Portré
  /  2022.09.14.  /  

A kint és bent finom határvonalának eltörlése

Interjú Fabrizio Camelivel, a Talenti vezérigazgatójával és alapítójával

A Talenti kulcsszerepet játszik a kültéri bútorokkal kapcsolatos paradigmánk átalakításában.

Autentikus víziójukat a legmodernebb anyagokkal és módszerekkel, kiváló szakemberekkel együttműködve valósítják meg, olyan darabokat alkotva, amelyek nemcsak szépek és stílusosak, hanem tartósak és fenntarthatóak is. Az, ahogyan a Talenti megközelíti a tervezést, még azok számára is tanulságos és inspiráló lehet, akik eddig nem csodálkoztak rá az olasz design művészetére. Ebben a cikkben lehetőséged lesz mélyebben megismerni a Talentit vezérlő értékeket, a termékportfóliójukat és a jövőre vonatkozó előrejelzéseiket. Olvasd el Fabrizio Cameli, a Talenti spa vezérigazgatójával és alapítójával készült interjúnkat, és keresd e a márkát a Tectona Grandis installációjában a S/ALON BUDAPESTEN!

Fabrizio Cameli, a Talenti spa vezérigazgatója és alapítója

Milyen értékek működtetik a Talentit?

Születésünk óta értékeink azonos alappilléreken alapulnak: tehetség (innen ered a nevünk), innováció, szenvedély, család és a részletekre való rendkívüli odafigyelés. A Talenti kutatja és fejleszti az emberek, a tervezők és a mesteremberek kifejezőképességét, hogy olyan egyedi karakterű és kiváló teljesítményű termékeket hozzon létre, amelyek a legigényesebb ügyfeleket is képesek kielégíteni.

A tisztelet és a felelősségtudat a Talenti család mindennapi tevékenységét meghatározó értékek. A jövőbe tekintés egy filozófia, egy kihívás, amellyel minden nap szembenézünk. A Talenti mindig a legújabb trendeket és innovatív anyagokat keresi, hogy kielégítse azok a vágyait, akik az üléseket, asztalokat és lakberendezési kiegészítőket használják. Innovatív megoldásaink célja a kényelem és a tartósság javítása. A cél nemcsak a magas esztétikai színvonal garantálása, hanem a legmagasabb minőség, funkcionalitás és ellenálló képesség biztosítása is.

A márka legerősebb motorja a szenvedély.

A tervezéstől a gyártásig, az adminisztratív irodáktól az értékesítési csapatig és a logisztikáig a vállalat minden része hozzájárul a kiváló minőségű termékek létrehozásához. A Talenti szilárdan hisz abban, hogy a csapatmunka kiváló eredményeket hozhat, és olyan munkakörnyezetet teremt, amely az együttműködésen és a tiszteleten alapul.

Hogyan befolyásolja az olasz formatervezési örökség Talenti munkáját?

A Talentiben különböző lelkek élnek együtt: inspiráció, kézművesség, figyelem a részletekre és termékinnováció. A világ legismertebb építészeivel és tervezőivel dolgozunk együtt. Olyan tervezőtehetségekkel, akik osztják filozófiánkat, és értékeinket formába tudják önteni. Az egyik első fontos együttműködésünk Marco Acerbis olasz tervezővel volt, aki eklektikus termékeket jegyez, valamint Cristian Visentinnel, aki teakfa és alumínium felhasználásával hoz létre sikeres termékeket.

Egy másik értékes partnerség a Ludovica és Roberto Palomba tervezőpárossal folytatott kollaboráció, akikkel a Talenti számos egyedi és minimalista kültéri kollekciót hozott létre. Az Anidride Design stúdió építészével, Nicola De Pellegrinivel közösen pedig megalkottuk első sikeres kültéri konyhasorozatunkat. A nemzetközi tervezőkkel való együttműködések - a Karim Rashiddal való partnerség mellett - magukban foglalják az ikonikus Ramon Estevével, Jean Philippe Nuellel és az új belépő Christophe Pillet-vel való együttműködést is, aki a 2022-es Milánói Bútorvásáron a vezető tervezők között volt.

Kollekcióink különböző hangok és elképzelések, kultúrák és perspektívák egyedülálló eredményei.

A Talenti kifogástalan megoldásokat kínál magánlakások, szállodák, üdülőhelyek, éttermek, fürdők, kávézók és lounge bárok, de jachtok és tengerjáró hajók számára is. Melyek a kedvenc Talenti referenciák az elmúlt 1-2 évből?

