Válogatás
  /  2022.09.16.  /  

Fantasztikus fürdőszobák

S/ALON BUDAPEST 2022 szelekció

Akik felújítás előtt állnak, azok tudják, hogy a fürdőszoba is lehet ékköve a lakásnak.

Bár itt vagyunk a legkevesebbet, mégis itt indul el igazán minden nap. Az egyre szélesebb fürdőszobai termékpaletták és az ezt követő térszervezés mindig egy kérdést vet föl: hogyan tudunk minél több minőségi időt tölteni a helyiségben? Erre számtalan megoldás és válasz létezik, de összegyűjtöttünk neked 19 olyan egyedi márkát, akik sikeresen rugaszkodtak el a sablonmegoldásoktól, egyben megtekinthetők is lesznek a 2022-es S/ALON BUDAPESTEN. A szelekcióban találsz felületet, csapot, zuhanyt, technikai kiegészítőt - azaz szinte mindent, amire egy stílusos füdőszobában szükséged lehet.

Mutina

Mutina / Kiállító: POINT BUDAPEST

A POINT BUDAPEST sok éve szerves részét képezi a hazai belsőépítészetnek, ráadásul fő csapásvonaluk a kerámiaburkolatok. Nem véletlen, hogy egyik kiállításra kerülő márkáját, a Mutinát a kerámia forradalmával említik egy lapon: az innovatív és kreatív kezdeményezés világhírű szakemberek együttműködéséből született, akik erős identitással, de hasonló szemléletmóddal rendelkeznek. A márka  azzal a céllal született, hogy a keramika szabályait ne csak a lépték, a textúra és a kompozíció, hanem a kreativitás és a kísérletezés oldaláról is feszegesse. Különleges design szemléletüknek köszönhetően a kerámia kollekciók transzverzális módon használhatók eredeti és jellegzetes publikus és privát belső terek kialakításához is.

Mutina

REX / Kiállító: POINT BUDAPEST

A Florim almárkája arra törekedett, hogy extravagáns elemeken keresztül egy külön életérzést testesítsen meg: az olasz jegyeket hordozó luxust. Idén márvány hatású lapokat mutatnak be, melyekhez inspirációt a természetben fellelhető legritkább kőzetekből merítettek - létrehozva a tökéletes egyensúlyt a kifinomult környezet, a részletekre való odafigyelés és a dizájn között.

REX

Inkiostro Bianco / Kiállító: POINT BUDAPEST

A képzőművészeti alkotásokkal és kreativitástól túlcsorduló grafikákkal díszített felületek szerelmeseinek biztos kedvence lesz az Inkiostro Bianco. Innovatív tapétái egytől egyig egyediséget sugároznak, illetve egészen extrém térszervező erővel alakítják környezetüket. Idei különlegessége, a Tela, egy olyan exkluzív, olasz gyártású textília, amely sűrű szövésű anyagának köszönhetően nagyfokú ellenállást biztosít. A legújabb, “Light and Shadows” kollekcióból választott mintázatok a S/ALON BUDAPESTEN is bemutatásra kerülnek - felhasználásukat tekintve pedig annyit elárulhatunk, hogy kiállítónk különleges megoldással készül a kiállításra. Ami viszont a fürdőt illeti: a márka innovatív és rendkívül strapabíró EQ tapétáit javasoljuk, melyekről bővebben itt olvashatsz.

Inkiostro Bianco

Gessi/ Kiállító: POINT BUDAPEST

Az olasz csaptelep gyártó vállalat termékein egyszerre köszön vissza az innováció és a hagyomány modern és tradicionális enteriőrök esetén is. A csaptelep kollekciók mellé kiegészítőket, és a TOTAL LOOK vonalnak köszönhetően szanitereket is lehet válogatni többféle dizájnban.

Gessi

Floor Gres / Kiállító: POINT BUDAPEST

A márvány szerelmesei idén is örülhetnek, hiszen jön a Floor Gres, akik a kerámiaburkolatok közül olyan karakteres, márvány mintázatú burkolatokat mutatnak be, amik megragadják a tekintetet. A Floor Gres darabjai mindig azokban az emberekben találnak gazdára, akik nyitottak az újdonságok felé, akik mernek egy-egy padló - vagy falszakasz - esetén markáns burkolatokat választani.

Floor Gres

CEDIT / Kiállító: POINT BUDAPEST

Akik éppen hidegburkolatot keresnek és kedvelik a látványos, geometrikus formákkal fűszerezett kollekciókat, azoknak mindenképpen ennél a márkánál a helyük. Minden egyes darabja egy kortárs műalkotás, hidegburkolat kollekcióit korunk kiemelkedő (többnyire olasz) belsőépítészei, építészei és dizájnerei tervezték, a márka gyárában pedig garantáltan a legmagasabb minőségi követelményeknek megfelelően készítik azokat.

