Trend
  /  2019.02.10.  /  

Új év, új árnyalatok

2019 színtrendjei

Az évkezdés mindig izgalmas időszak az enteriőrtervezők, lakberendezők és designrajongók számára.  A legnagyobb gyártók és forgalmazók ilyenkor bravúros módon mutatják be azokat a trendeket és tendenciákat, melyek meghatározóak lesznek az év során. Arról nem is beszélve, hogy ilyenkor indul a design vásárok éves szezonja, mely kimeríthetetlen inspirációs forrásként szolgál a szakma számára. Természetesen a 2019-es év is megannyi izgalmas design trendet és lehetőséget hoz magával. Válogatásunkból most megismerhetsz 4 olyan színtrendet, melyek igazán nagy hatással lesznek idén a design világra!

Living Coral - Pantone

A Pantone Color Institute 2000 óta minden évben kihirdeti az év színét, melyet komoly szakmai diskurzus előz meg. A cég évi két alkalommal tart olyan titkos összejöveteleket, melyeken különböző nemzetek vezető színszakértői és a szakma neves képviselői vitatják meg a friss tendenciák és a színek kapcsolatát. Az idei év színe, a “Living Coral” egy markáns, karakteres és vidám árnyalat, mely könnyedén magára vonja a figyelmet úgy egy enteriőrben, mint egy nyomtatott vagy digitális grafikán alkalmazva. Dinamikus és hívogató hatása miatt remekül használható közösségi terek meghatározó árnyalataként, vagy kiegészítő színként fiatalos, bohém otthonokban.

Night Watch - PPG

A PPG a világ egyik legnagyobb festékgyártója, melynek kiterjedt üzleti és gyártási infrastruktúrája több mint 150 országot fed le. A cég idei előrejelzésében az év színe címet a “Night Watch” nevű mélyzöld árnyalat kapta, mely egyszerre idézi meg a klasszikus luxus esztétikum gazdagságát és a természet megnyugtató, gyógyító erejét. A cég javaslatai szerint a “Night Watch” remekül működik egy tágas étkező vagy hálószoba kiemelt falán, de kellemes hatása és izgalmas mélysége miatt közösségi és kereskedelmi terekbe is ajánlják.

Metropolitan AF-690 - Benjamin Moore

A Benjamin Moore története egészen a 19. század végéig nyúlik vissza, hiszen a brooklyni Moore testvérek 1883-ban alapították meg festékekkel és burkolatokkal foglalkozó vállalkozásukat. Az azóta eltelt majdnem másfél évszazad során a Benjamin Moore az Egyesült Államok egyik meghatározó festékgyártójává vált, akik a széles paletta mellett inspiráló design tippekkel is segítik vásárlóikat. A cég idei ajánlóját a pasztelles árnyalatok uralják, és ezek között is kiemelt figyelmet szenteltek a Metropolitan AF-690 névre keresztelt hűvös, neutrális szürkének. A visszafogott, ízléses és elegáns árnyalat tökéletes ellenpontja lehet egy mély színnel megfestett kiemelt falnak, és ugyanolyan remekül mutat a falon, mint egy ajtón vagy egy szekrényen.

Farrow & Ball

A Farrow & Ball nem csupán az egyik legelismertebb európai festékekkel és felületekkel foglalkozó vállalat, de a 2018-as S/ALON BUDAPEST egyik közönségkedvence is. Az 1946-ban alapított brit cég színpalettája mögött kiterjedt történelmi és színtani inspirációk állnak, a márka szakértőit pedig a festékvilág meghatározó hangjaiként tartják számon. Az idei évet illetően a Farrow & Ball nem jelölt ki egy specifikus árnyalatot az év színeként, inkább extenzív és kifinomult kínálatuk bővítésével reflektáltak a legfrissebb design trendekre. Kiváló minőségű, időtlen festékeik közül nehéz is lenne csupán egyet kiválasztani, hiszen a brit manufaktúra színeivel szinte lehetetlen mellényúlni. Az új színek között olyan különlegességeket találhatsz, mint a “Sulking Room Pink” nevű pasztelles, halvány rózsaszín, vagy az igézően mély bordó, a “Preference Red”.

A Farrow & Ball márkáról és hazai képviseletükről hamarosan többet is megtudhatsz blogunkon! Addig is kövess minket a Facebookon és az Instagramon, hogy elsőként értesülhess híreinkről és inspiráló tartalmainkról!

2019.02.10.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Csillagok és terek
/ Trend

Csillagok és terek

Az asztrológia szerepe a lakberendezésben
mutass meg mindent!