Kiállítás
  /  2022.11.17.  /  

A víz földöntúli élménye

Lépj be a Grohe fürdők varázslatos világába!

Teremtsd meg a nyugalom szigetét az otthonodban, ahol a rutin szertartássá válik!

A S/ALON BUDAPEST 2022 eseményen a Grohe 4 különálló, mégis összetartozó walk-in fürdőszobával várta a látogatókat. A márka minőségi szaniter és otthoni spa termékeinek bemutatása mellett egy központi gondolat is összekötötte ezeket: mindegyik tér koncepciója szorosan kapcsolódott a víz eleméhez. Mitől különleges a Grohe Spa kollekció? Milyen gondolatok hívták életre az egyedi fürdőszobákat az idei eseményen? Milyen termékeket - burkolatokat, lámpákat, műtárgyakat és kiegészítőket láthattál az egyes enteriőrökben? Hogyan lehet nagy ötleteket kis terekben megvalósítani? Cikkünkből kiderül!

Stresszes, felgyorsult világunk állandó zajában páratlan feltöltődést kínál a természet csendje és nyugalma.

A víz közelsége ősi, mélyen nyugtató hatással van ránk, ezért is vonz bennünket annyira a szépsége. A víz simogatása pedig nemcsak a bőrünket, de az elménket is megtisztítja. A Grohe új GROHE SPA kollekciójának megalkotásakor ebből az érzésből merített. A kollekciót alkotó kifinomult kád- és zuhanyszerelvények bármilyen fürdőszobából spa-központot varázsolnak, amely a víz energiája révén nyújt ellazulást és önfeledt élvezetet. Az exkluzív formatervezésű termékek csúcstechnológiát rejtenek magukban, és az összes érzékszervet egyszerre kényeztető énidőt tesznek lehetővé.

A GROHE SPA minden kis részletében arra törekszik, hogy segítsen kizárni a külvilágot, elmosni a stresszt és a kimerültséget.

A Grohe emellett Color kollekciójával gondosan megtervezett szín- és felületválasztékot hozott létre a fürdőszoba összes érintési pontjára. A palettán az értékes mattól a gyémánt csillogású fényesig számtalan opció elérhető, így a termékek tökéletesen illeszthetők bármilyen stílusba, amit a S/ALON BUDAPESTEN is bizonyítottak a Titkos Kert, Jégvilág, Kraken és 2050 fantázianevet viselő installációkban.

TITKOS KERT

A Sárközi-Varga Anikó (VAN Interior Design) által tervezett Titkos Kert a flóra és a víz kapcsolatára utalt. Az igéző térben uralkodó zöld tónusok és a moha az innovatív szaniterekkel kombinálva egy alternatív valóságot idézett, ahol a természet nem csupán a szimbólunok szintjén, hanem kézzelfogható módon kúszik vissza az épített környezetbe. Az installáció remekül példázta, hogyan lehet a funkcionalitáson túlmutató koncepciót alkotni egy olyan praktikus elvárásokkal teli térben is, mint amilyen a fürdőszoba. A sötét és világos kontraszttal, magnetikus designer világítással a vizes blokkból szentély lesz, méltó közeget teremtve a tisztálkodás rítusának.

Az installáció fókuszában a GROHE Essence, SuperSteel termékcsaládja jelent meg. A installáció létrehozásában segítséget nyújtott a DIEGO (függöny, karnis), az OLEANT (Blass Nova – Matt Black Blass Evolution – Light Gold Blass Revolution lámpák), a PERGO - TOPTRADE (vinyl padló).

JÉGVILÁG

A Grohe Jégvilág tér egyidejűleg keltett életre egy képzeletbeli mesevilágot, és reflektált mindennapjaink imminens kihívásaira. A tervező, Zsuzsics Renáta szavaival összefoglalva:

“A szomszédos Grohe-enteriőrök finom, szelíd, javarészt kerekded formáival, lágy íveivel ellentétben ebben a térben a króm fényes, metszően hideg színét a köré teremtett jégvilág szilánkos alakzatai és kékes-fagyos tónusai emelik ki. A tapéta, az absztrakt kép és az innovatív anyagból készült olasz design lámpák tovább erősítik a képzettársításokat: a szemlélő éles vonalak mentén hasadó jégtáblákra, jégzajlásra, jéghegyekre asszociál.