Az elmúlt években számos nagyszerű projektet valósítottunk meg. A vállalati szektorban büszkék vagyunk arra, hogy a menaggiói luxus Grand Hotel Victoria Concept & SPA számos területének fő bútorszállítói közé tartozunk, vagy a Villa Martine-re, egy exkluzív rezidenciára, mindössze néhány percre a tengertől és Porto Cervo üdülőhelytől. Ami a hajózási ágazatot illeti, amely számunkra stratégiai és gyorsan növekvő ágazat, a legújabb eredmények között említhetjük a My Emoceant, a Rosetti Superyachts 38 méteres EXP luxushajóját, amely hozzájárul jelenlétünk megerősítéséhez az ágazatban. 

A kültéri és beltéri tér közötti finom határvonal megtörése népszerű megközelítés a lakberendezésben. Milyen módon valósítható meg ez a magánterekben?

Ez természetesen nem újdonság számunkra. A Talenti azzal az ötlettel született, hogy a kültérnek ugyanolyan méltóságot adjon, mint a belső tereknek, megteremtve a stílus folytonosságát a kültér és a beltér között. Filozófiánk az, hogy elmossuk a határokat a beltér és a kültér között, és minden teret ugyanazzal a részletek, stílus és ízlés iránti szenvedéllyel díszítünk, ami sokáig csak a beltéri tereket jellemezte. Kültéri kollekciókat terveztünk, amelyeket élénk színek és új formák jellemeznek. Számunkra nincs különbség a belső és a kültéri terek között, és termékeink minőségére és eleganciájára alapozva biztosak vagyunk abban, hogy ügyfeleink sem érzik ezt a különbséget.

A Talenti tudja, hogyan kell értelmezni a kortárs trendeket, és dinamikusan reagál a piaci fejleményekre. Melyek a 2022-es év meghatározó kültéri trendjei?

Általában előre jelezzük a trendeket, így például a kültéri bútorok egyre növekvő fellendülését, amelyet ezekben az években a világjárvány miatt is megfigyelhetünk, kreatív tervezőink már 4 évvel ezelőtt megjósolták. A jövő a közös szabadtéri terek (munkahelyek, szabadtéri tárgyalótermek, természetesen ahol az éghajlat megengedi) újjáélesztésében és a szabadtéri szektor fenntartható szemléletű újragondolásában rejlik. A fenntarthatóságot sokáig túl drágának tartották, olyan luxusnak, amelyet nem mindig engedhettünk meg magunknak. Rájöttünk, hogy a probléma nem a költségekben, hanem a mentalitásban keresendő. Amíg azt gondoljuk, hogy a globális felmelegedés, az aszályok vagy a természeti katasztrófák csak a televízióban láthatóak, addig nem fogjuk igazán megérteni, hogy a tervezés hogyan tud változtatni a helyzeten.

 A formatervezés egyszerre lehet fenntartható és nagy teljesítményű.

Mit prognosztizál a Talenti 2023-ra?

​​A háború mindent bonyolított, és nyilvánvalóan nehéz jóslatokat tenni, még ha optimisták is vagyunk. A világ újra akarja kezdeni, és nekünk készen kell állnunk az újraépítésére. Úgy véljük, hogy a minket befogadó bolygóval szembeni felelős hozzáállás fenntartása és előmozdítása olyan cél, amelyet egy kültéri bútorok világában működő vállalatnak feltétlenül követnie kell az elkövetkező években.

A fenntarthatóságnak egy értékes vállalat jövőképének és tervezési elképzelésének részét kell képeznie.

A fenntartható anyagok gondos keresése mellett a megnövelt termékminőség a tartósság és a fenntartható fejlődés szinonimájává válik. Minden általunk létrehozott termék úgy van kitalálva, megtervezve és végül legyártva, hogy tartós legyen.

2023-ban a Talenti új országokban központosítja a forgalmazást, és a nemzetközivé válást új zászlóshajó üzletek megnyitásával fokozza a stratégiai országokban. A termékfejlesztés szempontjából elkötelezettségünk az innovatív, multifunkcionális és hosszú élettartamú anyagok kutatására összpontosít, az esztétikum feláldozása nélkül. Végül, de nem utolsósorban nagy figyelmet fordítunk a textilelemre, olyan divatos szöveteket választva, amelyek fenntartható termelésből származnak vagy újrahasznosítottak.

Mit tanácsolna azoknak, akik kertépítés vagy felújítása előtt állnak?.

Minden kétséget kizáróan azt tanácsolnám mindenkinek, aki otthonát és kertjét felújítja, hogy bízzon a szakemberekben. Egy tér felújítása vagy kialakítása egy olyan út, amelyet együtt kell megtenni. Ez egy lehetőség arra, hogy megismerjük egymást, ötleteket cseréljünk és célokat határozzunk meg. Javaslom, hogy olyan minőségi bútorokat válasszunk, amelyek hosszú évekre szólnak. Évtizedeken át a kültéri bútorokat másodosztályú bútoroknak tartották. A Talenti hozzájárult ennek a paradigmának a megváltoztatásához, olyan bútorkollekciókat hozva létre, amelyek egyensúlyt teremtenek a design, az esztétika és a funkcionalitás között.