FLORIM / Kiállító: POINT BUDAPEST

Az olasz Florim több mint 60 éve gyárt ragyogó kerámiafelületeket az építőipar, az építészet és a belsőépítészet minden igényének kielégítésére. Az eseményen a márka két új kollekcióját - Heritage és Nature - is megnézheted a Point Budapest enteriőrjében. A Nature márvány és fa keveredésével engedi be a természetet az otthonodba, a Heritage termékekben pedig a múlt öröksége és a kortárs luxus lehengerlő egysége ölt testet.

Florim

Artelinea / Kiállító: SIL

A SIL Design idén két térrel készül a kállításra, egyik ékköve az Artelinea lesz. A zöld megoldások kedvelőinek mondjuk, hogy az Artlinea teljes mértékben átvette a zéró környezetterhelésű termelőgazdaság modelljét: üzemeik teljes mértékben újrahasznosítják a felhasznált vizet és az esővizet, napelemes paneleket telepítettek és precíz zöld stratégia mentén haladnak. Emellett az innovációhoz is értenek, két rendkívüli anyagot is fejlesztettek: a Dualite egy laminált biztonsági kristály, amely megduplázza az üveg technikai lehetőségeit és kifejezőképességét, az Opalite pedig egy kerámia üveg, ami szilícium részecskék, kerámiaporok és kristályok fúziójával előállított anyag.

Artelinea

Fantini / Kiállító: SIL

Etika, minőségi tervezés az emberek iránti tisztelet: ezek a díjnyertes cég alapértékei a megalakulása óta. A Fantini nemzetközileg is elismert: a Compasso d’Oro ADI-t 2020-ban nyerték meg, illetve több termékük a világ fontos dizájn intézményeinek állandó gyűjteményébe tartoznak, mint például a Davide Mercatali és Paolo Pedrizzetti által tervezett Calibro, amit a New York-i MOMA választott ki. Emellett a zöld megoldásokban is hisznek, és kiemelt szolgáltatásaik közt szerepel a PVD kivitelezés is.

Fantini

Jacuzzi / Kiállító: SIL

Legendás teljesítmény, megbízhatóság és egyszerű használat: 60 év kiválóság után a hidroterápiában felállították azt a mércét, amelyhez minden wellness-terméket viszonyítanak. 

Jacuzzi

Grohe

Napjainkban a Grohe neve egyet jelent a legprecízebb tervezéssel, a szemet gyönyörködtető design-nal és a folyamatos innovációval. Ráadásul mindez felelős, környezettudatos szemlélettel is párosul. Legújabb kollekciójuk, a Grohe SPA exkluzív formatervezésű termékei igazi csúcstechnológiát rejtenek magukban – mindezt azért, hogy a víz földöntúli élményét adját át a különböző SPA vízzónákkal, az új ALLURE csaptelepcsaláddal, az organikusabb küllemekkel, új mennyezetzuhany-modulokkal, és a masszázssugárral rendelkező Grohe SPA Body Sprys-zel. 

Grohe

Arezzo Design

Letisztult, minimalista formavilág, elegancia, innovatív megoldások és prémium minőség: ez az AREZZO design filozófiája, ami a kezdetektől fogva jellemzi és egyedivé teszi a céget a hazai piacon. Az Arezzo Design az igényes, modern fürdőszoba szerelmeseit várja a 2022-es S/ALON BUDAPESTEN, kompromisszumok nélkül. Szemléletük az, hogy vásárlóinak akkor se kelljen lemondania a vonzó formákról és az innovációkról a szaniterek vásárlásakor, ha nem akarnak, vagy nem áll módukban vagyonokat elkölteni termékekre. Érdemes meglátogatni standjukat, hiszen bemutatják új termékeiket is, az öntött márvány térkádakat.

Arezzo

VILLEROY & BOCH / Kiállító: Merkapt

Aki a színeket szereti, rossz ember nem lehet. Az Artis kollekcióban négy forma, kilenc szín, ezáltal több ezer lehetőség a rendelkezésünkre áll, hogy minden ízlést kielégítsen, a bátor kijelentésektől a finom kiemelésekig a fürdőszobában. Legyen szó merész bordeaux-i vagy finom semleges színekről – a feltűnő, felületre szerelhető mosdók mindig szemet gyönyörködtetnek.

