Portré
  /  2021.09.16.  /  

Prémium design faltól falig

Vorwerk Flooring a S/ALON BUDAPESTEN

A padlóburkolatok világában semmi sem kínálja ugyanazt a szabadságot, kényelmet és változatosságot, mint egy szőnyeg. Akár irodabelsőkről, akár luxus szállodákról vagy otthonokról van szó, a Vorwerk Flooring hisz abban, hogy prémium padlószőnyegei révén bármilyen enteriőr valódi személyiségét a felszínre lehet hozni. A Vorwerk Flooring ezt az izgalmas design vízióját vegyíti a legmodernebb, fenntartható technológiákkal, hogy biztosítsa vezető pozícióját a szőnyeggyártásban. A Vorwerk Flooring az idei S/ALON BUDAPESTEN friss kollekciójával, a Samos Designnal kápráztatta el a közönséget. Legújabb interjúnkban fejest ugrottunk a Vorwerk Flooring kényelmének színes, kézzel tapintható világába.

A Vorwerk Flooring a legkorszerűbb burkolati megoldásokat és prémium, fenntartható szőnyegeket szállít ügyfeleinek világszerte. Mi teszi a brandet 2021-ben is relevánssá?

Amióta megalapítottuk vállalatunkat, képesek voltunk megjósolni a vásárlói és piaci trendeket, és mindig keményen dolgoztunk, hogy innovatív anyagokkal, környezetbarát gyártási folyamatok fejlesztésével, valamint úttörő design koncepciókkal bármilyen kihívást megugorjunk. A folyamatos technológiai fejlődés és megújulás vállalatunk alapvető eleme.

Padlóburkolataink legátütőbb eleme maga a design. Arra törekszünk, hogy akár privát, akár vállalati megrendelésekről van szó, kollekcióink szignifikáns hatással legyenek az adott tér hangulatára - ehhez pedig a legkülönfélébb mintákat, színeket, textúrákat, újszerű megoldásokat és alaposan megválogatott anyagokat alkalmazzuk.

A Vorwerk Flooring több mint 140 éve jött létre - a világ rengeteget változott ez alatt az idő alatt. Mi az, ami mégis állandónak bizonyul a Vorwerk Flooring életében?

Sosem tettünk le a legminőségibb anyagok használatáról. A mai napig kizárólag prémium alapanyagokkal dolgozunk és specifikusan válogatott fonalakkal mind a padlószőnyegek, mind a szőnyeglapok kapcsán. Ezzel nemcsak ellenállóvá válnak, de színeiket és mintáikat hosszú évekig megtartják - még a legforgalmasabb irodákban, folyosókon és lépcsősorokon is.

Az egészségügyi és környezetvédelmi szempontok pedig mindig is elválaszthatatlanok voltak vállalati filozófiánktól. A vezető környezetvédelmi intézetek rendszeresen vizsgálják termékeinket - pozitív eredménnyel. Minden egyes kollekciónk átment a káros és allergén szennyeződéseket szűrő, több, egymástól független vizsgálaton, s így megkapta az ezzel járó hivatalos bizonyítványokat.

Amikor az ember burkolati megoldásokat keres, különböző lehetőségek állnak rendelkezésre: vinyl, laminált, parketta, beton, vagy akár bőr. Mi különbözteti meg a szőnyegeket ezektől?

A termékek választéka. A színek széles tárháza. A különböző textúrák. Velúr vagy hurkolt? Dúsabb és puhább legyen, vagy tartós és robusztus? Nincs még egy olyan változatos burkolattípus, mint a szőnyeg. Ez a burkolat ráadásul más, otthoni szövetekhez és ruhákhoz hasonló, tapintható élményt is nyújt.

A szőnyegek - olykor szó szerint - melegséget árasztanak bármilyen enteriőrben, és a lépteket és egyéb otthoni zajokat szűrő hatásáról sem feledkezhetünk meg. Mindezen tulajdonságával egy jól megválasztott szőnyeg nagyban hozzájárul használói jóllétéhez.

Formában, színben és designban a lehetőségek végtelen tárháza áll rendelkezésre. Hogyan dől el, hogy egy adott ügyfélnek mi a legideálisabb megoldás?

Minden az enteriőrön múlik. Az ügyfeleknek, vásárlóknak pontos víziója van otthonukról, vagy az adott iroda, szálloda beltéri koncepciójáról. Legyen formális vagy laza? Milyen bútorok kerülnek be? Milyen színűek lesznek a falak, a függönyök? Ha mindez eldőlt, az adott padlószövet színe, típusa már könnyen párosítható hozzá.

Milyen anyagokból készül a Vorwerk Flooring színes termékpalettája?

Szőnyegeink gyártásához közismert nemzetközi gyártók legmagasabb minőségű fonalait használjuk fel. Ezek 100% poliamid-tartalommal rendelkeznek, hogy a kényelemmel és tartóssággal kapcsolatos szigorú vásárlói elvárásokat teljesíthessük. A Vorwerk Flooring szőnyegei ráadásul egyetlen helyről kerülnek ki a világ minden pontjára a padlószőnyegektől kezdve a szőnyeglapokon át az egyedi megrendelésekig. Minden termékünk a Hamelnben található üzemben készül.

A Vorwerk Flooring két szektor számára is kiemelt fontosságú partner: az irodák és szállodák előszeretettel alkalmaznak szőnyegeket beltereikben. Mik a legfontosabb különbségek a két szektor között?

