Portré
  /  2024.06.14.  /  

Tökéletes hang, ikonikus design

Ismerd meg a Bang & Olufsen történetét és újdonságait!

A Bang & Olufsen közel 100 éve az otthoni audiotechnika legmagasabb színvonalát képviseli hangzásban, formatervezésben és esztétikában egyaránt.

A márka kezdetektől fogva alakította a lakberendezési trendeket a szórakoztató elektronika terén. Élen járt például a lemezjátszó feltalálásában és az érintésérzékeny vezérlők bevezetésben. Úttörője volt az univerzális távirányítók, valamint a csatlakoztatott otthoni hangszórók megalkotásának, legújabb hangszórótechnológiája pedig a hosszú élettartam és bővíthetőség tekintetében is vezeti az elektronikai ipart.

Beosound A9 5th Gen.

A Bang & Olufsen neve akkor is ismerős lehet, ha korábban nem foglalkoztál hangszórókkal, hiszen más luxusmárkákkal és autógyártókkal is együttműködtek az évek során. Például a csúcskategórás Audikban, Lamborghinikben, Bentley-kben és korábban az Aston Martinokban prémium B&O hangrendszerek garantálták a kifogástalan hangminőséget az utakon.

Beosound A1 2nd Gen.

Az idei S/ALON BUDAPESTEN a Bang & Olufsen magyarországi képviselete, az Audioliving jóvoltából testközelből fedezheted fel és próbálhatod ki a márka klasszikusait és újdonságait egy high-end nappaliban. Olvass tovább, és fedezd fel a márka történetét és termékeit, melyek forradalmasították az otthoni audiotechnika világát!

Beosound Shape

100 év az élvonalban

A Bang & Olufsen – közismert nevén B&O – története 1925-ben indult Dániában, mikor Peter Bang és Svend Olufsen kifejlesztette az Eliminátort, az első elem nélkül működtethető, közvetlenül a falba dugható, sorozatgyártású rádiót. Az első jelentős sikerüket az 1930-as években érték el, amikor bemutatták az első áramkimaradás ellen védett rádiójukat. A második világháború után a vállalat tovább bővítette termékkínálatát, az 1950-es években pedig beléptek a televíziós piacra is.

Beosound A5

A dobozon kívül

Az 1960-as évektől kezdve a márka egyre nagyobb hangsúlyt fektetett a designra, mely a mai napig az egyik legjellegzetesebb értéke a B&O termékeinek. Számos B&O modell a modern design ikonjává vált, vezető művészeti és design múzeumok – például a MoMA – állandó gyűjteményét ékesíti és megannyi design díjat hozott a márkának.

Beosystem 9000c

A hatvanas években megfogalmazott szlogen, a “We think differently” napjainkban is meghatározza a márka étoszát.

Az innováció és a minőség iránti elkötelezettség változatlan, ennek szellemében fejleszti folyamatosan termékeit a legújabb technológiai trendeknek megfelelően. Az elmúlt évtizedekben a Bang & Olufsen kibővítette kínálatát okoseszközökkel, például vezeték nélküli hangszórókkal, fejhallgatókkal és egyéb okosotthon megoldásokkal is.

Beolab 8

Az örök élet titka

100 éves fennállása óta a B&O magáévá tette a körforgásos gazdaság elveit és a felelős fogyasztás előmozdításának ügyét. A termékek élettartamát befolyásoló alkatrészek cserélhetők, testre szabhatók és fejleszthetők, ami lehetővé teszi annak elnyújtását a végtelenbe és tovább.

Beosound Emerge

A Recreated Classics program a fenntarthatóság jegyében a múltból táplálkozik és a jövőbe tekint. Bár a B&O híres az időtálló, sőt, kortalan termékeiről, bizonyos örök darabokat időnként újból elővesznek, és modern köntösbe bújtatnak, vagy éppen a legújabb technológiai vívmányokkal házasítanak. Ilyen például a Beosystem 9000c, ami az ikonikus Beosound 9000-et kortárs Beolab 28 hangszórókkal párosítja.

Beosystem 9000c

Ahogy a CD-k felforgatták a zeneipart, úgy írta újra a lejátszók koncepcióját az 1996-ban debütált Beosound 9000. A Beosound 9000 a lemezek függőleges megjelenítése által szakított a hagyományos fekete dobozos kialakítással, és elegánsan prezentálta a csillogó korongokat. A karcsú és innovatív Beosound 9000 motoros üvegfedele dekoratív elemmé emelte tulajdonosának kedvenc albumait, az érintésérzékeny gombjai pedig lehetővé tették a másodpercek alatti gyors váltást a számok és a CD-k között.

