Trend
  /  2020.07.16.  /  

Design a kertben

2020 mértékadó kültéri trendjei

A kert a feltöltődés és a kikapcsolódás szentélye otthonodban. Az elmúlt években viszont egyre fontosabbá vált, hogy a kényelmi és társasági megfontolások mellett ugyanazzal a design szemlélettel hozd létre a külső teret, mint bármelyik helyiséget. Ennek az igénynek köszönhetően mára a prémium kerti bútorok és kiegészítők széles palettája érhető el, hogy a komfort mellett a stílusról se kelljen lemondanod gyönyörű kerted megtervezésekor. Most összegyűjtöttük neked az idei év legizgalmasabb kerti ötleteit!

A képen látható termék: lzf Fish LS lámpa

Sokoldalú bútorok

Az ülőbútorok szinte elengedhetetlen elemei minden kertnek és terasznak, azonban - ellentétben otthonod belső terével - a kertben szinte folyamatosan alakul ezek elhelyezése. Egy nagyobb társaság érkezésénél például székeket viszel ki a lakásból, melyek aztán gyorsan akadállyá válhatnak. Nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret kapnak a kertes házakban az úgynevezett moduláris ülőgarnitúrák, melyeket hihetetlen rugalmassággal alakíthatsz az igényeidre. A multifunkcionális bútorelemek lehetővé teszik az eltérő méretű és formájú terekhez való könnyű és gyors alkalmazkodást, de a praktikum mellett a friss megjelenés is kiemelt szerepet kap az újdonságok tervezésekor.

A képeken látható termékek, balról jobbra: 1. Atmosphera Switch ülőgarnitúra 2. Paola Lenti Orlando szófa 3. EGO Paris Kama karosszék / ülőgarnitúra

Hagyományos technológia új köntösben

A modern belsőépítészet nem fél a múltból meríteni ötleteket, sőt: egy-egy klasszikus anyag vagy forma újragondolása ízléses és különleges arculatot tud kölcsönözni bármelyik otthonnak. A kertben sincs ez másképp, ahol az egyik legnépszerűbb tradíció tér vissza formabontó módon: 2020-ban a rattan bútorok a legújabb technológiai innovációk segítségével hoznak utánozhatatlan stílust és minőséget otthonodba. A porfestett alumínium vázzal ellátott, kézzel fonott bútorok anyagukban és formatervezésükben is időtállóak. Remek példa erre a Miniforms Colony családjának térelválasztója és karosszéke: fókuszban a gyönyörű nádszövet áll, mely napjaink ipari gyártásával ötvözi a hagyományos kézművességet.

A képeken látható termékek: Miniforms Colony térelválasztó / karosszék

Zöld, az élet színe

Szinte evidens, hogy a zöld kerted egyik meghatározó színe. Ez azonban ugyanúgy igaz a kertben található bútorokra és dekorációra, mint a gyönyörű gyepre és a rendezett sövényre. A zöld talán 2020 egyik legjelentősebb színe, melynek számos árnyalatával a legkülönbözőbb hatásokat érheted el úgy bent, mint kint. Az esztétikai minőségen túl pedig egyre fontosabbá válik, hogy kiegyensúlyozott emberként újra közelebb érezd magad a természethez, így a fenntartható megoldások és az életet sugárzó növények kiemelt elemei lesznek a jelen és a jövő otthonának egyaránt.

A képeken látható termékek, balról jobbra: 1. EGO Paris Kama karosszék / ülőgarnitúra 2. Paola Lenti Hopi / Spezie kerti puff / szövetek 3. Ligne Roset ottomán 4. LondonArt ’The Queen’ tapéta 5. Sovet Italia Totem asztal / karosszék

Karakteres tér

Az ördög a részletekben rejlik - különösen igaz a mondás az otthoni terek kialakításakor. Érdemes nagy figyelmet fordítani a dekorációs elemek és a design kiegészítők elhelyezésére, amikor létrehozod a kerted vagy teraszod végleges formáját. A jó ötletek tárháza szinte végtelen: alakítsd ki a tökéletes esti hangulatot klasszikus vagy napelemes lámpák és világítótestek elhelyezésével, találd meg a legizgalmasabb kerti szőnyegeket, vagy csak dobd fel a teraszt kisebb dekorációs tárgyakkal, mint egy kényelmes puff, egy lerakó vagy egy gyönyörű kaspó. Ma már ráadásul egy tűzrakó is szinte művészeti alkotás lehet, mely funkcionalitása mellett szoborszerű megjelenésével irányítja vendégeid tekintetét. Bármihez nyúlsz, a cél, hogy otthonod külső terét is egyediséggel és személyiséggel ruházd fel.

A képeken látható termékek, balról jobbra: 1. Object Carpet Fine 800 szőnyeg 2. Bross Six dohányzóasztal 3. Ramon Esteve Faz kültéri bútorok 4. Lasfera CUBE Planted növény 5. GlammFire Zarzuela tűzrakó

Kerti idill

Kerted egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy páratlan feltöltődést és pihenést tud nyújtani a mozgalmasabb napok után is. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a kerti környezetben megtalálható bútorok és dekorációs elemek minden esetben a testi és lelki rekreációdhoz járuljanak hozzá elsősorban. Nagyméretű, játékosan színes párnák, puha ülőfelületek és természetes anyagok varázsolják kertedet igazi paradicsommá, ahol kényelem és minőség kéz a kézben jár – a prémium márkák széles választékának köszönhetően pedig biztosan megtalálod a tökéletes megjelenésű darabokat.

A képeken látható termékek, balról jobbra: 1. Zoe karosszék, Cone kisasztal, Match puff 2. Gervasoni InOut 867 dohányzóasztal / InOut 862 karosszék 

Ismerd meg a modern kertek összes titkát: várunk a következő S/ALON BUDAPESTEN, ahol a legizgalmasabb kültéri trükkökkel, bútorokkal és kiegészítőkkel várunk a Budapest Arénában! Addig is kövess minket Facebookon és Instagramon friss tartalmakért és inspirációért!

A cikk elkészítésében szakértő segítségünk Szendrey Zselyke volt.

2020.07.16.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!