Válogatás
  /  2021.09.22.  /  

A S/ALON BUDAPEST vendégországa Csehország

14 kiváló márka és tervező mutatkozik be az eseményen

Ha a nemzetközi design ikonikus képviselőire gondolunk, legtöbbször Olaszországra, Skandináviára, vagy akár az Egyesült Királyságra vetül a szemünk, pedig nem túl távoli szomszédságunkban éppen egy design forradalomnak lehetünk tanúi.

Csehország az elmúlt években számos fiatal tehetséggel és jelentős branddel színesítette a prémium design európai arcát. Az ország kulturális fejlődéséért felelős állami szervezetek felismerték az igényes, minőségi design jelentőségét és ezek társadalomban betöltött, elengedhetetlen szerepét. Így jött létre a Design Centrum CzechTrade, melynek feladata a cseh design külföldi népszerűsítése mellett a szakmai kapcsolatok megteremtése, és ezáltal a cseh designkultúra gyarapítása. Örömünkre szolgál, hogy idén először vendégországot köszönthetünk az eseményen: 14 kiemelkedő cseh designer és márka munkáit fedezheted fel egy nagyszerű installáció keretein belül, melynek megálmodója Iva Bastlová termék- és enteriőrtervező. Hogy kik lesznek vendégeink az eseményen, alábbi összefoglalónkból megtudhatod!

27ASCENT

A 27ASCENT egy vadiúj cseh design brand, mely azzal a céllal jött létre, hogy az emberek életébe - nemes egyszerűséggel - szépséget és örömöt hozzon. A S/ALON BUDAPESTEN a márka első, egyedi aromalámpa kollekcióját találod majd. Az Eliška Monsportová designer és kézműves mesterek által életre keltett AITHÉR lámpák a tűz erősségét, az illat gyengédségét, az üveg törékenységét és a fém rugalmasságát egyesítik.

ARTISÈME

Az Artisème a kézműves otthoni kiegészítők és tárgyak kreatív design platformja. A brand mögött álló csapat megállás nélkül kutat rejtett kincsek után, emellett figyelmét saját tervezői határtalan tehetsége és képzelőereje által inspirált tárgyak készítésére is fordítja. Az Artisème a prémium megoldások mellett egy fontos cél mellett kötelezte el magát:

hogy támogassa a elhivatott kézművesek és tervezők hosszú, aprólékos és a hagyományokat tisztelő munkáit.

HANUŠ LAMR

Hanuš Lamr a csehországi ékszertervezés egyik legfontosabb alakja.

Hanuš számára a természet nem csupán kiapadhatatlan inspiráció, hanem valódi szenvedély.

Munkáihoz legtöbbször ezüstöt, aranyat, drágaköveket vagy szintetikus, porított pigmentes gyantát választ alapul. Ezeket az anyagokat korlátok nélkül használja, szívesen kísérletezik velük és teremt köztük olykor meglepő kapcsolatokat. Mindez tetten érhető legújabb kollekcióiban is: a Crassulaceae, Fructus, Pisum, Coniferum, Folklor és Sacré Coeur darabokat a S/ALON BUDAPESTEN is megtalálod.

ISOTRA

Az ISOTRA vállalatot 1992-ben Bolaticében alapította Erich Stavař és Bohumír Blachut. A napfényt kiszűrő árnyékolók technológiájának fejlesztése, valamint az energiatakarékosságra gyakorolt hatásuk vizsgáló kutatások jelentős részét képezik a márka életének. Innovatív eljárásaik az árnyékolástechnika terén kiemelkedő minőséget képviselnek, nemcsak Csehországban, hanem a nemzetközi porondon is.

IVA BASTLOVÁ

Iva, a Cseh Belsőépítészek Intézetének elnöke 20 éves tapasztalattal rendelkezik az enteriőrdesign terén.

Magán- és középületek belső tereinek tervezésében szerzett gyakorlatát a S/ALON BUDAPESTEN is kamatoztatja, hiszen a cseh megjelenés magával ragadó, felfedezésre invitáló installációja az ő tervezői munkáját dicséri.

Terméktervezőként Iva a bútorokon és tapétákon túl kiegészítőkkel és dísztárgyakkal is foglalkozik, specialitása pedig a digitális nyomtatás, amelyet különféle anyagokon alkalmaz projektjeiben.

KUBÁK SZÖVÖDE

A strmilovi Kubák szövöde családi vállalkozás, amelynek alapjai 1870 óta élő hagyományokhoz nyúlnak vissza. Jelenleg elsősorban design-lakástextileket - takarókat, terítőket, textilszalvétákat - gyárt kizárólag természetes anyagok felhasználásával, mint a gyapjú, a pamut és a len. A termékek egyediségét az erős családi hagyomány és a sokéves tapasztalat adja, melyet harmonikusan egészíti ki a természetes anyagok minősége, a gondos kézi feldolgozás és a felújított, eredeti szövőszékeken történő gyártás.

