Roca

A Roca 1917-ben, a Barcelona melleti Gavá-ban kezdi meg működését, elsősorban háztartási öntöttvas radiátorok gyártásával. A cég tovább bővíti tevékenységi körét és 1929-ben az öntöttvas kádak gyártásának megkezdésével végérvényesen belép a fürdőszobai termékek piacára. A Roca mindig is éberen figyelte a víz, a vállalat által legjobban ismert természeti erőforrás, társadalmi felhasználását, így 1936-ban elkezdődik a porcelán fürdőszobai termékek, majd 1954-ben a saját csaptelepek gyártása is.

A nemzetközi nyitás fordulópontja 1999-ben, a Swiss Keramik Holding Laufen, a világon akkor negyediknek számító gyártó felvásárlásával érkezett el. A Laufen felvásárlása lehetővé tette a csoport számára, hogy megerősítse pozícióját a stratégiai fontosságú piacokon, ahol a márka képviselete addig kevésbé volt jelentős, a cégcsport ezáltal 2006-ra eléri a globális piacvezetői pozíciót.

A Roca ma már több mint 170 országban van jelen, a piacokat  világszerte 78 gyártóüzem és több mint 22 000 alkalmazott szolgál ki.
 

Weboldal

www.roca.hu/

 

marble