Villeroy & Boch

BUTECH / Kiállító: Palatinus Fürdőszobaszalon

A burkolatok széleinek zárására, illetve díszítésére a főként exkluzív dekorprofilok gyártására specializálódott spanyol BUTECH gyár lesz a segítségedre. Matt, fényes, szálcsiszolt, vagy akár a fényűző Swarowski kristályokkal kirakott prémium változatok: fémprofiljaik közt minden megtalálható. Idei újdonságuk a láthatatlan zuhanytálca, amely szinte észrevétlen marad a zuhanyzóban, mégis megoldja a víz elvezetését.

Butech

EMCO / Kiállító: Palatinus Fürdőszobaszalon

Az exkluzív, csúcsminőségű fürdőszoba kiegészítőkre és berendezési tárgyakra vágyók fellélegezhetnek, az EMCO széles termékskálájában rengeteg kiegészítőt találunk: funkcionális, teljes modulok, tükrös szekrények, világítással egybekötött kozmetikai tükrök, komplett mosdó egységek, és emellett rengeteg, különféle falra szerelhető és szabadon álló tároló, tartó, és egyéb kiegészítő.

L’Antic Colonial / Kiállító: Palatinus Fürdőszobaszalon

Aki prémium minőségű, exkluzív mozaikokra vágyik a fürdőszobájában, az a L’Antic Colonialnál megkapja. A különleges 3D-s mozaikok természetes anyagok felhasználásával készülnek: elérhetőek márvány, fém, fa, üveg, kő és ezek kombinációiból alkotott számos gyönyörű felületben, amelyekkel kifinomult enteriőröket alkothatunk. 

L’Antic Colonial

Nordinova Energy / Kiállító: Palatinus Fürdőszobaszalon

Aki komplett villamosgépészeti megoldásokat keres, tervezéssel és kivitelezéssel együtt, annak a Nordinova Energy lesz a kedvence idén. Napelemrendszerek, hővisszanyerő szellőztető rendszerek, elektromos fűtőtestek, vagy elektromos padlófűtés: az elsődleges szempont mindig a hosszú (akár évtizedes) jótállás és élettartam, a magas minőség és a gyors telepíthetőség. Termékei között ADAX és ClimaStar fűtőtesteket, Comfort Heat elektromos padlófűtés rendszerek és UlicaSolar napelemek találhatók.

Nordinova Energy

Porcelanosa / Kiállító: Palatinus Fürdőszobaszalon

A spanyol Porcelanosa gyár 2022-ben is megmutatja a S/ALON-on, hogy miért ők az egyik piacvezetők a prémium minőségű burkolatok gyártásában. Két dolgot tűztek ki a szemük elé: az innovációt és a tökéletességre való törekvést. Az időtálló dizájn és a környezettudatosság jellemzi őket nemcsak termékei gyártásában, de a gyárak tervezése, építése során is.

Porcelanosa

RÁKOSY GLASS / Kiállító: Merkapt

Az S’39 Hybrid Design Manufacture és a Rákosy-Glass Kft. által közösen létrehozott design üveg termékcsalád, a LUMINARI Glass azoknak lesz érdekes, akik nem tudnak megválni az üvegtől a fürdőszobában sem. A hagyományos burkolati és térelválasztó rendszerek közül innovatív anyaghasználatával és különleges vizualitásával tűnik ki: meglepő anyagok és színek találkozása, friss és sokszínű stílus jellemzi, mely egy anyagszerű, kortárs design-szemlélettel, több évtizedes szakmai alapokon, korszerű technológiák alkalmazásával jött létre. Felhasználása rendkívül sokrétű – a falburkolattól az ajtón és térelválasztón át egészen a bútorok alkalmazásig. Az igényeknek és a funkciónak megfelelően minden minta transzparens vagy nem átlátszó háttérrel is elkészíthető.

Rákosy Glass

Találkozzunk a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállításon, ahol a prémium nemzetközi márkák mellett a hazai designszcéna kiemelkedő szereplőit is megismerheted közelebbről. Szerezd be kedvezményes árú belépődet itt, és csatlakozz hozzánk Facebookon és Instagramon!

2022.09.16.

KAPCSOLÓDÓ TARTALMAK

Vissza a blog főoldalra
Karakteres trendek színes egyéniségeknek
/ Trend

Karakteres trendek színes egyéniségeknek

S/ALON BUDAPEST stílusterek
Elemi erejű hazai design&shymegoldások
/ Kiállítás

Elemi erejű hazai design­megoldások

Hello Magyar Design 2023
mutass meg mindent!