LEXOVÁ & SMETANA

A Lexová & Smetana design stúdió Terezie és Štěpán cseh tervezőpáros munkáit képviseli, akik 2018 óta dolgoznak közös projekteken. A két fiatal designer nemcsak az stílusos termékek, belső terek, díszletek és kisebb építészeti elemek, hanem a jó kávé szerelmesei is. Egyedi Mirror Stage tükör-koncepciójukkal azonnal megragadták a szakma figyelmét, melyet az elmúlt évben több hazai és nemzetközi versenyen is díjjal jutalmaztak.

LIGHTWAY

A Lightway célja napfényes terekké változtatni a sötét helyiségeket fénycsatornák segítségével. A Lightway hozzájárul az elektromos megvilágítás okozta szemfáradtság tüneteinek megszüntetéséhez, a látásminőség javításához és a mesterséges fények okozta megbetegedések kialakulásának megakadályozásához, ezzel javítva hétköznapi jóllétünket otthon és a munkahelyen egyaránt.

LUCIS

Tisztaság, elegancia és minimalizmus találkoznak a LUCIS cseh beltérilámpa-gyártó ZED termékcsaládjában. A Daria Podboj designer által megálmodott fényforrások esztétikáját elegáns, kábeles felfüggesztésű gömbök és aszimmetrikus, lakkozott acél konstrukció gazdagítják. A tervezőt az alkotás során a természet inspirálta: a lámpa maga az ágat, ágazódást, egy forrás kettéválását idézi meg.

MAYER CZ

A Mayer CZ a német Mayer Sitzmöbel leányvállalataként jött létre 1996-ban. A cég a kezdetek óta Mayer irodai székeket és karosszékeket gyárt mindazoknak, akik számára fontos, hogy a modern forma mellé tartósság és hosszútávú kényelem társuljon. Az évek során a cseh vállalat választéka fejlődött, de a kínált termékek túlnyomó részét a mai napig a német Mayer márka adja.

PUCOLANO

A 2016-ban alapított Pucolano kézzel készített beton designtárgyakat gyárt építészeti projektekhez. Az alapanyag páratlan tulajdonságainak köszönhetően minden termék valóban egyedi. A brand törekszik arra, hogy ügyfeleinek atipikus termékekkel szolgálhasson, amelyek kifejezetten az ő igényeik szerint készülnek.

Hisznek benne, hogy a beton merész megoldások létrehozását teszi lehetővé a tervezők számára.

SILENTLAB

A SilentLab csendet gyárt, és oda szállítja, ahol hiány mutatkozik belőle. Egy modern munkahelyen fontos, hogy a szükséges pillanatban el tudjunk vonulni az iroda zajai elől - ezért jött létre a SilentLab. Fali és mennyezeti hangszigetelő elemek, hangszigetelő ülőpárnák, fotelek és spanyolfalak, sőt még hangszigetelt, két-, négy- vagy akár kilencfős mobilirodák is készülnek a márka csehországi manufaktúráiban. Ezek a termékek kellő nyugalmat biztosítanak a munkához, fokozva ezzel a produktivitást.

ŠKODA

A cseh formatervezés és technológiai innovációk nemzetközileg elismert találkozása a ŠKODA, melynek története majdnem 130 évvel ezelőttre vezet vissza. Az ENYAQ iV. a ŠKODA első olyan modellje, amelyet a kezdetektől elektromos autónak terveztek. A már első pillantásra is innovatív és minden részletében lenyűgöző külsőn túl egy teljesen új tervezési koncepcióra építve öt életmód-ihletésű, kiegyensúlyozott és részleteiben harmonikus belső tér változatot kínál.

TEREZA ROSALIE KLADOSOVA

Tereza Rosalie Kladosova a Prágai Művészeti, Építészeti és Tervezési Akadémia diplomás divattervezője és művésze. 2019-ben megkapta az azt megelőző év legjobb tervezőjének és legjobb divattervezőjének járó díjakat a Czech Grand Design Awards zsűrijétől. Tereza tervezői DNS-ének része humora, a vizuális történetmesélés iránti szenvedélye, játékos színpalettája, valamint egyedi mintái és lenyomatai.

TESLA LIGHTING

A TESLA lighting cseh márka világszerte ismert izzó- és lámpagyártó, mely a családi és munkahelyi élet minden szegmensébe fényt visz. A TESLA lighting kiemelt figyelmet fordít az innovációra és a minőségre:

minden lámpát laboratóriumi méréssorozatnak vetnek alá, hogy vásárlóikhoz és ügyfeleikhez csak a legjobb minőségű fényforrások juthassanak el.

Érdemes ellátogatnod a S/ALON BUDAPESTRE, hogy a legnagyobb nemzetközi márkák mellett a cseh designkultúrába, valamint izgalmas, az eseményen bemutatkozó cseh gyártók és tervezők munkáiba is betekintést nyerj! Vedd meg jegyedet online, és találkozz a Budapest Arénában szeptember 24-26. között a modern enteriőr design legfontosabb képviselőivel!

2021.09.22.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!