánus eleganciával.

Memphis

A 80-as évek posztmodern esztétikájának reneszánsza kel életre. Tipikus karakterisztikái az erős, élénk színek, geometrikus minták halmozása, formabontó, akár asszimetrikus statement bútorok, karakteres anyagok. A művészeti elemek és különböző stílusok (például pop art, art deco stb.) szokatlan egyvelege meghökkentő összképet eredményez, mely játékosan stimulálja az érzékeket.

Világutazó

A globetrotter enteriőr stílus lényege az egyéniség szabad fantáziáinak kibontakozása. Az utazások által inspirált terekben különböző kultúrák jellegzetes motívumai keverednek játékos, elvarázsolt elemekkel. Az álomszerű, eklektikus terekben vibráló színek, állatfigurák, dekorációként elhelyezett játékok, geometrikus minták és szokatlan formák invitálnak misztikus kalandozásra a mindennapokban.

Biophilia

Élénk, zöld színek, növényzetet idéző anyagok és minták, organikus formavilág ragadják meg a természet bujaságát. Az ember természethez való viszonya kerül fókuszba: naturális anyag- és színhasználat mellett a flóra és fauna motívumai teremtik meg az élővilág harmonikus egyensúlyát az enteriőrben.

Északi nyár

A korábbi hideg tónusok helyett melegebb, teltebb színek keverednek, egy meghatározó színpalettához illeszkedve. A hagyományos skandináv design elemek és formavilág vegyül a modern tárgyakkal és megoldásokkal. Harmóniára törekvő, sallangmentes és természetközeli stílus, melyben kényelem és a letisztult funkcionalitás egyaránt fontosak. Száraz növények, pasztell színek és egyszerűség jellemzi.

Nyers

Az indusztriális stílusú loft lakásokra jellemző ipari megoldások és anyagok csiszolatlan, mégis folyamatosan változó, élő hatást kölcsönöznek a térnek. A kezeletlen felületek különleges mélységgel rendelkeznek, az idő előrehaladtával pedig szüntelen változáson mennek keresztül, így tükrözve vissza a minket körülvevő történeteket. A természetes anyagok - például fa, bőr - mellett a tégla, beton, durva textilek, oxidálódott vagy rozsdás fémfelületek uralják a bútorok és a kiegészítők összetétele mellett a színvilágot is.

Feminin

A nőiesség klasszikus definícióján túlmutató komplexebb értelmezést képezzük le. A finom kifinomultság mellet teret kap a bátorság és a kalandvágy, a modern nőre jellemző kreativitás és merész önkifejezés. A lekerekített formák, a puhaság, a finomság, a lágyság kiegészülnek karakteres vonásokkal és modern formavilággal. A virágos, természeti minták, csillogás jelzés értékkel bekerülnek, púderes színek és női karakterjegyek tárgyi, művészeti, dekorációs leképezése mellett.

Charmeur

A sötét tónusok, nemes fémfelületek és reflektív borítások hamisítatlan luxust árasztanak. Kortárs és modern elemek keverednek a stílusban, amik a karakteres anyagokkal - például bársonnyal, márvánnyal - együtt maszkulin összhatást eredményeznek. A tükröződő részletek fémes csillogással töltik meg a teret.

Az őszi lakástrend kiállításon a legfrissebb nemzetközi trendek, nívós márkák és profi tervezők invitálnak inspiráló utazásra. Készülj fel a kalandra: csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon is! Találkozunk 2019. szeptember 20-22. között a Budapest Arénában!

2019.08.22.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!