Beosystem 9000c

A friss verzióban az új eloxált padlóállvány és a szövetkábel textúrát ad az ismerős sziluettnek. A Beoconnect Encore integrációja lehetővé teszi, hogy a lejátszó zökkenőmentesen csatlakozzon két Beolab 28-ashoz és azok összes modern funkciójához. A hangzás tetszés szerint irányítható, a basszus bármilyen helyiséghez és elhelyezéshez alkalmazkodik, ami pontos sztereó-koordinációt eredményez.

Beosystem 9000c

A változatosság gyönyörködtet

A hosszú távú használatot nem csupán tartós termékek és vintage modellek biztosítják. A rugalmas kialakítású modellek a kényelmen túl a fenntarthatóságot is szolgálják. Ilyen például a BeoLab 8 nevet viselő újdonság, ami három hangszóró egyben.

Beolab 8

Az állványopciók révén nagy teljesítményű surround, sztereó vagy önálló hangszóróként alkalmazkodik a helyiséghez, sokoldalú csatlakozási lehetőségeket kínál. Helyezhető plafonra, felületre, állványra – szinte bárhova. Ezáltal minden helyiségben megállja a helyét, vagy akár kombinálható más hangszórókkal is.

Beolab 8

Az audiofil közönség kedvencei

A B&O híresen kiváló hangminőséget garantál minden méretben.

Igaz ez a legkisebb fülhallgatóktól kezdve a fejhallgatókon, hordozható eszközökön és falipaneleken át minden magában, állványon vagy földön álló modellre.

Beolab 28, Beolab 50 &, Beovision Contour

Az igazi fenevad, a zászlóshajó viszont a Beolab 90, ami méretével és teljesítményével is kimagaslik a kínálatból. A Beolab 90 a legigényesebb hallgatók vágyainak kielégítésére készült. Hangszórónként 8200 watt, 18 prémium meghajtó, 14 csatornás ICEpower, 300 wattos erősítő és 4 csatornás, 1000 wattos D-osztályú Heliox erősítő biztosítja, hogy a zenét és a hangsávokat a lehető legteljesebben élvezhessük.

Beolab 90

Az aktív szobakompenzáció akusztikusan optimalizálja a hangszórót, hogy tökéletesen adja vissza a zenét. A technológia elemzi a környezetet, hogy alkalmazkodjon a falakhoz és a bútorokhoz, illetve a hangszóró elhelyezéséhez, így bármilyen helyiségben szenzációs élményt biztosít. A sugárszélesség-vezérlés lehetővé teszi a hang szórásának szabályozását: a keskeny hangsugár pontos hangszórást biztosít egy adott hallgatási pontra, a széles tökéletes filmekhez, míg a 360 fokos, minden irányban terjedő hangzás kiválóan alkalmas házibulikhoz. A Beam Direction Control technológia lehetővé teszi, hogy az öt irány közül egyet határozzunk meg akusztikai frontként, így személyre szabottan élvezhetjük a zenehallgatást. 

Beolab 90

Keresd Budán és a S/ALON BUDAPESTEN!

Magyarországon az 1990-es évek óta van jelen a Bang & Olufsen. Online az www.audioliving.hu weboldalon válogathatsz a palettából, de érdemes személyesen megtapasztalni a B&O minőséget, amit az ország egyetlen monobrand üzletében, az Alkotás u. 55. szám alatti Hillside irodaház aljában is megtehetsz – szeptember 20-22. között pedig a S/ALON BUDAPEST alkalmából a Budapest Arénában is megtalálod a márka high-end termékeit.

Beosound Balance

Tarts velünk az ország legnagyobb design és lakberendezési kiállításán, ahol inspirálódhatsz, kipróbálhatod a piacvezető prémium márkák legizgalmasabb újdonságait, sőt, le is foglalhatod vagy meg is vásárolhatod őket!

2024.06.14.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Stílusgourmand x MÜÜSKA
/ Portré

Stílusgourmand x MÜÜSKA

Interjú Pécsi Balázzsal és Vandlik Júliával
A minimalizmus kultusza
/ Portré

A minimalizmus kultusza

Roman Plyus interjú
mutass meg mindent!