Portré
  /  2021.09.21.  /  

Az olasz design fellegvára

Interjú Giovanni Anzanival, a Poliform igazgatójával

A munka szeretete, a minőség iránti tisztelet és a tökéletességre törekvés hármasa ugyanúgy elválaszthatatlan a Poliformtól, mint alapítóinak és vezetőinek - Giovanni Anzaninak, Alberto Spinellinek és Aldo Spinellinek - triumvirátusa.

A SIL Designnak köszönhetően a márkát rendszeresen van szerencsénk a S/ALON BUDAPEST kiállítói között köszönteni, de szerettünk volna a mélyére ásni annak, mi teszi igazán különlegessé a Poliformot. Hogy kiderítsük, a Poliform egyik igazgatójával, Giovannival beszélgettünk a tagadhatatlanul olasz brand elmúlt fél évszázadáról.

A Poliform 1970-ben jött létre, méghozzá egy 30 éves családi vállalkozás alapjain, az elkövetkező években a nemzetközi bútor és enteriőr design egyik jelentős képviselője lett. Hogyan érték el az alapítók és a vállalkozás vezetői ezt a státuszt?

A Poliform története javarészt annak a tanúsága, hogyan tarthatja meg egy nemzetközi szintű márka a családias jellegét. Partnereim, Alberto és Aldo Spinelli, valamint jómagam irányítjuk a vállalatot a mai napig, sikerünk titka pedig abban rejlik, hogy képesek vagyunk technológiai felkészültségünket és tudásunkat egy olyan vízió szolgálatába állítani, amely harmóniában él korunk társadalmi és gazdasági fejlődésével.

A Poliform egy azon kiemelkedő márkák közül, melyek Olaszországból indulva hódították meg a világot. Mi teszi igazán olasszá a Poliformot?

100%-osan olasz márka vagyunk, gyökereink pedig Brianza hagyományoktól pezsgő területére vezetnek vissza. A jó munkakultúra itt társadalmi érték, emiatt válhatott a terület az erős nemzeti gazdasági növekedés egyik főszereplőjévé.

Ami minden Poliform terméket az olasz stílus nagykövetévé tesz, az mindenek előtt a határtalan kreativitás és a gyártói tapasztalat, amelyet a hely nagy múltra visszatekintő bútorkészítői történelmétől és folyamatosan megújuló technológiai környezetétől örököltünk.

A felsorolt tulajdonságok mindegyike fundamentális eleme vállalatunknak, így lehetünk csak képesek megugrani nemzetközi ügyfélkörünk elvárásait.

A Poliform életérzést a márka változatos kollekciói testesítik meg. Ön szerint az ügyfelek milyen elvárásokkal fordulnak a Poliform termékei felé?

Portfóliónk változatossága pont azt tükrözi, hogy a Poliform képes a minőségi hétköznapok minden aspektusára megoldást nyújtani. Minden design, minden termék különböző, konkrét igények mentén készül. Ezekre az igényekre adunk optimális választ azzal, hogy a formai tökéletességet és a tervezői kreativitást a saját gyártói minőségünkkel egyesítjük, amelyet a legnevesebb olasz és nemzetközi tervezőkkel ápolt munkakapcsolatunk biztosít. Minden termékünk Olaszországban készül, hogy szigorú és pontos ellenőrzés alatt lehessenek a gyártási folyamat minden állomásán.

Beszéljünk a Poliform legújabb, 2022-es kollekciójáról! Mik voltak a fő ihletforrások a kollekció tervezésekor, és milyen design koncepció mentén készültek el ezek a termékek?

2022-es kollekciónk egy egységes és koordinált stílust képvisel, ahol az építészet és a modern bútortervezés elválaszthatatlan, és minden egyes teret a benne élő emberek igényei mentén hozunk létre. Nappali, étkező, konyha, gardrób, hálószoba: mindegyik életteret ugyanaz a minimalista vonalakkal, harmonikus tónusokkal, finom részletekkel és kifinomult anyagokkal tűzdelt esztétika határozza meg.

Az idei milánói Supersalonén a Poliform egy megkapó és innovatív installációval állt elő, amely az idő, fény és tér koncepcióira épült. Ez tulajdonképpen a vállalat elmúlt 50 évének egyfajta összefoglalása volt. Hogyan jött létre a különös installáció?

Ahelyett, hogy statikus tárgyakat és bútorokat helyeztünk volna el a térben, szerettünk volna egy minden szempontból immerzív képes és mozgóképes élményt nyújtani a látogatók számára. Ez az univerzumon átvezető utazás hosszú évek fejlesztéseit, kihívásait és nagy találkozásait gyűjti egy csokorba Paolo Roversi Time, Light, Space című könyvének fotóin keresztül. A Rizzoli által 2020-ban kiadott gyűjtemény a vállalatunk fél évszázadát ünneplő vizuális krónika. A benne található fotók “alapanyagai” az idő, a fény és a tér. Ezek ráadásul a Poliform világának is fundamentális elemei is, melyeket 50 év történelme, kreativitás és innováció szült.

Ez egy olyan világ, melyben a munka szeretete, a minőség iránti tisztelet és a kiemelkedő teljesítmény a mai napig meghatározó értékek.

Az ehhez hasonló, nemzetközileg elismert márkák mind úttörői a modern design megoldásoknak. Ez hogyan valósul meg a Poliformnál?

A hétköznapjainkat meghatározza egy bizonyos életminőség. Márkánk a fa ismeretének örökségén alapul, és Brianza kézműves mestereinek hagyományaiban gyökerezik. Folyamatosan fejlődünk, hogy saját területünk legfelkészültebb képviselői lehessünk. Amikor a vállalati gyarapodás mellett tettük le a voksunkat a ‘70-es években, azt a célt állítottuk magunk elé, hogy

egy folyamatosan megújuló és az alkotói szabadságra épülő minőségi és megbízható design megközelítést tegyük sztenderddé a márka számára.

A Poliform számos nagy léptékű enteriőr design projektben vett részt az elmúlt években. Mit tart a márka legnagyobb szakmai sikereinek?

A Poliform Contract divíziója a nagy, nemzetközi projektekre szakosodott, s ugyanazokra a kreatív és produktív forrásokra épült, mint a márka, emiatt képes bármilyen esztétikai és funkciós kérést megvalósítani. Valóban, az elmúlt években volt lehetőségünk nemzetközileg is elismert építészekkel és tervezőkkel dolgozni olyan rangos projekteken, mint a Hotel Lutetia, a Mar Adentro, az Iyo Aalto és a Casa Mi.

Nem az idei az első, hogy a Poliformot vendégül láthattuk a S/ALON BUDAPEST neves kiállítói között. Mire számíthattak a márkától Magyarország legnagyobb lakástrend kiállításának látogatói?

A S/ALON BUDAPESTEN a modern életről alkotott tervezői koncepciókból mutattunk ízelítőt, s ezzel szeretnénk megerősíteni vezető pozíciónkat a kortárs design leginnovatívabb márkái között.

Egy olyan teret varázsoltunk az eseményre, ahol a látogatók tökéletes képet kaphatnak arról, mit is képvisel a Poliform kapcsolatokkal és élettel teli világa.

A SIL Design jóvoltából minden évben lehetősége nyílik a magyar közönségnek, hogy személyesen is megismerkedjen a Poliform minőséggel. Reméljük, ez jövőre sem lesz másképp! Kövesd hivatalos Facebook és Instagram oldalainkat!

2021.09.21.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!