Mit láthatunk a S/ALON BUDAPESTEN a Talentitől?

A Tikal és a Cruise alu kollekciót, két olyan terméket, amelyek valóban megtestesítik a Talenti outdoor filozófiáját. A Tikal konyharendszerként indult, amely 2021-ben és 2022-ben kibővült kiegészítőkkel, tárolószekrényekkel és kamrákkal, két modul beillesztésének lehetőségével, saroktalppal és két 120×190 és 80×190 cm-es polccal. A felsőket nagyméretű, beton hatású kőzetlemezek alkotják, olyan kompozíciót eredményezve, amelyben a design tisztasága harmonikusan keveredik az anyag szilárdságával, valamint a legmagasabb szintű teljesítménnyel. A Tikallal a Talenti előrevetíti azt a tendenciát, amely a következő években erősödni látszik, nevezetesen az ételkészítési tevékenységek kültérre való áthelyezését, a természettel érintkező terek fokozott élvezete érdekében, a professzionális teljesítményű, elegáns konyháknak köszönhetően, amelyek olyan műszaki anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak és a kopásnak.

A Cruise Alu kollekciót felkelti a vágyat, hogy a világ legszebb tengerein hajózzunk. Kétségtelenül ez a kollekció fejezi ki legjobban a tengeri hatást, ami egyedi vonzerőt kölcsönöz neki, melyet a finom anyagok használata még jobban kiemel: alumínium alap és válogatott szövetek józan és világos színekben az üléseken. Ebben a kollekcióban a kötél kerül a középpontba, amely a kar- és háttámlákat burkolja. Mint minden Talenti által jegyzett kollekció, a Cruise alu egy termékcsalád, amely magában foglalja a kanapét - mind a fix, mind a moduláris változatot -, a puffot, a dohányzóasztalt, az étkezőasztalt és az étkezőszékeket. A Cruise Alu kollekcióra jellemző egyszerű és kifinomult formáival a moduláris kanapé meglep a benne rejlő különböző lehetőségekkel. A felhasznált anyagok minősége párosul a rendszer a funkcionális és erős jellegével. A modulok alumíniumszerkezete nyomásos öntési technikával valósul meg, ami stabilitást biztosít. A kényelmes és nagyméretű ülőfelület gyorsan száradó habszivacsból készül, amelyet időjárási hatásoknak ellenálló szövet borít. A modulok színvariációinak köszönhetően a moduláris kanapé tökéletes bútor bármely lakótér kiegészítésére. A Cruise kollekcióval egy újabb lépést tettünk a különböző formák és anyagkombinációk keresésében.

A tökéletes kültéri környezet megteremtéséhez a Cleo lámpát választottuk ki. Béke, elegancia és egyszerűség a három fő jellemzője a Marco Acerbis által tervezett Cleo kollekciónak. A lámpa alumíniumból készült, és IP65-ös tanúsítvánnyal rendelkezik, mivel minden elektromos alkatrésze vízálló.

A Tikal az első Talenti konyhai termékcsalád, amelyet kifejezetten kültéri használatra terveztek. Mit kell tudni a Tikalról?

A kültéri konyhák első termékcsaládjának megalkotása kihívást jelentett, viszont nagyon büszkék vagyunk az eredményre. Meg voltunk győződve arról, hogy a kültéri szektorból hiányzik valami, és aztán rájöttünk, hogy mi az: kültéri konyhákat csak konyhamárkák gyártanak, nem pedig bútormárkák. Aztán találkoztunk Nicola De Pellegrinivel a Studio Anidride Designtól, és azonnal megértettük egymást. A Tikal tervezését ennek a megértésnek köszönhetjük.

Ez egy olyan kollekció, amelyet a mezoamerikai kulturális építészet fenséges, szigorú és racionális fiziognómiája ihletett. A Tikalt cink-magnézium fémből, rozsdamentes acélból és alumíniumból készült szerkezetek jellemzik, amelyeket egy speciális festékkel vontak be, amely ellenáll a magas hőmérsékletnek. A Tikal esetében egy igazi szabadtéri konyhai környezet hangulatát szerettük volna újjáépíteni, és úgy gondolom, sikerrel jártunk!

Készülj fel a következő terasz szezonra - keresd a Talenti kültéri bútorokat és konyhát a Tectona Grandis terében a S/ALON BUDAPEST-en szeptember 23-25. között a Budapest Arénában! Szerezd be kedvezményes jegyed itt, kövess minket Facebookon és Instagramon!

2022.09.14.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!