Trend
  /  2019.02.18.  /  

2019 legfontosabb konyhai designtrendjei

A konyha az otthonod egyik legfontosabb helyisége, a hétköznapjaid és az ünnepi pillanataid alapvető színtere, ami minden életszakaszban másként és másért fontos. A tökéletes konyhád kialakításához alapos önismeretre, némi technikai felkészültségre és egy csipet designtudatosságra lesz szükséged. Legfrissebb cikkünkben összegyűjtöttünk 6 olyan konyhai trendet, amiket alkalmazva és személyiségedhez igazítva igazán friss külsőt kölcsönözhetsz konyhádnak!

Természetes felületek

Az idei évben újra hódítanak a természetes felületek a konyhában, legyen szó kőről, betonról, vagy az aktuális kedvencünkről, a fáról. Egy egyedi kidolgozású fafelület tökéletesen illeszkedik a fenntarthatóság ihlette lakberendezési trendekhez, a markáns faerezet pedig jól mutat a konyhabútorok, tárolók frontfelületein és egyéb berendezéseken is. Sötétebb konyhához válaszd az olajozott diófa vagy bükk verziókat, ha pedig a világosabb hatást kedveled, a klasszikus tölgy és égerfa opciókkal nem tudsz mellényúlni. Ha nem fér bele a büdzsédbe a tömörfa, akkor se aggódj, hiszen a masszív fát a legfinomabb részletekig imitáló falemezek és laminált megoldások megjelenésével ma már túlköltekezés nélkül is új köntösbe öltöztetheted a konyhádat!

Öko-konyha a jövő generációiért

Ha te is ügyelsz a környezettudatosságra a mindennapjaid során, akkor nem is kérdés, hogy a konyhád is ilyen megoldásokat kíván! A legfontosabb dolog, amit tehetsz, hogy mosogatód csapját víztakarékosra cseréled. Míg egy hagyományos csaptelep átfolyási sebessége kb. 13 l/perc, addig egy takarékos verzióé 4-5 l/perc, ami nem elhanyagolható különbség, az újgenerációs, okos megoldásoknak köszönhetően pedig a funkcionalitás sem csorbul. A másik fontos dolog, amire érdemes ügyelned, az elektronikus eszközeid energiabesorolása. Keresd az A+++ minősítésű termékeket, amikkel nem csak a bolygónak, de magadnak is sokat spórolhatsz!

Karakteres konyhák

A szigorú funkcionalitáson túllépve egyre inkább trend a konyhára személyes térként is tekinteni. Egy szép állólámpa, egy puha szőnyeg, néhány fénykép a falakon, egy kedvenc antik bútordarab a konyhát is a lakás szerves, otthonos részévé varázsolja. A hangulatot design világítással, növényekkel vagy dísztárgyakként is funkcionáló, izgalmas kidolgozású tálakkal fokozhatod tovább. Ne félj az elsőre szokatlannak tűnő megoldásoktól, mert ezek teszik igazán karakteressé és abszolút a sajátoddá az otthonod eme fontos részét!

Pasztell álmok

Bár a fekete és a fehér örök klasszikusnak számítanak, az idei trendek teret engednek a merészebb színkombinációknak is. Igazán érzéki és otthonos atmoszférát teremthetsz például egy jellegzetes, pasztelles palettával. A halványzöld, a visszafogott rózsaszín és a levendula árnyalatai megnyugtató, mégis izgalmas hatást keltenek, amely egyből otthonosabbá varázsolja konyhádat. Ne feledd, hogy nem csak színekben, de textúrákban is rengeteg lehetőséged van. Ha például egy matt rózsaszín bútorlapot választasz, kombináld tükrös, fémhatású kiegészítőkkel és sötét, finom erezetű fafelületekkel egy igazán trendi és egyedi hatásért!

Minimalizmus mindenek felett

A minimalizmus évek óta hódít a kifinomult konyhák tervezésében, és természetesen idén sincs ez másként. Válassz egyszínű, homogén felületeket és szabályos, négyszögletű bútorokat, ha egy igazán fókuszált és letisztult konyhára vágysz. A legfrissebb design konyhabútorok még magasabb szintre emelik a minimalista törekvéseket, így rejtett tárolók és csodás, egybefüggő felületek segítségével garantálják az ízléses és nyugodt megjelenést.

Kettő az egyben konyhasziget

Nem kell feltétlenül külön étkezőasztalban és konyhaszigetben gondolkoznod, ha éppen új konyhádat tervezgeted. Egyre gyakrabban találkozni beépített vagy konyhaszigethez kapcsolódó asztallal, ami szintén azt a lakberendezési tendenciát erősíti, hogy finoman elváljon egymástól a nappali és a konyha. A kombinált jelleg teret enged az ambiciózus design megoldásoknak - például izgalmas szín- és textúrakombinációknak - és erősíti a konyhád közösségi funkcióját, így kapcsolva be azt még jobban az otthoni mindennapokba.

Ahogy a fentiekből is látszik, konyhádat rengetegféleképpen újragondolhatod, hogy igazán otthonos és mai legyen. Ha építkezés vagy felújítás előtt állsz, látogasd meg a tizedik, jubileumi Konyhakiállítást március 1-3. Között a Budapest Arénában, és szerezz inspirációt a konyhatervezés mestereitől!

2019.02.18.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!