Trend
  /  2021.12.01.  /  

A stílusos otthon ünnepe

2021 karácsonyi trendjei

Az év elbúcsúztatása előtt egy héttel minden otthonba beköltözik a nyugalom és a szeretet szelleme.

A családi élmények, a fa díszítése, a közös főzés, a vacsora és az együtt töltött idő talán fontosabbak idén, mint valaha. Az igazán ünnepi hangulathoz pedig nagyban hozzájárul egy békés, kiegyensúlyozott otthoni környezet. A szobák és a fa karácsonyi köntösbe öltöztetése számos lehetőséget rejt magában, akár a természet közelében, akár egy elegáns, letisztult közegben érezzük jól magunkat. Legújabb cikkünkben a 2021-es év legfontosabb karácsonyi lakástrendjeit gyűjtöttük össze, hogy inspirációt nyújthassunk egy igazán stílusos ünnephez!

Zöld karácsony

A karácsony minden évben lehetőséget ad arra, hogy téli otthonunkba hívjuk a természetet egy csodálatos fa képében. A környezettudatos és fenntartható kezdeményezések azonban egyre több családnál kerülnek középpontba, s emiatt sokan ódzkodnak egy hatalmas, élő fa beszerzésétől és kidobásától. A természet közelségéről viszont akkor sem kell lemondanod, ha alternatívákat keresel a klasszikus karácsonyfára: pótold jelenlétét élő növényekkel és zöld dekorációval!

Használd fel ágait, helyezz az otthoni vázákba mutatós növény összeállításokat, vagy üljetek össze a családdal és készítsetek karácsonyi koszorúkat az ajtókra és a falra! Bogyós bokrok, eukaliptusz ágak, vagy a borostyán is képesek karácsonyi hangulatba borítani a lakást. Az asztalt is díszítheted növényekkel, diófélékkel és szárított gyümölcsökkel.

A narancsból készített füzér az év egyik legstílusosabb fogása.

A zöld és narancs színek mellé ráadásul kiválóan illenek a natúr, barna és zöld árnyalatok. Gyerták, izzók, valamint ezüst és arany kiegészítők alkalmazásával varázslatos összhatást hozhatsz létre az ünnepek idejére.

Csak elegánsan!

Az élő növények zöld világához rendkívüli módon passzol a nagy népszerűségnek örvendő monokróm stílus. Nem kell mást tenned, mint kiválasztani egy fő színt, és a továbbiakban annak különböző árnyalataival játszani. Idén a lazac, valamint a púderes színek mellett a barnák, bézsek, karamell és bronz árnyalatok hódítanak. A sötétebb tónusok pedig legalább ennyire kedveltek 2021 otthonaiban, beleértve a bordó, kék és mély zöld színeket. Fémes csillogással, bársonyos kiegészítéssel és visszafogott formákkal egy igazán elegáns, letisztult világot alkothatsz.

A túlzásokat azonban itt is érdemes elkerülni.

Az elmúlt években egyre inkább igazzá vált, hogy minél kevesebb a dekoráció, annál elegánsabb tud maradni a belső tér.

A tökéletesség hajszolása pedig szintén a múlté: egyre népszerűbbek a kisebb, aszimmetrikus, szinte girbe-gurba fák. A kulcsszó a természetesség és a hitelesség. Olyan megoldásokat keress otthonodba, amelyek segítenek abban, hogy megélhesd a pillanatot családod és barátaid társaságában!

Északi natúr

Az északi országok kedvelt stílusa, a natúr 2021-ben is velünk marad. Semleges színek, földes árnyalatok, szürkék egy kevés ezüsttel vagy arannyal keverve, és sok-sok fehér. Az idei év újítása a makramé technika, ami egyre többször bukkan fel a Skandináv idillt megteremtő otthonokban. A kötött párnák, takarók, rusztikus fa kiegészítők remek társak a fenyőfa, valamint a ház egyéb helyiségeinek ünnepi díszítése során. Emellett a természetes anyagok, a szalma és kerámia, valamint a méhviasz gyertyák is meleg, barátságos hangulatot árasztanak magukból.

Fenntartható eklektika

A tudatos vásárlói magatartás kérdése minden karácsonykor különös figyelemben részesül. A nemzetközi trendek szerencsére azt mutatják, a vásárlók egyre jobban törekednek az ilyenkor megfigyelhető vásárlási láz csökkentésére, s ezzel egy fenntarthatóbb ünnepi időszak megteremtésére. Attól pedig egyáltalán nem kell tartanod, hogy új díszek beszerzése nélkül képtelenség karácsonyi hangulatot teremteni.

Sőt, a modern, eklektikus belsők szinte megkövetelik a régi és új, saját készítésű díszek keverését.

Egy ilyen térben szinte mindent szabad: bátran használj akár családi fotókat is a dekoráláshoz! Az asztalnál egyáltalán nem gond, ha különbözőek az evőeszközök és a tányérok. Az összhatás így lesz igazán egyedi és eklektikus, ahol a stílust személyes ízlésed és családod, otthonod színes valósága adja. A nosztalgikus, retro karácsonyfadíszek és a kedves, vicces figurák, hóemberek és angyalkák a gyerekek tetszését is könnyen elnyerik. Régi gömbjeidet nyugodtan fesd újra, ha kedvet kapsz hozzá! A színes fonalak és papírok is rengeteg lehetőséget rejtenek magukban, ha saját díszeket szeretnél készíteni. Egy eklektikus karácsonyi enteriőrben csak egyetlen dolgot kell szem előtt tartanod, mégpedig saját és családod egyedi, utánozhatatlan személyiségét.

Bármilyen is legyen az idei karácsonyod, ne engedd, hogy a készülődés feladatai elvegyék a figyelmedet az ünnep legfontosabb részéről: a családi találkozásokról és a minőségi, együtt töltött időről. Lazíts, kapcsolódj ki és vidáman, hálával telve búcsúztasd el 2021-et!!

A cikk elkészítésében szakmai segítségünk Hortobágyi Kata volt.

2021.12.01.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!