Hűvös tapintásukkal, lenyűgözően fegyelmezett vonalvezetésükkel a szögletes szaniterkerámiák maguk is jégtömböket szimbolizálnak.

Borbás Dorka színes üvegbe álmodott kockáját sarki nyulak kis csapata őrzi; a Vitra jegesmedve alakú ikonikus puffocskája természetes közegében szenderegve nemcsak megmosolyogtatni hivatott a látogatókat, de csendesen figyelmeztet a klímaválságra is: vele együtt talán a környezetvédelem iránti érzékenység is felébred azokban, akikben eleddig szunnyadt.”

Az installáció fókuszában a GROHE Allure Brilliant (króm) és a Cube Ceramic 50 mosdótál és szaniter jelent meg. További márkák és termékek az enteriőrben: AGC GLASS HUNGARY (Lacobel Blue Ice üveg), BAMBUSZMÁNIA (Scion Axis tapéta), BORBÁS DORKA (Blue Cube, 2022), IDDESIGN (Origami állatfigurák), INDAGROUP (Slamp Diamond állólámpa, Drusa függeszték), LUMAS BUDAPEST GALÉRIA (Tom Hegen: Salt I.), RÁBALUX (Solo spot), SOLINFO GROUP (Vitra Resting bear puff), VALPAINT (dekorfestés).

KRAKEN

A mitológiai ihletésű Grohe Kraken tér a Life and Wall Kairos kollekciójának Monster tapétájáról kapta nevét. A kollekció az eltűnt korok fennmaradt építményeit a földöntúli világ ígéretével kapcsolja össze, természetfölötti hangulatot teremtve, szabadjára engedve a képzeletünket. A Monster mintázatával a vizek mélyére evezünk, ahol olyan mitológiai lényekkel is találkozhatunk, mint a Kraken. A legendák szerint az óriási polip-szerű lény hatalmas csápjaival egész hajókat húzott a mélybe. A Kiszely Beáta által tervezett térben ezt a titokzatos mélységet a süllyesztett medence sejtelmes tükröződése teszi még érzékletesebbé.

Az installáció középpontjában a GROHE Essence, Cool Sunrise kollekciója állt. További márkák és termékek: AGC GLASS HUNGARY (Mirox 4Green Grey Tükör), KOHUT-GÖRÖMBEI LUCA (Glassplants dekoráció, 2021), LIFE & WALL (Kairos kollekció tapéta, Monster, 2022), ROLEM ART (dekorfestés).

2050

2022 az elmúlt száz év legforróbb, legszárazabb nyarát hozta el. Vajon mit tartogat számunkra 2050? Minden bizonnyal egy olyan jövőt, ahol a víz kincs, szinte luxus. Terpák Mónika (Kreatív Téralkotás) tervező ezen a gondolatszálon haladva alkotta meg a Grohe - 2050 teret, amiben a meszes fehér, grafit és vulkáni tónusok uralkodtak.

Az installáció középpontjában a GROHE Allure, Hard Graphite kollekciója állt. Az enteriőr kialakításában közreműködő márkák és termékek: ADAMLAMP (falilámpa), DECO-STONE (tufakövek), DIEGO (függöny), F.OR YOU FODORORSI (dekorfestés), RÁBALUX (spotlámpák), ROKFORT HOME (kültéri járólapok), VALPAINT (dekorfesték).

Amennyiben az eseményen megjelent Grohe termékek vagy a márka további újdonságai és különlegességei érdekelnének, akkor látogass el oldalukra, ahol részletesen tájékozódhatsz termékeikről.

Mit tartogat a jövő a S/ALON BUDAPEST univerzumában? Végtelen inspirációt az Instagramon, hasznos tudnivalókat a Facebookon és exkluzív tartalmakat itt a blogon! Maradj velünk, találkozzunk 2023. szeptember 22-24. között az ötödik S/ALON BUDAPESTEN!

2022.11.17.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
mutass meg mindent!