Portré
  /  2023.03.30.  /  

"A kerámia nem a múlté – időtlen"

Laufen LUA & LANI

A Laufen LUA és LANI a formára, a funkcióra és az érzékiségre összpontosít.

A Laufen és a neves tervező, Toan Nguyen régóta fennálló együttműködése egy újabb sikeres fürdőszoba kollekciót eredményezett. Elegáns, időtlen és átgondolt megoldásokból áll, új formákat, letisztult vonalakat és időtálló anyagokat kínál a fürdőszobába, minőségi kivitelben.

A márka és a designer korábban olyan innovatív termékekkel ajándékozott meg bennünket, mint a díjnyertes, víztakarékos Antero piszoár, a Cinto elválasztó, vagy a SaphirKeramik projektben végzett tanulmányokból kibontakozó Ino kollekció.

Antero

Funkció és költészet – kéz a kézben

Toan Nguyen 1969-ben született Párizsban. Ipari formatervezőként végzett, munkája során hangsúlyozza az anyag érzékiségét és érzelmi hatását, a tárgyra és annak a felhasználóval való interakciójára irányuló kiemelt figyelem jellemzi. Felfogásában a funkcionalitás és a költészet nem kerül ellentmondásba, egy olyan speciális helyiség esetében sem, mint amilyen a vizesblokk.

A fürdőszoba az a helyiség az otthonokban, ahol a leginkább érvényesül az építészeti szemlélet.

Elemei meghatározott funkciókat látnak el, azonban a funkció és a forma, valamint a formák egymáshoz való kapcsolódása művészi erővel hathatnak ránk. Emellett a fürdő jelentős érzelmi töltettel van felruházva: a megtisztulás intim rituáléjának szentélye, a vízzel való elemi kapcsolódásunk központja.

"A fürdés az életünk része. Számomra a LUA azt a kihívást jelentette, hogy egy olyan sorozatot hozzak létre, amely egyszerű, mégis teljes minden alkotóelemében, a kerámiától a bútorokon és a fürdőkádakon át a csaptelepekig" – mondja Toan Nguyen, a LAUFEN LUA kollekciójának tervezője.

Az örök forma

A sorozat összes eleme ovális formán alapul, enyhén ívelt élekkel. A vonalvezetés olyan érzést kelt, mintha a természetből emelték volna át a kerámiára, valójában az új geometriai forma aprólékos rajzokat, vázlatokat és modellezést igényelt. A tervező rengeteg időt fordított a részletgazdagságra, az eredmény egy világos, stílusos és időtálló design lett. Egyetlen termék sem “túltervezett” vagy túlméretezett. Fontos volt, hogy minden termék a lehető legegyszerűbb legyen - funkcionális, ugyanakkor rendkívül arányos és koherens a kollekció többi elemével.

Egy formát akartam létrehozni, amely olyan, mintha a kollektív emlékezetünk része lenne.

Egységben az erő

A fenntarthatóság minden LAUFEN kollekcióban fontos tényező, és ez alól a LUA sem kivétel. Hosszú évekre tervezték, ezért a kádaknak, wc-nek, mosdóknak tartósnak és időtállónak kell lenniük. Toan Nguyen szavaival:

A kerámia nem a múlté – időtlen.

A stílusos design és a letisztult vonalvezetés exkluzív megjelenést kölcsönöz a kollekció termékeinek, amelyek számos környezetben használhatók. A kollekció egyik erőssége abban rejlik, hogy beilleszthető a LAUFEN más sorozataiba is.

A kerámián túl

A LUA-hoz tartozó LANI bútorkollekció letisztult, elegáns kialakítása, nagyvonalú tárolóhelye, átgondolt részletei és tartós, fenntartható kivitelezése tiszta, harmonikus légkört biztosít a fürdőszobában. A hiúsági egységeket, szekrényeket, munkalapokat, fiókelemeket, moduláris rendszert, tükröket és tükörszekrényeket tartalmazó keresztirányú bútorsorozat ideálisan kombinálható a LAUFEN számos magas színvonalú fürdőszobai kollekciójával.

Fenntartható sokoldalúság

A karcsú oldalpanelekkel, a süllyesztett fogantyúkkal és lakkozott felületekkel a hasított testbe süllyesztett ajtókkal a LANI mércét állít a fürdőszobabútorok terén. Ez ökológiai szempontból is igaz: a LANI-hoz használt faanyagok 100%-ban PEFC- és FSC-tanúsítvánnyal rendelkező, európai forrásokból származnak. A vad tölgyfa felülettel, a klasszikus fehér és szürke, a ragyogóan különleges arany, réz és titán színekkel, illetve körülbelül 40 további színváltozattal a LANI bármilyen enteriőrbe integrálható. A bútorok belseje divatos antracit tónusú.

Az ajtók, a kihúzható fiókok csendes zárását biztosító, kiváló minőségű szerelvények, valamint a szekrények belsejében található üvegpolcok alapfelszereltségnek számítanak. Az ezekhez tartozó praktikus kiegészítők – törölközőtartók, a fiókon belüli szervező elemek – emelik magasabb szintre a kényelmet.

Teremts harmóniát az otthonodban a Laufen új kollekcióival! További érdekességekért és inspirációért pedig kövess minket Facebookon és Instagramon, ahol az enteriőrdesign világának legizgalmasabb szegleteit járjuk be!

2023.03.30.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!