Röviden: az irodában ügyfeleink a praktikumra és rugalmasságra, a szállodákban pedig a kényelemre és az egyedi megjelenésre helyezik a hangsúlyt.

Előbbinél SL Sonic szőnyeglapjaink bizonyulnak a legalkalmasabb megoldásnak. Kiváló szerkezeti tulajdonságai a forgalmas irodák teherbírására lettek finomhangolva. A lapoknak köszönhetően az ügyfél keze nincs megkötve azt illetően, hogy mi történik, ha a lehelyezett szőnyeg megrongálódik vagy bekoszolódik. Könnyen felszedhetőek, ráadásul különböző szín és mintakombinációkkal könnyen irodai zónák és térbeli hangsúlyok hozhatók létre. Így a már jelen lévő bútorzathoz is könnyen lehet alkalmazkodni.

Mind az irodákban, mind a szállodákban népszerűek a padlószövetek, legfőképp zajcsökkentő hatásuk miatt. A szállodai szektorból érkező ügyfeleink számára ráadásul elengedhetetlen a kényelem kérdése. Minél puhább egy szőnyeg, annál jobb. Itt jönnek képbe a rétegzett szőnyegeink. A legtöbb szálloda szívesen inspirálja vendégeit különös stílusjegyekkel és szobakoncepciókkal. E célból szívesen hozunk létre bármelyik vállalat arculatához illő, egyedi tervezésű szőnyegeket.

A Vorwerk Flooring termékei mind megfelelnek a fenntarthatósági követelményeknek. Pontosan mitől válnak a szőnyegek fenntarthatóvá, és hogyan biztosítja a vállalat, hogy a gyártási és szállítási folyamat nem terheli a környezetet?

Ahogy már említettük, a brand egyik központi értéke, hogy termékportóliónk gyártása a jobb jövő és a környezet megóvása iránt történő törekvésekkel egy hangnemben történik. Újrahasznosított anyagokkal dolgozunk, mint pl. az ECONYL® fonal, ami használt halászhálókból és egyéb ipari hulladékból jön létre. Az SL SONIC akusztikus szőnyeglapok szintén kihasználják az újrahasznosított alapanyagok adta lehetőségeket. Az akusztikus gyapjú borítás például 100% újrahasznosított PET palackokból készül. Mivel más elemei is újrahasznosított forrásból származik a kollekció darabjainak, elmondható, hogy átlagban 80% újrahasznosított anyagot tartalmaznak.

Fontos megemlíteni, hogy a megújuló energiaforrások elterjedését nemcsak támogatjuk, de aktívan előresegítjük. Gyártósorunkat kizárólag szén-dioxid semleges, zöld energiaforrásból működtetjük, amit egy vízerőmű generál. Független intézetek pedig több ízben elismerték már zöld és fenntartható törekvéseink sikerességét és fontosságát, többek között az illékony szerves anyagok használatával kapcsolatos szigorú előírásainkat, és itt említeném meg az SCS fenntarthatósági felmérés arany fokozatát, amellyel szőnyegeinket és a gyártási folyamatainkat elismerték.

Mivel találkozhattak azok, akik meglátogatták a Vorwerk Flooringot az idei S/ALON BUDAPESTEN?

Egy lenyűgöző enteriőrrel készültünk, ahol a látogatók a legújabb SAMOS DESIGN kollekcióval találkozhattak, melyet szállodákhoz terveztünk, ennek értelmében pedig tökéletesen ideálisak egy olyan helyszín beterítésére, mint amilyen a S/ALON BUDAPEST. Ez a robusztus, ellenálló termék 10 különböző nyomtatott mintázattal érhető el: itt van például a tradicionális medallion motívum, vagy a jellegzetes gyémánt mintázat, amelyek régóta a vásárlók és ügyfelek kedvencei közé tartoznak szinte minden használati területen. De nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a klasszikus szarkaláb, bunda, liliom vagy éppen inda motívumokat sem.

A Vorwerk Flooring idei megjelenése a S/ALON BUDAPESTEN egy nemzetközi “turné” részeként jött létre. Milyen egyéb állomásokon teszi tiszteletét a gyártó?

Jelenleg számos kiállítás még nem véglegesítette a programját. Ettől függetlenül úgy tervezzük, hogy utunk legalább a következő városokba visz majd: a Stuttgarttól nem messze lévő Backnang, Salzburg, Bielefeld és Herford. De amint az események szervezői zöld lámpát kapnak, új információval tudunk jelentkezni. Annyit elmondhatunk, hogy már alig várjuk!

A S/ALON BUDAPEST 2021 látogatói testközelből is megismerhették a Vorwerk Flooring lenyűgöző szőnyegeit, ám ha lemaradtál, ne csüggedj! Magyarország legizgalmasabb lakástrend kiállítása jövőre is megnyitja kapuit, addig pedig ne felejtsd el követni hivatalos Facebook és Instagram oldalainkat a legfrissebb hírekért, újdonságokért és a ki nem apadó inspirációért!

2021.09.16.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?
/ Portré

Hogyan lehet ikonikus alkotásokat és stílusokat kortárs formába önteni?

Interjú Kiss Attilával, a The Up Design alapítójával
Professzionális világítás&shytechnika dekoratív köntösben
/ Portré

Professzionális világítás­technika dekoratív köntösben

Ismerd meg a Luminist!
mutass meg mindent!